To Flux αποκαλύπτει το Proof of Useful Work (PoUW) και το FluxCore: Πρωτοπορώντας στο μέλλον των αποκεντρωμένων υπολογιστικών συστημάτων

Όταν πρόκειται για έργα που δίνουν πραγματικά προτεραιότητα στην αποκέντρωση στον τομέα των Proof of Work, ένα όνομα που ξεχωρίζει είναι το Flux. Η σημασία του έργου του Flux δεν έχει περάσει απαρατήρητο από τη NiceHash, και ο συνιδρυτής του Flux, Daniel Keller, έχει φιλοξενηθεί σε πολλά podcast, συμμετέχοντας σε συζητήσεις σχετικά με το μέλλον του Web3 και, κυρίως, διευκρινίζοντας την πραγματική ουσία του ίδιου του Web3. Ο όρος “Web3” έχει συχνά καταχρηστικά χρησιμοποιηθεί ως ένα μοντέρνο buzzword από πολλές εταιρείες, συμπεριλαμβανομένων εκείνων που δεν ανήκουν στον χώρο των κρύπτο, οδηγώντας σε ευρέως διαδεδομένες παρανοήσεις.

Ο πολλαπλασιασμός των copycat chains που βασίζονται σε Proof of Work προκάλεσε το ερώτημα: Πώς μπορούμε να διαφοροποιήσουμε τα έργα και να προσδιορίσουμε την πραγματική χρησιμότητά τους; Είναι όντως το Proof of Work η βέλτιστη οδός για πραγματικά αποκεντρωμένες πλατφόρμες;

Παρουσίαση τoυ Proof of Useful Work (PoUW):

Λαμβάνοντας υπόψη ζητήματα όπως η απόσβεση του hardware, η αχρησιμοποίητη υπολογιστική χωρητικότητα και η αποτελεσματικότητα της χρήσης τους. Αυτή η προσέγγιση κατέληξε στην ανάπτυξη της υπηρεσίας Proof of Useful Work και της εφαρμογής του πελάτης, FluxCore.

Οι παγκόσμιοι υπολογιστικοί πόροι αποτελούν κρίσιμη απαίτηση για την τροφοδοσία της έρευνας, των επιχειρήσεων, των εταιριών και των θεσμικών αναγκών. Η εξόρυξη κρυπτονομισμάτων, οι αλγόριθμοι βαθιάς μάθησης, τα μοντέλα μηχανικής μάθησης και οι επιχειρησιακοί διακομιστές βασίζονται σε μεγάλο βαθμό σε σημαντικούς υπολογιστικούς πόρους.

Είναι ενδιαφέρον ότι ένα σημαντικό μέρος του hardware στα κέντρα δεδομένων -περίπου το 30%- βρίσκεται σε αδράνεια. Επιπλέον, ενώ η αγορά GPU για παιχνίδια αποτιμάται σε πάνω από 2,73 δισεκατομμύρια δολάρια, ο μέσος παίκτης ξοδεύει μόλις περίπου 8,45 ώρες ενεργού παιχνιδιού κάθε εβδομάδα.

Σε αυτό το σημείο η συνεργασία μεταξύ της NiceHash και του Flux παίζει καθοριστικό ρόλο, προσφέροντας στους ιδιώτες την ευκαιρία να αξιοποιήσουν το dormant hardware τους, ενώ ταυτόχρονα υποστηρίζουν ένα πλήρως πλεονάζον, αποκεντρωμένο οικοσύστημα.

FluxCore:

Το FluxCore χρησιμεύει ως η ραχοκοκαλιά του δικτύου PoUW (παλαιότερα γνωστό ως ZelHash), επιτρέποντας στους χρήστες να συνδέουν τα μηχανήματά τους. Πρωταρχικός σκοπός του είναι να αντιμετωπίσει το “χάσμα υποδομών”, αξιοποιώντας ανεκμετάλλευτα hardware σε data centers, σπίτια και επιχειρήσεις, παρέχοντας έτσι υπολογιστικούς πόρους σε όσους τους χρειάζονται περισσότερο.

Ο Daniel Keller, Διευθύνων Σύμβουλος και συνιδρυτής της Influx Technologies Limited, υπογραμμίζει τη σημασία αυτής της έκδοσης του FluxCore, ιδίως όσον αφορά την αντιμετώπιση της μακροχρόνιας πρόκλησης της επεκτασιμότητας. Βελτιστοποιώντας τους υπολογιστικούς πόρους για την κάλυψη των δυναμικών απαιτήσεων των πελατών, ιδίως στον τομέα της τεχνητής νοημοσύνης, το FluxCore θέτει τα θεμέλια για ένα μέλλον που χαρακτηρίζεται από αποκεντρωμένες υποδομές cloud, δίνοντας έμφαση στην αποδοτικότητα και την περιβαλλοντική βιωσιμότητα προς όφελος όλων.

NiceHash QuickMiner:

Η πρόσφατη ενσωμάτωση του Proof of Useful Work (ZelHash) στο λογισμικό NiceHash QuickMiner απλοποιεί τη διαδικασία σύνδεσης και πώλησης υπολογιστικής ισχύος για την υποστήριξη του δικτύου. Για πολλούς, η πολυπλοκότητα της συμμετοχής στην εξόρυξη κρυπτονομισμάτων αποτελούσε σημαντικό εμπόδιο. Το QuickMiner απλοποιεί την όλη διαδικασία για τους τελικούς χρήστες, καθιστώντας την εξόρυξη τόσο απλή όσο το να ανοίγεις έναν υπολογιστή.

Με το PoUW (πρώην ZelHash), το Flux ενισχύει τις πρακτικές περιπτώσεις χρήσης του οικοσυστήματος Flux και επεκτείνει τη χρησιμότητά του σε ένα ευρύτερο κοινό. Το όραμα της εξέλιξης του Flux στη μεγαλύτερη παγκοσμίως αποκεντρωμένη υπολογιστική πλατφόρμα είναι μια συναρπαστική προοπτική, ιδίως καθώς τα εργαλεία συμμετοχής γίνονται όλο και πιο φιλικά προς τον χρήστη.

Σχετικά με το Flux:

Το Flux Web3 cloud αντιπροσωπεύει μια αποκεντρωμένη υπολογιστική υπηρεσία και μια λύση blockchain-as-a-service, προσφέροντας ένα διαλειτουργικό και αποκεντρωμένο περιβάλλον ανάπτυξης παρόμοιο με το AWS ή το Google Cloud. Βασισμένο σε ένα native token POW (Proof-of-Work), το Flux δίνει κίνητρα για τη φιλοξενία hardware, τη διακυβέρνηση on-chain και τον μετριασμό των κακών παραγόντων μέσω των απαιτήσεων staking για το λειτουργικό hardware. Το λειτουργικό σύστημα Flux τρέχει πάνω από το Linux, παρέχοντας στο δίκτυο επαληθευμένη και συγκριμένη υπολογιστική ισχύ υψηλής διαθεσιμότητας, ενώ χρησιμοποιεί το blockchain για να διασφαλίσει τη διαφάνεια στις λειτουργίες διακυβέρνησης. Το Flux Cloud αποτελεί τη μεγαλύτερη και πιο αποκεντρωμένη υποδομή cloud στον κόσμο.

Για περισσότερα ενημερωμένα νέα, βρείτε μας στο Twitter και στις Ειδήσεις ή εγγραφείτε στο κανάλι μας στο YouTube .

Ποια είναι η γνώμη σας για το συγκεκριμένο θέμα; Αφήστε μας το σχόλιο σας από κάτω! Πάντα μας ενδιαφέρει η γνώμη σας!

Αρθρογράφος: Dimitrios Alexandridis

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Προτεινόμενα άρθρα:

Μοιράσου τη Δημοσίευση: