Η διακοπή της Bank of America αφήνει τους πελάτες με υπόλοιπα λογαριασμών $0 σε όλη τη χώρα

Στις 2 Οκτωβρίου, χιλιάδες πελάτες της Bank of America αντιμετώπισαν διακοπές όταν μια διακοπή δικτύου έκανε πολλούς να δουν υπόλοιπα $0 ή να αντιμετωπίσουν δυσκολίες πρόσβασης στους λογαριασμούς τους.

Οι διακοπές της υπηρεσίας επισημάνθηκαν αρχικά γύρω στις 4:26 μ.μ. UTC και μια ώρα αργότερα, σχεδόν 18.000 χρήστες είχαν αναφέρει προβλήματα, σύμφωνα με το Downdetector, μια πλατφόρμα που παρακολουθεί διακοπές σε πραγματικό χρόνο. Τα περισσότερα παράπονα (περίπου 98%) αφορούσαν τις πλατφόρμες κινητής και διαδικτυακής τραπεζικής της τράπεζας.

Ενώ η Bank of America δεν έχει κάνει επίσημη δημόσια ανακοίνωση, η εταιρεία φέρεται να ενημέρωσε το CNN ότι τα περισσότερα από τα ζητήματα είχαν αντιμετωπιστεί. Μέχρι τη 1:01 π.μ. UTC στις 3 Οκτωβρίου, η τράπεζα έδωσε μια δήλωση επιβεβαιώνοντας ότι τα «τεχνολογικά ζητήματα έχουν επιλυθεί πλήρως».

Ωστόσο, τα σχόλια των πελατών πρότειναν διαφορετικά, με ορισμένους χρήστες να αναφέρουν ότι τα προβλήματα εξακολουθούν να υφίστανται. Ένας χρήστης, ο Corey, σχολίασε, “Όλοι λένε ότι διορθώθηκε, δεν είναι!!” Ένας άλλος, ο Buff Barnaby, πρόσθεσε: «Ακόμα δεν έχει επιδιορθωθεί, τουλάχιστον οκτώ ώρες!»

Η απογοήτευση ήταν εμφανής μεταξύ των πελατών της Bank of America, ειδικά εκείνων που παρατήρησαν ότι τα υπόλοιπά τους εξαφανίστηκαν στο μηδέν, ενώ τα χρέη τους παρέμειναν αμετάβλητα. Ένα άτομο εξέφρασε την απογοήτευσή του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, λέγοντας: «Τα χρήματά μου έχουν φύγει, αλλά βολικά το χρέος μου είναι ακόμα εκεί. Η Bank of America είναι χάλια».

Δεν ήταν μόνο η εφαρμογή για κινητά που αντιμετώπιζε δυσκολίες. Ορισμένοι χρήστες ανέφεραν ότι διακόπηκαν και οι υπηρεσίες εντός υποκαταστημάτων. «Πήγε στο υποκατάστημα και δεν επιτρέπουν καταθέσεις ή αναλήψεις», έγραψε στο Twitter ο χρήστης Kerim. Επιπλέον, ενώ ορισμένα ΑΤΜ επέτρεπαν αναλήψεις μετρητών, δεν εμφανίζουν τα υπόλοιπα των λογαριασμών, προκαλώντας περαιτέρω ταλαιπωρία.

Μέσα στο χάος, ορισμένοι πελάτες διατήρησαν την αίσθηση του χιούμορ, ενώ άλλοι χρησιμοποίησαν το περιστατικό ως ευκαιρία για να υποστηρίξουν τα περιουσιακά στοιχεία που κρατούν τον εαυτό τους, ιδιαίτερα το Bitcoin. Πολλοί επεσήμαναν την αξιοπιστία του Bitcoin, σημειώνοντας ότι το κρυπτονόμισμα δεν είχε διακοπή δικτύου από το 2013. Αντίθετα, άλλα blockchain όπως το Solana και το Canto είχαν σταματήσει το περασμένο έτος και ορισμένα ανταλλακτήρια αναγκάστηκαν να σταματήσουν τις λειτουργίες τους μετά από hacks.

Παρά τα εκτεταμένα τεχνικά προβλήματα, η μετοχή της Bank of America (BAC) παρέμεινε σε μεγάλο βαθμό ανεπηρέαστη, διαπραγματεύοντας σχετικά σταθερή στις 2 Οκτωβρίου, σύμφωνα με τα στοιχεία του Google Finance. Ακόμη και 338 εκατομμύρια δολάρια σε εντολές πώλησης από την Berkshire Hathaway του Warren Buffet μεταξύ 30 Σεπτεμβρίου και 2 Οκτωβρίου είχαν μικρή επίδραση στην απόδοση της μετοχής, όπως ανέφερε το Bloomberg.

Για περισσότερα ενημερωμένα νέα, βρείτε μας στο Twitter και στις Ειδήσεις ή εγγραφείτε στο κανάλι μας στο YouTube .

Ποια είναι η γνώμη σας για το συγκεκριμένο θέμα; Αφήστε μας το σχόλιο σας από κάτω! Πάντα μας ενδιαφέρει η γνώμη σας!

Αρθρογράφος: Dimitrios Alexandridis

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Προτεινόμενα άρθρα:

Μοιράσου τη Δημοσίευση: