Το ChatGPT σπάει τα όρια: Πρόσβαση σε πληροφορίες πέραν του 2021

Η OpenAI, η εταιρεία τεχνητής νοημοσύνης (AI), έκανε ένα σημαντικό βήμα επιτρέποντας στο ChatGPT να έχει πρόσβαση στο διαδίκτυο, ενσωματώνοντας πληροφορίες σε πραγματικό χρόνο στις απαντήσεις του. Η εξέλιξη αυτή ανακοινώθηκε σε μια ανάρτηση στο X (πρώην Twitter) στις 27 Σεπτεμβρίου.

Η ενημέρωση είναι προς το παρόν διαθέσιμη στους χρήστες Plus και Enterprise που χρησιμοποιούν το μοντέλο GPT-4, όπως αναφέρεται στην ανάρτηση. Η OpenAI έχει δηλώσει ότι η λειτουργία περιήγησης στο διαδίκτυο θα επεκταθεί και σε άλλους χρήστες στο εγγύς μέλλον. Ωστόσο, παραμένει ασαφές αν αυτό σημαίνει ότι το GPT-4 θα γίνει προσβάσιμο σε χρήστες που δεν ανήκουν στην κατηγορία premium ή αν η περιήγηση στο διαδίκτυο θα υλοποιηθεί για το υπάρχον μοντέλο GPT 3.5. Το OpenAI δεν έχει παράσχει διευκρινίσεις σχετικά με αυτό το θέμα μέχρι στιγμής.

Όπως αναφέρεται στην ανάρτηση:

“Το ChatGPT μπορεί πλέον να περιηγηθεί στο διαδίκτυο για να σας παρέχει τρέχουσες και έγκυρες πληροφορίες, με άμεσους συνδέσμους προς τις πηγές. Δεν περιορίζεται πλέον σε δεδομένα πριν από τον Σεπτέμβριο του 2021”.

Πριν από αυτή την ενημέρωση, το ChatGPT αντιμετώπιζε περιορισμούς στη βάση γνώσεών του, με ημερομηνία διακοπής των πληροφοριών του το 2021. Αυτός ο περιορισμός ήταν αποτέλεσμα της διαδικασίας εκπαίδευσης για τα μοντέλα τεχνητής νοημοσύνης, όπως οι γεννητικοί προ-εκπαιδευμένοι μετασχηματιστές (GPT).

Το OpenAI είχε πραγματοποιήσει προηγουμένως δοκιμές σχετικά με τη δυνατότητα περιήγησης στο διαδίκτυο του ChatGPT, αναφέροντας τόσο επιτυχίες όσο και προκλήσεις. Τον Ιούνιο του 2023, διαπιστώθηκε ότι οι beta εκδόσεις του ChatGPT με δυνατότητες περιήγησης χρησιμοποιούνταν για την παράκαμψη των paywalls. Ωστόσο, υπήρχαν περιπτώσεις που η ΤΝ παρήγαγε ανακριβείς ή μικτές πληροφορίες, συνδυάζοντας πρόσφατα και ιστορικά δεδομένα.

Αυτή η βελτίωση των δυνατοτήτων του ChatGPT έρχεται λίγο μετά την ανακοίνωση του OpenAI στις 25 Σεπτεμβρίου ότι το chatbot θα λάβει πολυτροπική ενημέρωση. Αυτή η ενημέρωση επιτρέπει στο ChatGPT, συμπεριλαμβανομένων των GPT-3.5 και GPT-4, να κατανοεί προφορικά ερωτήματα σε απλή γλώσσα και να απαντά χρησιμοποιώντας μία από πέντε διαφορετικές φωνές, εκτός από το να μπορεί να βλέπει και να ερμηνεύει εικόνες.

Η OpenAI παρουσίασε επίσης πρόσφατα το DALL-E 3, την τελευταία έκδοση της τεχνητής νοημοσύνης δημιουργίας εικόνων.

Με αυτές τις συνεχείς ενημερώσεις σε όλο το χαρτοφυλάκιο των προϊόντων της, η OpenAI δημιουργεί σημαντική προσμονή για το εναρκτήριο συνέδριο προγραμματιστών, OpenAI DevDay, που έχει προγραμματιστεί για τις 6 Νοεμβρίου στο Σαν Φρανσίσκο. Οι συμμετέχοντες θα ανυπομονούν να ανακαλύψουν ποιες άλλες εξελίξεις και καινοτομίες επιφυλάσσει η εταιρεία.

Για περισσότερα ενημερωμένα νέα, βρείτε μας στο Twitter και στις Ειδήσεις ή εγγραφείτε στο κανάλι μας στο YouTube .

Ποια είναι η γνώμη σας για το συγκεκριμένο θέμα; Αφήστε μας το σχόλιο σας από κάτω! Πάντα μας ενδιαφέρει η γνώμη σας!

Αρθρογράφος: Dimitrios Alexandridis

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Προτεινόμενα άρθρα:

Μοιράσου τη Δημοσίευση: