To JPMorgan Coin επεξεργάζεται καθημερινά συναλλαγές που ξεπερνούν το 1 δισεκατομμύριο δολάρια, επιβεβαιώνει το στέλεχος

Σε συνέντευξή του στην τηλεόραση του Bloomberg στις 26 Οκτωβρίου, ο Τάκης Γεωργακόπουλος, παγκόσμιος επικεφαλής πληρωμών της JPMorgan, αποκάλυψε ότι η εταιρεία διεκπεραιώνει καθημερινά πάνω από 1 δισεκατομμύριο δολάρια σε συναλλαγές μέσω του ψηφιακού περιουσιακού στοιχείου της, του JPMorgan Coin. Ο Γεωργακόπουλος τόνισε τρία σημαντικά προβλήματα με τα υφιστάμενα συστήματα πληρωμών: τον αργό ρυθμό των πληρωμών, ιδίως στις διασυνοριακές συναλλαγές, τον διαχωρισμό χρήματος και πληροφορίας, που καθιστά δύσκολη την παρακολούθηση και τη συμφιλίωση, και τη δυνατότητα ανταλλαγής του χρήματος. Το JPMorgan Coin στοχεύει να αντιμετωπίσει αυτές τις προκλήσεις προσφέροντας λύσεις.

“Διακινούμε καθημερινά 1 δισεκατομμύριο δολάρια μέσω του JPM Coin για αρκετές μεγάλες εταιρείες”, δήλωσε ο Γεωργακόπουλος, τονίζοντας την αποτελεσματικότητα του ψηφιακού περιουσιακού στοιχείου στη διευκόλυνση των συναλλαγών. Κοιτάζοντας μπροστά, η εταιρεία σχεδιάζει να αναπτύξει μια έκδοση λιανικής πώλησης του περιουσιακού στοιχείου. Ενώ το ψηφιακό νόμισμα της κεντρικής τράπεζας (CBDC) είναι μια επιλογή, οι τράπεζες θα μπορούσαν επίσης να διερευνήσουν τη δημιουργία ψηφιοποιημένων καταθέσεων με τη χρήση της τεχνολογίας blockchain.

Το JPMorgan Coin, που θα κυκλοφορήσει το 2020, είναι ένα stablecoin συνδεδεμένο με το δολάριο ΗΠΑ σε αναλογία εξασφάλισης 1:1. Αρχικά σχεδιάστηκε για τον ακαθάριστο διακανονισμό σε πραγματικό χρόνο μεταξύ των θεσμικών πελατών της JPMorgan, η χρήση του νομίσματος έχει επεκταθεί σημαντικά. Τον Ιούνιο του 2023, η JPMorgan ανέφερε ότι οι συναλλαγές σε JPMorgan Coins είχαν ξεπεράσει τα 300 εκατομμύρια δολάρια από την έναρξή του. Η πρόσφατη εκτίναξη σε πάνω από 1 δισεκατομμύριο δολάρια σε ημερήσιες συναλλαγές μέσα σε τέσσερις μήνες μπορεί να αποδοθεί εν μέρει στην εισαγωγή συναλλαγών σε ευρώ μέσω του συστήματος JPMorgan Coin τον Ιούνιο. Αυτή η ταχεία ανάπτυξη υπογραμμίζει την αυξανόμενη σημασία των ψηφιακών περιουσιακών στοιχείων στον χρηματοπιστωτικό τομέα.

Για περισσότερα ενημερωμένα νέα, βρείτε μας στο Twitter και στις Ειδήσεις ή εγγραφείτε στο κανάλι μας στο YouTube .

Ποια είναι η γνώμη σας για το συγκεκριμένο θέμα; Αφήστε μας το σχόλιο σας από κάτω! Πάντα μας ενδιαφέρει η γνώμη σας!

Αρθρογράφος: Dimitrios Alexandridis

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Προτεινόμενα άρθρα:

Μοιράσου τη Δημοσίευση: