Τουρκικοί τραπεζικοί γίγαντες αγκαλιάζουν τα κρυπτονομίσματα πριν από τους επικείμενους κανονισμούς

Η Τουρκική κυβέρνηση ετοιμάζεται να εισαγάγει νέα νομοθεσία για τα κρυπτονομίσματα, οι λεπτομέρειες της οποίας δεν έχουν ακόμη αποκαλυφθεί, αλλά αυτό το επικείμενο ρυθμιστικό πλαίσιο δεν έχει αποτρέψει τη θεσμική υιοθέτηση. Δύο από τους μεγαλύτερους τραπεζικούς ομίλους της Τουρκίας έκαναν πρόσφατα σημαντικές κινήσεις στον χώρο των κρυπτονομισμάτων.

Ο επενδυτικός βραχίονας της Akbank έγινε πρωτοσέλιδο τη Δευτέρα, όταν ανακοίνωσε την εξαγορά της τοπικής εταιρείας κρυπτονομισμάτων Stablex. Υψηλόβαθμο στέλεχος της Ak Investment εξέφρασε την πρόθεση του ομίλου να καταστεί βασικός παίκτης στον τομέα των ψηφιακών περιουσιακών στοιχείων.

Ακολουθώντας το παράδειγμά της, η Garanti BBVA, μια άλλη εξέχουσα τουρκική τράπεζα, παρουσίασε την εφαρμογή πορτοφόλι κρυπτονομισμάτων της μόλις μια ημέρα αργότερα. Η εφαρμογή μπορεί να υπερηφανεύεται για τη λειτουργία cold wallet και επιτρέπει στους χρήστες να στέλνουν και να λαμβάνουν διάφορα περιουσιακά στοιχεία, συμπεριλαμβανομένων των Bitcoin (BTC), USD Coin (USDC) και Ether (ETH).

Η Τουρκία κατατάσσεται επί του παρόντος μεταξύ των 20 κορυφαίων χωρών στον Παγκόσμιο Δείκτη Υιοθέτησης Κρύπτο της Chainalysis για το 2023. Το έθνος φιλοξένησε επίσης το συνέδριο Devconnect του Ethereum νωρίτερα φέτος.

Παρά αυτόν τον ενθουσιασμό για τα κρυπτονομίσματα, η τουρκική κυβέρνηση είναι επιφυλακτική ως προς την ανεξέλεγκτη υιοθέτηση. Το 2021, η κεντρική τράπεζα της χώρας απαγόρευσε τη χρήση κρυπτονομισμάτων για πληρωμές, αν και σταμάτησε να επιβάλλει πλήρη απαγόρευση των ψηφιακών περιουσιακών στοιχείων.

Τον Νοέμβριο, κυβερνητικός αξιωματούχος ανέφερε ότι σύντομα θα εισαχθεί στο Κοινοβούλιο νομοθεσία για τα κρυπτονομίσματα. Αν και οι λεπτομέρειες σχετικά με το ρυθμιστικό πλαίσιο παραμένουν ελάχιστες, η κίνηση αυτή αποτελεί μέρος της στρατηγικής της Τουρκίας να βγει από την “gray list” της Ομάδας Χρηματοοικονομικής Δράσης (FATF). Η gray list της FATF περιλαμβάνει χώρες που πρέπει να αντιμετωπίσουν ελλείψεις στα μέτρα τους για την καταπολέμηση της νομιμοποίησης εσόδων από παράνομες δραστηριότητες και της χρηματοδότησης της τρομοκρατίας.

Για περισσότερα ενημερωμένα νέα, βρείτε μας στο Twitter και στις Ειδήσεις ή εγγραφείτε στο κανάλι μας στο YouTube .

Ποια είναι η γνώμη σας για το συγκεκριμένο θέμα; Αφήστε μας το σχόλιο σας από κάτω! Πάντα μας ενδιαφέρει η γνώμη σας!

Αρθρογράφος: Dimitrios Alexandridis

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Προτεινόμενα άρθρα:

Μοιράσου τη Δημοσίευση: