Το Bitcoin παραμένει το κορυφαίο περιουσιακό στοιχείο παρά το υποτονικό 3ο τρίμηνο: NYDIG

Το Bitcoin συνεχίζει να ηγείται ως το περιουσιακό στοιχείο με τις κορυφαίες επιδόσεις του 2024, παρά το βραδύτερο τρίτο τρίμηνο, σύμφωνα με έκθεση του New York Digital Investment Group (NYDIG).

Αν και η ανάπτυξη του Bitcoin το 3ο τρίμηνο ήταν μέτρια στο 2,5%, ανακάμπτοντας από τις απώλειες του δεύτερου τριμήνου, αντιμετώπισε πίεση από μεγάλες πωλήσεις, δήλωσε ο Greg Cipolaro, επικεφαλής της έρευνας του NYDIG, σε σημείωμα με ημερομηνία 4 Οκτωβρίου.

«Το Bitcoin παραμένει η κατηγορία περιουσιακών στοιχείων με τις καλύτερες επιδόσεις του έτους, αν και το χάσμα μεταξύ αυτού και άλλων περιουσιακών στοιχείων έχει μειωθεί», επεσήμανε ο Cipolaro, με το κρυπτονόμισμα να επιτυγχάνει απόδοση 49,2% από το έτος μέχρι σήμερα.

Η αγορά του Bitcoin έχει παραμείνει ως επί το πλείστον εντός ενός συγκεκριμένου εύρους τιμών τους τελευταίους έξι μήνες, επηρεασμένη από σημαντικές πωλήσεις. Αυτές περιλαμβάνουν διανομές από πιστωτές Mt. Gox και Genesis, συνολικού ύψους σχεδόν 13,5 δισεκατομμυρίων δολαρίων, και εκκαθαρίσεις Bitcoin από τις κυβερνήσεις των ΗΠΑ και της Γερμανίας.

Επενδύσεις

Εν τω μεταξύ, περιουσιακά στοιχεία όπως τα πολύτιμα μέταλλα και ορισμένοι τομείς σε μετοχές έχουν κερδίσει έδαφος στο Bitcoin, με πολλές κατηγορίες περιουσιακών στοιχείων να έχουν εξαιρετικά καλή απόδοση φέτος, παρατήρησε ο Cipolaro.

Αξίζει να σημειωθεί ότι το Bitcoin αψήφησε τις προσδοκίες ανεβαίνοντας 10% τον Σεπτέμβριο, ο οποίος είναι παραδοσιακά ένας δύσκολος μήνας για το περιουσιακό στοιχείο.

Οι βασικοί μοχλοί της απόδοσης του Bitcoin στο τρίτο τρίμηνο περιελάμβαναν το συνεχές ενδιαφέρον για τα ETFs των ΗΠΑ, τα οποία είχαν συνολικές εισροές 4,3 δισεκατομμυρίων δολαρίων, καθώς και αυξημένες εταιρικές συμμετοχές, ιδιαίτερα από εταιρείες όπως η MicroStrategy και η Marathon Digital.

Επιπλέον, ο κυλιόμενος συσχετισμός 90 ημερών του Bitcoin με τις μετοχές των ΗΠΑ αυξήθηκε κατά το τρίτο τρίμηνο, ολοκληρώνοντας στο 0,46, αλλά ο Cipolaro τόνισε ότι το Bitcoin εξακολουθεί να προσφέρει σταθερά οφέλη διαφοροποίησης. «Αν και η συσχέτιση μεταξύ Bitcoin και μετοχών έχει αυξηθεί, εξακολουθεί να είναι αρκετά χαμηλή ώστε να παρέχει πλεονεκτήματα διαφοροποίησης σε χαρτοφυλάκια πολλαπλών περιουσιακών στοιχείων», εξήγησε.

Επενδύσεις

Η ευρύτερη αγορά κρυπτονομισμάτων έλαβε ώθηση προς το τέλος του τρίτου τριμήνου, επηρεασμένη από παγκόσμιες και πολιτικές εξελίξεις, όπως η αυξανόμενη υποστήριξη του πρώην προέδρου Ντόναλντ Τραμπ για τον τομέα των κρυπτονομισμάτων, τα μέτρα νομισματικής χαλάρωσης από τις κεντρικές τράπεζες, συμπεριλαμβανομένης της Ομοσπονδιακής Τράπεζας των ΗΠΑ, και ενέργειες τόνωσης από Κίνα.

Κοιτάζοντας το μέλλον, ο Cipolaro πρότεινε ότι οι επερχόμενες εκλογές στις ΗΠΑ στις 5 Νοεμβρίου θα μπορούσαν να είναι καθοριστικές για την απόδοση της αγοράς του τέταρτου τριμήνου. Προβλέπει ισχυρότερα αποτελέσματα για το Bitcoin εάν ο Τραμπ εξασφαλίσει μια νίκη.

«Και οι δύο υποψήφιοι θα ήταν πιθανότατα πιο ευνοϊκοί για την κρυπτογράφηση σε σύγκριση με την τρέχουσα κυβέρνηση, αλλά μια νίκη Τραμπ θα μπορούσε να φέρει ακόμη μεγαλύτερα κέρδη, δεδομένης της φωνητικής υποστήριξής του για τον κλάδο», σημείωσε ο Cipolaro.

Ιστορικά, το τέταρτο τρίμηνο ήταν μια ευνοϊκή περίοδος για το Bitcoin και ο Cipolaro άφησε να εννοηθεί ότι αρκετοί επερχόμενοι καταλύτες θα μπορούσαν να οδηγήσουν σε θετικά αποτελέσματα. «Αν και ορισμένοι επενδυτές μπορεί να είναι απογοητευμένοι με τις πρόσφατες κινήσεις της αγοράς, είναι σημαντικό να σημειωθεί ότι το Bitcoin ακολουθεί ένα παρόμοιο μοτίβο με αυτό που έχουμε δει σε προηγούμενους κύκλους αυτή τη στιγμή», κατέληξε.

Επενδύσεις

Για περισσότερα ενημερωμένα νέα, βρείτε μας στο Twitter και στις Ειδήσεις ή εγγραφείτε στο κανάλι μας στο YouTube .

Ποια είναι η γνώμη σας για το συγκεκριμένο θέμα; Αφήστε μας το σχόλιο σας από κάτω! Πάντα μας ενδιαφέρει η γνώμη σας!

Αρθρογράφος: Dimitrios Alexandridis

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Προτεινόμενα άρθρα:

Μοιράσου τη Δημοσίευση: