Το Telegram Wallet υιοθετεί νέους κανονισμούς KYC και αλλάζει πάροχο υπηρεσιών

Το Telegram Wallet, ένα third-party crypto wallet bot που είναι προσβάσιμο μέσω της εφαρμογής μηνυμάτων Telegram, εισάγει σημαντικές τροποποιήσεις. Αυτές περιλαμβάνουν την εφαρμογή αυστηρότερων πρωτοκόλλων Know Your Customer (KYC) και την αλλαγή του παρόχου υπηρεσιών του.

Στις 29 Μαΐου, το Telegram Wallet ανακοίνωσε βελτιώσεις στις διαδικασίες KYC, υποχρεώνοντας τους χρήστες να υποβάλλουν πρόσθετα προσωπικά στοιχεία για τη διενέργεια διαφόρων συναλλαγών.

Οι νέες απαιτήσεις υποχρεώνουν τους χρήστες του πορτοφολιού να παρέχουν το όνομα, τον αριθμό τηλεφώνου και την ημερομηνία γέννησής τους για να έχουν πρόσβαση στην πλειονότητα των λειτουργιών του πορτοφολιού, με εξαίρεση τις αναλήψεις.

Τρεις βαθμίδες του νέου συστήματος KYC του Wallet

“Από τις 3 Ιουνίου, όλες οι λειτουργίες, εκτός από τις αναλήψεις, θα απαιτούν επικαιροποιημένες πληροφορίες χρήστη”, αναφέρεται στην ανακοίνωση του Wallet.

Αυτή η αναμόρφωση του συστήματος KYC σηματοδοτεί μια σημαντική αλλαγή στον τρόπο με τον οποίο οι χρήστες αλληλεπιδρούν με το Telegram Wallet. Προηγουμένως, το Wallet δεν απαιτούσε κανένα KYC για την τυπική χρήση.

Σύμφωνα με το νέο σύστημα, η παροχή ελάχιστων προσωπικών πληροφοριών παρέχει στους χρήστες το “βασικό” επίπεδο ταυτοποίησης. Αυτό το επίπεδο περιορίζει τις εισερχόμενες συναλλαγές κρυπτονομισμάτων σε 3.500 ευρώ (3.780 δολάρια) ημερησίως και 35.000 ευρώ (37.800 δολάρια) μηνιαίως, χωρίς να απαιτείται η υποβολή εγγράφων.

“Τα όρια αυτά είναι εκτιμήσεις και υπόκεινται σε διακυμάνσεις του τοπικού νομίσματος”, τονίζεται στην ανακοίνωση KYC, αναγνωρίζοντας ότι τα όρια ενδέχεται να διαφέρουν από χώρα σε χώρα.

Για υψηλότερα όρια συναλλαγών, το “διευρυμένο” επίπεδο απαιτεί εθνική ταυτοποίηση, επιτρέποντας συναλλαγές έως 100.000 ευρώ (108.000 δολάρια) ημερησίως και 1 εκατομμύριο ευρώ (1,08 εκατομμύρια δολάρια) μηνιαίως.

Για την επίτευξη του “προηγμένου” επιπέδου, οι χρήστες πρέπει να παρέχουν τη διεύθυνση κατοικίας τους, η οποία αίρει όλους τους περιορισμούς στα ποσά των συναλλαγών.

Ειδικότερα, αυτές οι αλλαγές δεν επηρεάζουν τις συναλλαγές με κάρτες και τις peer-to-peer συναλλαγές και δεν σχετίζονται με το TON Space, το self-custody sub-wallet του Wallet που υποστηρίζει αποκεντρωμένες ανταλλαγές και μεταφορές non-fungible token.

Το πορτοφόλι του Telegram εξυπηρετείται πλέον από άλλη εταιρεία

Επιπλέον, το Telegram Wallet αποκάλυψε ότι μια διαφορετική εταιρεία θα επιβλέπει πλέον τις υπηρεσίες του. Από τις 30 Μαΐου 2024, η WOT Global Solution θα αναλάβει τις υπηρεσίες του Wallet.

Όλα τα δεδομένα των χρηστών, συμπεριλαμβανομένων ονομάτων, διευθύνσεων, αριθμών τηλεφώνου, λεπτομερειών συναλλαγών και άλλων σχετικών πληροφοριών, θα μεταφερθούν στη WOT Global Solution μετά από αυτή την αλλαγή. Οι χρήστες έπρεπε να διαγράψουν τους λογαριασμούς τους στο Wallet μέχρι τις 20 Μαΐου για να αποφύγουν αυτή τη μεταφορά δεδομένων.

“Η αλλαγή αυτή αποτελεί μέρος της συνεχούς δέσμευσής μας για τη βελτίωση της ποιότητας των υπηρεσιών που παρέχουμε στους χρήστες μας”, δήλωσε η εταιρεία.

Το πορτοφόλι που λειτουργεί από ένα bot τρίτου μέρους στο Telegram, επιτρέπει την αγορά κρυπτονομισμάτων όπως Bitcoin (BTC), Ether (ETH) και Toncoin (TON), το οποίο αναπτύχθηκε αρχικά από το Telegram.

Γιατί το πορτοφόλι του Telegram μπορεί να περιορίσει τις συναλλαγές κρύπτο

Το Telegram Wallet λειτουργεί ως πορτοφόλι θεματοφυλακής, πράγμα που σημαίνει ότι σε αντίθεση με τα πορτοφόλιαself-custodial, όπως τα MetaMask, Trezor ή Ledger, που επιτρέπουν την άμεση κατοχή κρύπτο χωρίς περιορισμούς ή απαιτήσεις KYC, οι χρήστες του Telegram Wallet εμπιστεύονται τα ψηφιακά τους περιουσιακά στοιχεία σε ένα τρίτο μέρος.

Ο Halil Mirakhmed, ο επικεφαλής λειτουργίας του Wallet, εξήγησε τον Νοέμβριο του 2023 ότι η επιλογή custodial setup διευκολύνει την ευκολότερη ένταξη των χρηστών.

Για περισσότερα ενημερωμένα νέα, βρείτε μας στο Twitter και στις Ειδήσεις ή εγγραφείτε στο κανάλι μας στο YouTube .

Ποια είναι η γνώμη σας για το συγκεκριμένο θέμα; Αφήστε μας το σχόλιο σας από κάτω! Πάντα μας ενδιαφέρει η γνώμη σας!

Αρθρογράφος: Dimitrios Alexandridis

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Προτεινόμενα άρθρα:

Μοιράσου τη Δημοσίευση: