Η SEC χορηγεί έγκριση στην BNY Mellon για ευρύτερες υπηρεσίες φύλαξης κρύπτο πέρα ​​από τα ETFs

Η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς (SEC) ενέκρινε επίσημα την έγκριση στην Bank of New York Mellon Corp (BNY) να επεκτείνει τις υπηρεσίες θεματοφυλακής για περιουσιακά στοιχεία κρύπτο πέρα ​​από τα ETF που βασίζονται μόνο σε κρύπτο. Ο πρόεδρος της SEC Gary Gensler έκανε αυτή την ανακοίνωση την Πέμπτη κατά τη διάρκεια ομιλίας στην Federal Reserve Bank της Νέας Υόρκης. Η BNY Mellon, η οποία εποπτεύει περιουσιακά στοιχεία κρύπτο ύψους 2 τρισεκατομμυρίων δολαρίων, έχει λάβει τώρα την άδεια της SEC να προσφέρει ευρύτερες υπηρεσίες φύλαξης κρυπτονομισμάτων.

Η BNY Mellon έχει ήδη προσφέρει φύλαξη κρύπτο για Bitcoin και Ethereum ETF. Ωστόσο, η τράπεζα πρότεινε πρόσφατα ένα νέο πλαίσιο στο Γραφείο Επικεφαλής Λογιστηρίου της SEC. Το σχέδιο σχεδιάστηκε για να διασφαλίσει ότι τα περιουσιακά στοιχεία των πελατών θα προστατεύονται, ακόμη και αν η τράπεζα καταστεί αφερέγγυα. Η πρόταση αυτή αντιμετωπίστηκε με «non-objection» από την Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς.

Ο Gensler εξήγησε στο Bloomberg News, «Αν και η ανασκόπηση επικεντρώθηκε σε δύο συγκεκριμένα στοιχεία κρύπτο, η ίδια η δομή δεν ήταν συνδεδεμένη με τον τύπο των κρύπτο». Τόνισε, «Η φύση του περιουσιακού στοιχείου δεν έκανε τη διαφορά».

Η νέα δομή που προτείνει η BNY Mellon περιλαμβάνει τη χρήση μεμονωμένων πορτοφολιών κρύπτο για πελάτες. Κάθε πορτοφόλι θα έχει τον δικό του αποκλειστικό τραπεζικό λογαριασμό, χωριστό από τα περιουσιακά στοιχεία της τράπεζας, αποτρέποντας την είσοδο. Ο Gensler σημείωσε ότι ενώ η BNY Mellon έχει αυτή τη δομή, είναι τελικά η απόφαση της τράπεζας εάν θα επεκτείνει τις υπηρεσίες θεματοφυλακής της σε πρόσθετα ψηφιακά περιουσιακά στοιχεία. «Οποιαδήποτε τράπεζα προτείνει παρόμοια δομή θα λάβει την ίδια έγκριση», πρόσθεσε.

Ο Gensler επεσήμανε επίσης ότι άλλες τράπεζες και χρηματιστηριακές εταιρείες εξερευνούν τα δικά τους μοντέλα για φύλαξη ψηφιακών περιουσιακών στοιχείων. Αναγνώρισε την BNY Mellon για την πρωτοπορία και την προσπάθεια να διασφαλίσει ότι τα περιουσιακά στοιχεία των πελατών προστατεύονται.

Ως η μεγαλύτερη τράπεζα θεματοφύλακα παγκοσμίως, η BNY Mellon δημιουργήθηκε μέσω της συγχώνευσης της Τράπεζας της Νέας Υόρκης και της Mellon Financial Corporation το 2007. Σήμερα, διαχειρίζεται περισσότερα από 49 τρισεκατομμύρια δολάρια σε περιουσιακά στοιχεία, καθιστώντας την επέκτασή της σε φύλαξη κρύπτο μια σημαντική εξέλιξη στον οικονομικό τομέα τομέας.

Για περισσότερα ενημερωμένα νέα, βρείτε μας στο Twitter και στις Ειδήσεις ή εγγραφείτε στο κανάλι μας στο YouTube .

Ποια είναι η γνώμη σας για το συγκεκριμένο θέμα; Αφήστε μας το σχόλιο σας από κάτω! Πάντα μας ενδιαφέρει η γνώμη σας!

Αρθρογράφος: Dimitrios Alexandridis

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Προτεινόμενα άρθρα:

Ετικέτες:

Μοιράσου τη Δημοσίευση: