Η CFTC κατηγορεί την Uniswap για Unauthorized Derivatives Trading

Η Επιτροπή Διαπραγμάτευσης Συμμετοχής Εμπορευμάτων (CFTC) των Ηνωμένων Πολιτειών έχει χρεώσει την Uniswap Labs, την εταιρεία ανάπτυξης του decentralized exchange, με την παράνομη παροχή συναλλαγών μοχλευμένων κρυπτονομισμάτων σε εγχώριους ιδιώτες επενδυτές. Η εξέλιξη αυτή αποκαλύφθηκε σε πρόσφατη ανακοίνωση στις 4 Σεπτεμβρίου.

Για την επίλυση αυτών των χρεώσεων, η Uniswap Labs έχει συναινέσει σε έναν διακανονισμό που συνεπάγεται αστική ποινή ύψους 175.000 $ και μια συμφωνία για παύση οποιασδήποτε δραστηριότητας που παραβιάζει τον Νόμο περί Ανταλλαγής Εμπορευμάτων (CEA). Ο διευθυντής επιβολής του CFTC, Ian McGinley, τόνισε τη δέσμευση για αυστηρή εφαρμογή του CEA καθώς ο τομέας των ψηφιακών περιουσιακών στοιχείων, συμπεριλαμβανομένων των πλατφορμών DeFi, συνεχίζει να εξελίσσεται. Σημείωσε τη σημασία αυτών των πλατφορμών να τηρούν τα νομικά πρότυπα.

Ωστόσο, η ενέργεια επιβολής αντιμετωπίστηκε με κριτική από το ίδιο το CFTC. Η Επίτροπος Summer Mersinger εξέφρασε την αποδοκιμασία της, τονίζοντας την προτίμηση για κανονιστική σαφήνεια και καθοδήγηση σε σχέση με αυτό που ονόμασε «ρύθμιση μέσω επιβολής». Σημείωσε την απογοήτευσή της που η Επιτροπή δεν έχει ακόμη θεσπίσει σαφείς κανόνες για τη συμμόρφωση με το πρωτόκολλο DeFi.

Επιπλέον, η Επίτροπος Caroline Pham εξέφρασε ανησυχίες σχετικά με τη διαδικασία, υποδεικνύοντας ότι η καθιέρωση εκτενών ερμηνειών μέσω διαταγής διακανονισμού και όχι μέσω κατάλληλης θέσπισης κανόνων ενδέχεται να παραβιάζει τον νόμο περί διοικητικής διαδικασίας (APA). Ήταν ιδιαίτερα επικριτική σχετικά με τη βάση των χρεώσεων, οι οποίες επικεντρώθηκαν απλώς στη χρήση του όρου «μόχλευση» στα ονόματα ορισμένων tokens.

Τα εν λόγω token, συμπεριλαμβανομένου του διακριτικού BTC 2x Flexible Leverage Index (BTC2XFLI) και του ETH 2x Flexible Leverage Index token (ETH2XFLI), προσδιορίστηκαν στην παραγγελία της CFTC αλλά όχι ο εκδότης τους, που υποτίθεται ότι είναι το Index Coop. Σύμφωνα με την CFTC, αυτά τα tokens πληρούν τις προϋποθέσεις ως «συναλλαγές με μόχλευση ή περιθωριοποιημένες συναλλαγές εμπορευμάτων», επομένως εμπίπτουν στη δικαιοδοσία της.

Αυτός ο ρυθμιστικός έλεγχος συμπίπτει με ευρύτερες συζητήσεις σχετικά με την ταξινόμηση των ψηφιακών περιουσιακών στοιχείων, με τον πρόεδρο της SEC, Gary Gensler, να υποστηρίζει ότι τα περισσότερα ψηφιακά περιουσιακά στοιχεία είναι τίτλοι σύμφωνα με τη νομοθεσία των ΗΠΑ. Νωρίτερα τον Απρίλιο, η SEC κατηγόρησε τη Uniswap ότι λειτουργεί ένα unregistered securities exchange, έναν ισχυρισμό που η Uniswap απορρίφθηκε επιβεβαιώνοντας το καθεστώς της ως εταιρεία λογισμικού και όχι ως securities exchange.

Η Uniswap παραμένει ηγετική οντότητα στην αρένα του DeFi, φιλοξενώντας ανταλλαγές σε πολυάριθμες πλατφόρμες blockchain και υπερηφανεύεται για πάνω από 4,3 δισεκατομμύρια δολάρια συνολικής αξίας κλειδωμένη σύμφωνα με τις τελευταίες αναφορές.

Για περισσότερα ενημερωμένα νέα, βρείτε μας στο Twitter και στις Ειδήσεις ή εγγραφείτε στο κανάλι μας στο YouTube .

Ποια είναι η γνώμη σας για το συγκεκριμένο θέμα; Αφήστε μας το σχόλιο σας από κάτω! Πάντα μας ενδιαφέρει η γνώμη σας!

Αρθρογράφος: Dimitrios Alexandridis

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Προτεινόμενα άρθρα:

Μοιράσου τη Δημοσίευση: