Η κορυφή του Bitcoin αναμένεται το 2025 παρά το «μπερδεμένο» υψηλό όλων των εποχών του Μαρτίου

Το Bitcoin παραμένει σε τροχιά για να φτάσει σε μια μακροοικονομική κορυφή στα τέλη του 2025, με έναν γνωστό αναλυτή να υποβαθμίζει την πιθανότητα μιας πρώιμης πτωτικής αγοράς.

Σε μια ανάλυση της 19ης Αυγούστου που μοιράστηκε στο X, ο ψευδώνυμος αναλυτής CryptoCon επιβεβαίωσε την πρόβλεψή του για νέα ιστορικά υψηλά στην τιμή του BTC.

Το πρόσφατο υψηλό του Bitcoin τον Μάρτιο μπορεί να φάνηκε αινιγματικό, αλλά η CryptoCon υποδηλώνει ότι σύντομα θα ξεπεραστεί, καθώς το Bitcoin επανέρχεται σε λειτουργία ανακάλυψης τιμών.

Σύμφωνα με τον CryptoCon, η αγορά εξακολουθεί να είναι έτοιμη για μια θεαματική χρονιά το 2025, η οποία πιστεύει ότι θα σηματοδοτήσει την επόμενη σημαντική κορύφωση του BTC/USD.

Βασίζει την πρόβλεψή του σε αυτό που αποκαλεί “Θεωρία των κύκλων της 28ης Νοεμβρίου”, η οποία υποδηλώνει ότι οι κρίσιμες κινήσεις των τιμών του BTC συμβαίνουν εντός τριών εβδομάδων από την 28η Νοεμβρίου, ακολουθώντας έναν τετραετή κύκλο.

“Η θεωρία έχει τεθεί σε εφαρμογή από τότε που την εισήγαγα τον Ιανουάριο του 2023, αλλά η βασική ιδέα του αρχικού μοντέλου παραμένει αμετάβλητη”, αναφέρει μέρος της ανάλυσής του αυτή την εβδομάδα.

“Ενώ κάποιοι προβλέπουν μια κορυφή του Bitcoin ή μια οικονομική ύφεση, πιστεύω ότι το καλύτερο είναι ακόμα στον ορίζοντα.”

Το τελευταίο διάγραμμα από το μοντέλο ευθυγραμμίζει τον Αύγουστο του 2024 με την ίδια περίοδο στους προηγούμενους τετραετείς, οκταετείς και δωδεκαετείς κύκλους, υποδεικνύοντας ότι το Bitcoin ετοιμάζεται για την πιο έντονη φάση της ανοδικής του αγοράς.

Έτσι, το 2024 χρησιμεύει ως έτος “προετοιμασίας”, σημειωμένο με μπλε χρώμα, ενώ το 2025 αναμένεται να είναι “κόκκινο” έτος, αντιπροσωπεύοντας την περίοδο κατά την οποία αναμένονται νέα υψηλά όλων των εποχών.

“Το τοπικό υψηλό του Μαρτίου 2024 έχει προκαλέσει κάποια σύγχυση. Ήταν πιο ισχυρή από οποιαδήποτε άλλη που έχουμε δει στο παρελθόν. Ωστόσο, σύμφωνα με αυτή τη θεωρία, το Μπλε Έτος μας είναι προάγγελος του Κόκκινου Έτους, όπου κινούμαστε προς νέα ATHs, κάτι που συνάδει με τη συμπεριφορά του παρελθόντος”, εξηγεί ο CryptoCon.

“Αν και έφτασε νωρίτερα και με μεγαλύτερη ένταση από ό,τι συνήθως, η τιμή φαίνεται τώρα να επανέρχεται σε τροχιά, με επίκεντρο την ημερομηνία του πρώτου Halving στις 28 Νοεμβρίου 2012”.

Η τιμή του BTC δεν έχει τάση “δήλωσης”

Οι τρέχουσες βραχυπρόθεσμες προβλέψεις για την τιμή της BTC έρχονται σε πλήρη αντίθεση με την αισιοδοξία που περιέβαλλε το BTC/USD όταν πλησίαζε τα 70.000 δολάρια τους τελευταίους μήνες.

Παγιδευμένη σε ένα πτωτικό κανάλι, η δράση των τιμών του Bitcoin δεν έχει οριστική τάση, με τη ζήτηση από τους επενδυτές μεγάλου όγκου να παραμένει αδύναμη και τους miners να ανακάμπτουν αργά από τις επιπτώσεις της μείωσης της επιδότησης μπλοκ κατά το ήμισυ τον Απρίλιο.

“Τα εβδομαδιαία και ημερήσια διαγράμματα συνεχίζουν να παρουσιάζουν ένα μεγαφωνικό ή διευρυνόμενο τριγωνικό μοτίβο στo BTC”, σημείωσε ο δημοφιλής trader Peter Brandt στην τελευταία του ανάλυση αυτή την εβδομάδα.

“Δεν υπάρχει ακόμη σαφής δήλωση της επόμενης τάσης για το $BTC.”

Οι εικασίες για νέα ιστορικά υψηλά φέτος έχουν εξασθενήσει μετά τις επανειλημμένες προβλέψεις που απέτυχαν να υλοποιηθούν.

Παρ’ όλα αυτά, o CryptoCon παραμένει αισιόδοξος, στοχεύοντας σε μια τιμή κοντά στα 200.000 δολάρια μέχρι το 2025.

“Ανυπομονώ να πουλήσω όσο το δυνατόν πιο κοντά στην κορύφωση, αλλά τώρα δεν είναι η κατάλληλη στιγμή. Έρχονται υψηλότερες τιμές, με την κορύφωση να αναμένεται στα τέλη του 2025”, κατέληξε.

Για περισσότερα ενημερωμένα νέα, βρείτε μας στο Twitter και στις Ειδήσεις ή εγγραφείτε στο κανάλι μας στο YouTube .

Ποια είναι η γνώμη σας για το συγκεκριμένο θέμα; Αφήστε μας το σχόλιο σας από κάτω! Πάντα μας ενδιαφέρει η γνώμη σας!

Αρθρογράφος: Dimitrios Alexandridis

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Προτεινόμενα άρθρα:

Μοιράσου τη Δημοσίευση: