Η εκστρατεία του Biden εμπλέκει τη βιομηχανία κρύπτο σε στρατηγική στροφή ενόψει των εκλογών

Η ομάδα επανεκλογής του προέδρου Τζο Μπάιντεν έχει ξεκινήσει διαλόγους με τους ενδιαφερόμενους στον τομέα των κρυπτονομισμάτων, σύμφωνα με πηγές εκ των έσω που μιλούν. Αυτή η στρατηγική προσέγγιση αποσκοπεί στη συλλογή πληροφοριών σχετικά με τη “δυναμική της κοινότητας των κρύπτο και τις μελλοντικές πολιτικές εκτιμήσεις”. Η κίνηση αυτή αντιπροσωπεύει μια αξιοσημείωτη στροφή από τις προηγούμενες μακρινές αλληλεπιδράσεις του Μπάιντεν με τον τομέα. Οι μυημένοι σε αυτές τις συζητήσεις, μιλώντας υπό καθεστώς ανωνυμίας λόγω της ευαίσθητης φύσης των εν εξελίξει συνομιλιών, υπογράμμισαν τη σημαντική αλλαγή στην προσέγγιση της εκστρατείας.

Αυτή η εντατικοποιημένη εστίαση στην κοινότητα κρύπτο ξεκίνησε πριν από σχεδόν δύο εβδομάδες, με γνώμονα την αναγνώριση εντός της εκστρατείας του Μπάιντεν της δυνητικής επιρροής που θα μπορούσαν να ασκήσουν τα θέματα που σχετίζονται με τα κρύπτο σε μια σκληρά αμφισβητούμενη προεδρική εκλογή, αποκαλύπτουν οι γνώστες. Η ομάδα της προεκλογικής εκστρατείας φέρεται να έχει απευθυνθεί σε διάφορους ειδικούς σε θέματα κρύπτο, ορισμένους από τους οποίους ο Μπάιντεν είχε παραβλέψει στο παρελθόν, σύμφωνα με έναν πληροφοριοδότη.

Αυτό το ανανεωμένο ενδιαφέρον για τη σύνδεση με τις αρχές κρυπτονομισμάτων προέκυψε λίγο μετά τη σημαντική αντίδραση των υποστηρικτών των κρύπτο στην προβλεπόμενη άσκηση βέτο από την κυβέρνηση Μπάιντεν κατά της κατάργησης του SAB 121. Η εν λόγω νομοθετική πράξη έχει δεχθεί πυρά για την πιθανή αποτροπή χρηματοπιστωτικών οντοτήτων από το να προσφέρουν υπηρεσίες θεματοφυλακής για περιουσιακά στοιχεία κρύπτο.

Επιπλέον, η προσαρμογή της στάσης της εκστρατείας συμπίπτει με την εκστρατεία του πρώην προέδρου Ντόναλντ Τραμπ που δήλωσε στις 21 Μαΐου ότι αποδέχεται συνεισφορές σε κρυπτονομίσματα. Ο Τραμπ έκανε επίσης αρκετές δηλώσεις υπέρ των κρυπτονομισμάτων και κατά του CBDC στο Εθνικό Συνέδριο των Ελευθέρων 2024, σηματοδοτώντας μια αξιοσημείωτη αλλαγή από την άποψή του το 2021, όπου χαρακτήρισε τα κρυπτονομίσματα ως “πολύ επικίνδυνο πράγμα”. Παρόμοια με τον Μπάιντεν, οι σύμβουλοι της προεκλογικής εκστρατείας του Τραμπ φαίνεται ότι επηρέασαν την όλο και πιο ευνοϊκή προοπτική του απέναντι στα ψηφιακά περιουσιακά στοιχεία.

“Οι σύμβουλοί του είναι αρκετά ενημερωμένοι και εξειδικευμένοι και η επιρροή τους αρχίζει να γίνεται εμφανής, ενώ αναμένονται περισσότερες στο μέλλον”, σημείωσε ένας insider κοντά στον Τραμπ, ο οποίος συνδέεται με τη βιομηχανία κρύπτο.

Ενώ πολλοί στον τομέα των κρυπτονομισμάτων έχουν λάβει θετικά την προσέγγιση της εκστρατείας του Μπάιντεν, ορισμένοι παραμένουν επιφυλακτικοί, αμφισβητώντας τη χρονική στιγμή και την ειλικρίνεια αυτών των προσπαθειών, σύμφωνα με πηγή που γνωρίζει το θέμα. Θεωρούν ότι είναι “πολύ λίγο, πολύ αργά”.

Για περισσότερα ενημερωμένα νέα, βρείτε μας στο Twitter και στις Ειδήσεις ή εγγραφείτε στο κανάλι μας στο YouTube .

Ποια είναι η γνώμη σας για το συγκεκριμένο θέμα; Αφήστε μας το σχόλιο σας από κάτω! Πάντα μας ενδιαφέρει η γνώμη σας!

Αρθρογράφος: Dimitrios Alexandridis

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Προτεινόμενα άρθρα:

Μοιράσου τη Δημοσίευση: