Το Μπουτάν ξεπερνά το Ελ Σαλβαδόρ ως σημαντικός κάτοχος Bitcoin

Το μικρό έθνος της Νότιας Ασίας Μπουτάν έχει αναδειχθεί ως σημαντικός κάτοχος Bitcoin, ξεπερνώντας σύμφωνα με πληροφορίες τα αποθέματα κρυπτονομισμάτων του Ελ Σαλβαδόρ.

Στις 16 Σεπτεμβρίου, η Arkham Intelligence, μια πλατφόρμα ανάλυσης blockchain, εντόπισε μια ομάδα διευθύνσεων πορτοφολιού που κατείχαν συνολικά 13.029 BTC, αξίας περίπου 758 εκατομμυρίων δολαρίων. Αυτή η αποκάλυψη σηματοδοτεί την πρώτη δημόσια αναγνώριση των συμμετοχών Bitcoin του Μπουτάν.

Αυτά τα περιουσιακά στοιχεία αποδίδονται σε δραστηριότητες εξόρυξης Bitcoin που διεξάγονται από την Druk Holdings (DHI), τον κρατικό επενδυτικό βραχίονα του Μπουτάν. Επιπλέον, τα δεδομένα του Arkham δείχνουν ότι η DHI κατέχει 656 ETH, αξίας περίπου 1,5 εκατομμυρίων δολαρίων, μαζί με μικρότερες ποσότητες BNB και Polygon.

Για να υποστηρίξει τα ευρήματά τους, η Arkham σημείωσε ότι ταίριαξαν τα χρονοδιαγράμματα της δραστηριότητας εξόρυξης στην αλυσίδα με δορυφορικές εικόνες που τεκμηριώνουν την κατασκευή στο χώρο του πρώην έργου Education City του Μπουτάν.

Η οικονομία του Μπουτάν, με αναμενόμενο ΑΕΠ 3 δισεκατομμυρίων δολαρίων μέχρι το τέλος του 2024, βλέπει τα αποθέματά του σε Bitcoin να αποτελούν σχεδόν το ένα τέταρτο του ΑΕΠ του.

Τοπικά μέσα ενημέρωσης ανέφεραν νωρίτερα αυτό το έτος ότι οι αρχές του Μπουτάν επιβεβαίωσαν ότι η χώρα άρχισε να χρησιμοποιεί υδροηλεκτρική ενέργεια για την εξόρυξη Bitcoin τον Απρίλιο του 2019, όταν το Bitcoin είχε τιμή περίπου 5.000 δολάρια.

Τον Μάιο του 2023, η DHI συνεργάστηκε με την Bitdeer για να ενισχύσει τις δραστηριότητες εξόρυξης ουδέτερου άνθρακα στο Μπουτάν. Μέχρι τον Απρίλιο του 2024, παρουσιάστηκαν σχέδια για την ενίσχυση της εξορυκτικής ικανότητας της χώρας κατά 500 μεγαβάτ επιπλέον έως τα μέσα του 2025, ανεβάζοντας τη συνολική ισχύ στα 600 MW.

Πώς διαφέρει από το Ελ Σαλβαδόρ

Αντίθετα, το Ελ Σαλβαδόρ ξεκίνησε το ταξίδι του στις επενδύσεις Bitcoin τον Σεπτέμβριο του 2021, όταν η τιμή του κρυπτονομίσματος ήταν περίπου 51.700 δολάρια. Σύμφωνα με τον Nayib Tracker, έναν ιστότοπο που παρακολουθεί το χαρτοφυλάκιο Bitcoin του Ελ Σαλβαδόρ, η χώρα κατέχει επί του παρόντος 5.875 BTC, αξίας περίπου 331 εκατομμυρίων δολαρίων, που είναι περίπου το 45% των αναφερόμενων διαθεσίμων του Μπουτάν.

Οι αγορές Bitcoin του Ελ Σαλβαδόρ πραγματοποιήθηκαν με μέση τιμή 43.900 $ ανά BTC, με αποτέλεσμα ένα συνολικό περιθώριο κέρδους 32,6% για το έθνος της Κεντρικής Αμερικής.

Όπως το Μπουτάν, το Ελ Σαλβαδόρ βασίζεται επίσης σε ανανεώσιμες πηγές ενέργειας για την εξόρυξη Bitcoin, χρησιμοποιώντας τη γεωθερμική ενέργεια από τα ηφαίστειά του.

Το Μπουτάν, ένα μικρό βουδιστικό βασίλειο στα ανατολικά Ιμαλάια, έχει πληθυσμό περίπου 790.000, ενώ το Ελ Σαλβαδόρ φιλοξενεί περίπου 6,3 εκατομμύρια ανθρώπους.

Για περισσότερα ενημερωμένα νέα, βρείτε μας στο Twitter και στις Ειδήσεις ή εγγραφείτε στο κανάλι μας στο YouTube .

Ποια είναι η γνώμη σας για το συγκεκριμένο θέμα; Αφήστε μας το σχόλιο σας από κάτω! Πάντα μας ενδιαφέρει η γνώμη σας!

Αρθρογράφος: Dimitrios Alexandridis

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Προτεινόμενα άρθρα:

Ετικέτες:

Μοιράσου τη Δημοσίευση: