Το blockchain Soneium ξεκίνησε από τη Sony για να προσελκύσει προγραμματιστές Web3

Η Sony Block Solutions Labs, μια συνεργασία μεταξύ του ομίλου Sony και της Startale Labs της Σιγκαπούρης, αποκάλυψε το νέο blockchain LAYER 2, το “Soneium”. Αυτό το blockchain έχει σχεδιαστεί για να απευθύνεται σε προγραμματιστές εφαρμογών σε διάφορους κλάδους, όπως η ψυχαγωγία, τα παιχνίδια και τα χρηματοοικονομικά.

Σε κοινή ανακοίνωσή τους, ο όμιλος Sony και η Startale Labs δήλωσαν ότι το δοκιμαστικό δίκτυο Soneium θα ξεκινήσει σε συνεργασία με το δίκτυο Astar.

Ο όμιλος Sony διερευνά ενεργά τις τεχνολογίες Web3 και η είσοδός του στην αρένα του blockchain θα μπορούσε να συμβάλει σημαντικά στην ευρύτερη υιοθέτηση του Web3. Σχολιάζοντας την πρωτοβουλία, ο Jun Watanabe, πρόεδρος της Sony Block Solutions Labs, μοιράστηκε:

“Δεσμευόμαστε να αναπτύξουμε μια ποικιλία επιχειρήσεων και καινοτόμων περιπτώσεων χρήσης, με στόχο να προσφέρουμε μοναδική πελατειακή αξία μέσω της τεχνολογίας Web3 σε ένα ευρύ κοινό”.

Συνεργασίες για τη βελτίωση των δυνατοτήτων του Soneium

Αρκετές εξέχουσες εταιρείες του Web3, όπως οι Optimism, Circle, Alchemy, The Graph και Chainlink, έχουν υπογράψει ως τεχνολογικοί εταίροι για το λανσάρισμα του testnet του Soneium. Αυτές οι συνεργασίες αναμένεται να ενισχύσουν τις δυνατότητες της Soneium σε διάφορες λειτουργίες blockchain.

Η δήλωση ανέφερε επίσης ότι το δίκτυο δοκιμών Soneium θα διαθέτει ενσωματωμένα εργαλεία που θα βοηθούν τους προγραμματιστές στην πλοήγηση στους παγκόσμιους κανονισμούς, διασφαλίζοντας ότι οι εφαρμογές που δημιουργούν είναι συμβατές.

“Ο όμιλος Sony έχει ισχυρή παρουσία σε πολλούς κλάδους και εμπλέκεται με τους χρήστες στην καθημερινή τους ζωή. Με το Soneium, σκοπεύουμε να δημιουργήσουμε κάτι που όχι μόνο θα απευθύνεται στους ανθρώπους, αλλά και θα σπρώχνει πέρα από το Web3 στην mainstream υιοθέτηση”, δήλωσε ο Sota Watanabe, Director of Sony Block Solution Labs.

Η πρωτοβουλία αυτή δεν θα διερευνήσει μόνο πώς οι υπάρχουσες υπηρεσίες Web3 μπορούν να ενσωματωθούν στο Soneium, αλλά θα εξετάσει επίσης την ανάπτυξη νέων υπηρεσιών που συνδέονται με τους επιχειρηματικούς τομείς του ομίλου Sony.

Άλλες πρωτοβουλίες Web3 της Sony

Η ενασχόληση του ομίλου Sony με τις τεχνολογίες Web3 εκτείνεται πέρα από το Soneium. Τον Μάρτιο του 2023, το τμήμα βιντεοπαιχνιδιών της Sony κατέθεσε ένα δίπλωμα ευρεσιτεχνίας για την υιοθέτηση των NFTs στο πλαίσιο μιας πρωτοβουλίας με τίτλο “Πλαίσιο NFT για τη μεταφορά και τη χρήση ψηφιακών περιουσιακών στοιχείων μεταξύ πλατφορμών παιχνιδιών”. Η πρωτοβουλία αυτή αποσκοπεί στη βελτίωση των ευκαιριών για τους παίκτες όσον αφορά τα περιουσιακά τους στοιχεία εντός του παιχνιδιού.

Η Ιαπωνία, όπου η Sony έχει την έδρα της, υποστηρίζει επίσης ενεργά την κοινότητα Web3. Το Υπουργείο Οικονομίας, Εμπορίου και Βιομηχανίας έχει λάβει μέτρα για την αύξηση των εγχώριων επενδύσεων σε νεοσύστατες επιχειρήσεις Web3, επιτρέποντας σε εταιρείες περιορισμένης ευθύνης να αποκτούν και να κατέχουν περιουσιακά στοιχεία κρύπτο.

Για περισσότερα ενημερωμένα νέα, βρείτε μας στο Twitter και στις Ειδήσεις ή εγγραφείτε στο κανάλι μας στο YouTube .

Ποια είναι η γνώμη σας για το συγκεκριμένο θέμα; Αφήστε μας το σχόλιο σας από κάτω! Πάντα μας ενδιαφέρει η γνώμη σας!

Αρθρογράφος: Dimitrios Alexandridis

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Προτεινόμενα άρθρα:

Μοιράσου τη Δημοσίευση: