Η γερμανική κυβέρνηση πουλά όλα τα υπόλοιπα Bitcoin

Στις 12 Ιουλίου, η γερμανική κυβέρνηση ολοκλήρωσε την πώληση των εναπομεινάντων μετοχών της σε Bitcoin, όπως ανέφερε η Arkham Intelligence.

Η τελική συναλλαγή αφορούσε τη μεταφορά 3.846 Bitcoin στην εταιρεία “Flow Traders and 139Po”, η οποία περιγράφεται από την Arkham ως “πιθανή θεσμική υπηρεσία κατάθεσης/OTC”. Αυτό σηματοδότησε το αποκορύφωμα αρκετών εβδομάδων αυξημένων πιέσεων πώλησης από τη γερμανική κυβέρνηση, η οποία ξεφορτωνόταν συστηματικά δεκάδες χιλιάδες Bitcoin σε πολλαπλές δόσεις.

Η γερμανική κυβέρνηση ξεφόρτωσε σχεδόν 50.000 Bitcoin τις τελευταίες τρεις εβδομάδες, μια κίνηση που αποδίδεται σε μεγάλο βαθμό σε κατάσχεση περιουσιακών στοιχείων. Αυτή η σημαντική πώληση έπαιξε καθοριστικό ρόλο στη διατήρηση της αγοράς κάτω από την τιμή των 60.000 δολαρίων και τον εκθετικό κινητό μέσο όρο των 200 ημερών.

Οι θεσμικές πιέσεις πώλησης καταστέλλουν την αγορά

Παρόλο που η γερμανική κυβέρνηση έχει εξαντλήσει τα αποθέματά της σε Bitcoin, το σχέδιο αποζημίωσης του Mt. Gox ύψους 9 δισεκατομμυρίων δολαρίων θα μπορούσε να συνεχίσει να ασκεί πτωτικές πιέσεις στις τιμές του Bitcoin τις επόμενες εβδομάδες. Η κατάσταση αυτή αναμένεται να διαιωνίσει το κλίμα φόβου, αβεβαιότητας και αμφιβολίας που επηρεάζει την αγορά το τελευταίο διάστημα.

Το ανταλλακτήριο Mt. Gox κατέρρευσε το 2014, όταν το Bitcoin εξακολουθούσε να διαπραγματεύεται σε εκατοντάδες δολάρια.

Ο Tony Sycamore, αναλυτής της IG Markets, πιστεύει ότι οι πληρωμές του Mt. Gox δεν θα έχουν τόσο σοβαρές επιπτώσεις στις αγορές όσο φοβούνται ορισμένοι επενδυτές. Σύμφωνα με τον Sycamore, υπάρχουν πολλοί παράγοντες που θα επηρεάσουν τη συμπεριφορά των πιστωτών του Mt. Gox. Προβλέπει ότι περίπου το ήμισυ της προσφοράς επιστροφής μπορεί να φτάσει στα ανταλλακτήρια κάποια στιγμή τον Ιούλιο.

Παρόλα αυτά, ο Sycamore είναι βέβαιος ότι η επιστροφή χρημάτων έχει ήδη τιμολογηθεί στην αγορά Bitcoin. Ανέφερε ότι οι επενδυτές γνωρίζουν το σχέδιο επιστροφής χρημάτων εδώ και πολύ καιρό και ότι δεν πρόκειται για μια νέα εξέλιξη.

Οι θεσμικοί επενδυτές αγοράζουν τη βουτιά

Εν μέσω των πιέσεων πώλησης, οι θεσμικοί επενδυτές εκμεταλλεύτηκαν τη βουτιά. Τα στοιχεία της CoinShares έδειξαν ότι τα αμερικανικά διαπραγματεύσιμα αμοιβαία κεφάλαια (ETF) είδαν 295 εκατομμύρια δολάρια σε εισροές κατά την εβδομάδα της 8ης Ιουλίου, αντιστρέφοντας αρκετές εβδομάδες μειωμένων εισροών σε αυτά τα επενδυτικά κεφάλαια.

Για περισσότερα ενημερωμένα νέα, βρείτε μας στο Twitter και στις Ειδήσεις ή εγγραφείτε στο κανάλι μας στο YouTube .

Ποια είναι η γνώμη σας για το συγκεκριμένο θέμα; Αφήστε μας το σχόλιο σας από κάτω! Πάντα μας ενδιαφέρει η γνώμη σας!

Αρθρογράφος: Dimitrios Alexandridis

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Προτεινόμενα άρθρα:

Μοιράσου τη Δημοσίευση: