Εκροές 1,2 δισεκατομμυρίων δολαρίων από Bitcoin ETF σε λιγότερο από μια εβδομάδα

Σε διάστημα οκτώ ημερών, τα 12 εγγεγραμμένα Bitcoin ETF των Ηνωμένων Πολιτειών σημείωσαν συνολική καθαρή εκροή 1,2 δισεκατομμυρίων δολαρίων, σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία του Bloomberg. Μεταξύ 30 Αυγούστου και 6 Σεπτεμβρίου, αυτές οι εκροές σηματοδοτούν τη μεγαλύτερη περίοδο καθαρών αποσύρσεων από τότε που τα ETF προσφέρθηκαν αρχικά τον Ιανουάριο.

Κατά τη διάρκεια των πρώτων ημερών του Σεπτεμβρίου, η αξία του Bitcoin παρουσίασε σημαντικές διακυμάνσεις, πέφτοντας από την κορυφή των 64.668 δολαρίων στις 26 Αυγούστου στα 53.491 δολάρια στις 7 Σεπτεμβρίου – μια πτώση της τάξης του 17,28% σε μόλις δύο εβδομάδες. Οι απώλειες των τιμών του BTC μιμούνται ένα τυπικό “Rektember”, αντικατοπτρίζοντας ένα μοτίβο όπου το Bitcoin συνήθως υποαποδίδει τον Σεπτέμβριο.

Οι όροι “Rektember” και “Uptober” αντικατοπτρίζουν την κοινή γλώσσα των κρύπτο, υποδεικνύοντας ότι ο Σεπτέμβριος παρουσιάζει συχνά απώλειες, ενώ ο Οκτώβριος μπορεί να προσφέρει κάποια ανάκαμψη.

Στην αρχή του Σεπτεμβρίου 2024, το Bitcoin έφτασε σε χαμηλό δύο εβδομάδων, χάνοντας πάνω από 2% στις αρχές του μήνα. Παρά αυτές τις βραχυπρόθεσμες διακυμάνσεις, οι αναλυτές της αγοράς εξακολουθούν να προβλέπουν πιθανή άνοδο της αξίας του Bitcoin.

Η διάσημη οικονομική σύμβουλος Suze Orman συμβουλεύει ότι το Bitcoin θα πρέπει να αποτελεί μέρος του επενδυτικού χαρτοφυλακίου όλων, προβλέποντας ότι η αυξανόμενη οικονομική επιρροή των νεότερων γενεών πιθανότατα θα ενισχύσει την τιμή του Bitcoin στο μέλλον. Σε πρόσφατη συνέντευξή της στο CNBC, η Orman τόνισε ότι, καθώς οι νέοι αυξάνουν τα εισοδήματά τους, το Bitcoin είναι έτοιμο να γίνει βασική επένδυση, οδηγώντας πιθανότατα την τιμή του προς τα πάνω.

Τα κρύπτο κυριαρχούν στις εγκαινιάσεις ETF το 2024, με τα αμοιβαία κεφάλαια που σχετίζονται με κρυπτονομίσματα να κατέχουν την πρώτη θέση μεταξύ των 400 νέων ETF που εγκαινιάστηκαν φέτος. Ειδικότερα, τα τέσσερα μεγαλύτερα λανσαρίσματα ETF το 2024 ήταν όλα spot ETFs Bitcoin, όπως το iShares Bitcoin Trust (IBIT) της BlackRock, το Wise Origin Bitcoin Fund (FBTC) της Fidelity, το ARK 21Shares Bitcoin ETF (ARKB) και το Bitcoin ETF Trust (BITB) της Bitwise.

Από τα 25 κορυφαία ETF με βάση τις εισροές, τα 13 σχετίζονται με τα κρύπτο, με τα δέκα να επικεντρώνονται στο Bitcoin και τα τρία στο Ethereum. Το iShares Ethereum Trust ETF (ETHA) έγινε συγκεκριμένα το έβδομο μεγαλύτερο λανσάρισμα ETF το 2024, ξεπερνώντας το 1 δισεκατομμύριο δολάρια σε εισροές μέχρι τον Αύγουστο.

Για περισσότερα ενημερωμένα νέα, βρείτε μας στο Twitter και στις Ειδήσεις ή εγγραφείτε στο κανάλι μας στο YouTube .

Ποια είναι η γνώμη σας για το συγκεκριμένο θέμα; Αφήστε μας το σχόλιο σας από κάτω! Πάντα μας ενδιαφέρει η γνώμη σας!

Αρθρογράφος: Dimitrios Alexandridis

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Προτεινόμενα άρθρα:

Μοιράσου τη Δημοσίευση: