Αμερικανός νομοθέτης καταδικάζει τον Gensler ως τον πιο «καταστροφικό» πρόεδρο της SEC στην ακρόαση του Κογκρέσου

Κατά τη διάρκεια μιας πρόσφατης ακρόασης στο Κογκρέσο, ο εκπρόσωπος των ΗΠΑ Τομ Έμερ επέκρινε σφοδρά τον Πρόεδρο της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς (SEC) Gary Gensler, χαρακτηρίζοντάς τον ως τον πιο «καταστροφικό» και «άνομο» πρόεδρο στην 90χρονη ιστορία της SEC.

Ο Έμερ εξέφρασε την απογοήτευσή του με τον Γκένσλερ, λέγοντας, «Επινόησες τον όρο «crypto asset security». Αυτός ο όρος δεν υπάρχει σε κανένα καταστατικό, τον εφευρέσατε εσείς και δεν προσφέρατε καμία σαφή καθοδήγηση σχετικά με τον τρόπο με τον οποίο ορίζεται ένα crypto asset security εντός της SEC. Αυτή η κριτική εκφράστηκε κατά τη διάρκεια ακρόασης της Επιτροπής Χρηματοοικονομικών Υπηρεσιών της Βουλής στις 24 Σεπτεμβρίου.

Σύμφωνα με τον Emmer, αυτός ο όρος ήταν το θεμέλιο των επιθετικών ενεργειών επιβολής του Gensler κατά της βιομηχανίας κρύπτο τα τελευταία τρία χρόνια, μόνο για τους δικηγόρους της SEC που απέσυραν τον όρο σε μια υποσημείωση του δικαστηρίου την περασμένη εβδομάδα.

Ο Έμερ πρόσθεσε περαιτέρω: «Η ασυνέπειά σας σε αυτό το θέμα έχει θέσει το έθνος σε μειονεκτική θέση. Στην ιστορία της SEC, δεν έχει υπάρξει πιο επιζήμιος ή παράνομος πρόεδρος».

Επίσης, ρώτησε τον Gensler σχετικά με τον χειρισμό της υπόθεσης Debt Box από την SEC, όπου η ρυθμιστική αρχή κατηγόρησε μια startup κρύπτο ότι εμπλέκεται σε ένα σχέδιο απάτης 50 εκατομμυρίων δολαρίων. Η υπόθεση απορρίφθηκε στις 28 Μαΐου και η SEC διατάχθηκε να καλύψει 1,8 εκατομμύρια δολάρια σε νομικά έξοδα. Ο Emmer πρότεινε ότι οι δικηγόροι της SEC κατασκεύασαν ισχυρισμούς για να ευθυγραμμιστούν με την «αντι-κρύπτο» στάση του Gensler και τη ρυθμιστική προσέγγιση που βασίζεται στην επιβολή.

Απαντώντας στις κατηγορίες του Έμερ, ο Γκένσλερ παραδέχτηκε: «Τα θέματα σε εκείνη την υπόθεση δεν είχαν καλή διαχείριση».

Η SEC «έπρεπε να είχε παραδεχτεί εδώ και πολύ καιρό» ότι τα κρύπτο διακριτικά δεν είναι τίτλοι: Peirce

Ο Gensler αντιμετώπισε επίσης εσωτερική κριτική, με την Επίτροπο SEC, Hester Peirce, να εκφράζει τη δυσαρέσκειά της για την ανάκληση από την SEC του όρου «crypto asset security». Η Peirce παρατήρησε ότι η ανάκληση θα έπρεπε να είχε συμβεί «πολύ καιρό πριν».

Η Peirce εξήγησε, «[Με το] θάβοντάς το σε μια υποσημείωση, τελικά αναγνωρίζουμε ότι το ίδιο το διακριτικό δεν είναι security. Αυτό είναι κάτι που έπρεπε να το είχαμε παραδεχθεί εδώ και πολύ καιρό». Η επίτροπος, γνωστή για τη στάση της υπέρ των κρυπτονομισμάτων, πρόσθεσε: «Αποτύχαμε στον ρόλο μας ως ρυθμιστής επειδή δεν είμαστε πιο ακριβείς».

Όταν ρωτήθηκε εάν τα κρύπτο διακριτικά χρειάζονται νομικό ορισμό για να διευκρινιστεί πώς ισχύουν οι νόμοι περί τίτλων, η Peirce απάντησε: «Αν και είναι χρήσιμο για το Κογκρέσο να παρέχει στοιχεία, υπάρχουν κατευθυντήριες γραμμές που θα μπορούσαμε να είχαμε εκδώσει μόνοι μας, αλλά επιλέξαμε να μην το κάνουμε».

Ο Gensler επιβεβαιώνει ότι ο κανόνας SAB 121 θα παραμείνει σε ισχύ

Παρά την πίεση από 42 αμερικανούς νομοθέτες να ανακαλέσουν το Δελτίο Λογιστικής Προσωπικού της SEC No. 121 (SAB 121), ο Gensler επιβεβαίωσε ότι ο κανόνας θα παραμείνει σε ισχύ.

«Όχι, είναι ένα καλό accounting bulletin», απάντησε ο Gensler όταν ο εκπρόσωπος Wiley Nickel ρώτησε την κατάργηση του κανόνα. Ο κανόνας SAB 121 ορίζει ότι κάθε οντότητα που αναφέρεται στην Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς και διατηρεί περιουσιακά στοιχεία κρύπτο υπό κράτηση πρέπει να καταχωρεί αυτά τα περιουσιακά στοιχεία ως υποχρεώσεις στους ισολογισμούς τους. Ένα νομοσχέδιο για την κατάργηση του SAB 121 κέρδισε δικομματική υποστήριξη στο Κογκρέσο, αλλά τέθηκε βέτο από τον Πρόεδρο Τζο Μπάιντεν τον Ιούνιο.

Ο Gensler υπερασπίστηκε τον κανόνα δηλώνοντας ότι βοηθά τις δημόσιες εταιρείες να κατανοήσουν καλύτερα τους κινδύνους από την κατοχή περιουσιακών στοιχείων κρύπτο, επισημαίνοντας τις καταρρεύσεις των FTX και Terraform Labs ως απόδειξη.

Το Nickel, ωστόσο, απώθησε, υποστηρίζοντας ότι το SAB 121 κάνει στην πραγματικότητα την αγορά ψηφιακών περιουσιακών στοιχείων «λιγότερο ασφαλή». Επισήμανε ότι ο κανόνας θα εμπόδιζε τις τράπεζες των ΗΠΑ να τηρούν αποτελεσματικά προϊόντα που διαπραγματεύονται με κρύπτο, αυξάνοντας τον «κίνδυνο συγκέντρωσης» πιέζοντας τον έλεγχο σε μη τραπεζικές οντότητες.

Ο Nickel επέκρινε ιδιαίτερα το Γραφείο του Προϊσταμένου Λογιστή της SEC για την εξαίρεση της Bank of New York Mellon από την υποχρέωση αναφοράς, υποστηρίζοντας ότι δημιουργεί «διαφορετικούς κανόνες για διαφορετικούς ανθρώπους».

Ο Gensler, ωστόσο, διαφώνησε, δηλώνοντας: «Είναι οι ίδιοι κανόνες που ισχύουν για διαφορετικούς ανθρώπους».

Για περισσότερα ενημερωμένα νέα, βρείτε μας στο Twitter και στις Ειδήσεις ή εγγραφείτε στο κανάλι μας στο YouTube .

Ποια είναι η γνώμη σας για το συγκεκριμένο θέμα; Αφήστε μας το σχόλιο σας από κάτω! Πάντα μας ενδιαφέρει η γνώμη σας!

Αρθρογράφος: Dimitrios Alexandridis

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Προτεινόμενα άρθρα:

Μοιράσου τη Δημοσίευση: