Τα Bitcoin ETFs του Χονγκ Κονγκ ξεπερνούν τα 250 εκατομμύρια δολάρια σε υπό διαχείριση περιουσιακά στοιχεία

Τα διαπραγματεύσιμα αμοιβαία κεφάλαια (ETF) Bitcoin του Χονγκ Κονγκ έχουν πλέον ξεπεράσει τα 2 δισεκατομμύρια δολάρια Χονγκ Κονγκ (περίπου 256 εκατομμύρια δολάρια) σε περιουσιακά στοιχεία υπό διαχείριση (AUM). Παρά το επίτευγμα αυτό, τα εν λόγω ETF δεν έχουν συγκεντρώσει την ίδια ταχεία δυναμική που παρατηρείται στα αντίστοιχα αμερικανικά.

Πρόσφατα στοιχεία από την SoSo Value αποκαλύπτουν ότι τα τρία spot Bitcoin ETFs που είναι διαθέσιμα στο Χονγκ Κονγκ είδαν καθαρή εισροή περίπου 247 BTC την περασμένη εβδομάδα, ωθώντας τις συνδυασμένες συμμετοχές τους σε περίπου 4.450 BTC. Αυτό ανεβάζει το συνολικό AUM αυτών των ταμείων σε περίπου 2,1 δισεκατομμύρια HK$ (269 εκατομμύρια δολάρια).

Μεταξύ των τριών ETF, εκείνα που διαχειρίζονται η China Asset Management και η Harvest Asset Management – και τα δύο σε συνεργασία με την πλατφόρμα διαπραγμάτευσης ψηφιακών περιουσιακών στοιχείων OSL – αντιπροσωπεύουν πάνω από 1,3 δισ. δολάρια Χονγκ Κονγκ (167 εκατ. δολάρια) του συνολικού AUM. Το υπόλοιπο ETF, το οποίο λειτουργεί ανεξάρτητα από την OSL, κατέχει 776 εκατ. δολάρια HK$ (99,5 εκατ. δολάρια), αποτελώντας περίπου το 42% του μεριδίου αγοράς.

Οι επενδυτές στο Χονγκ Κονγκ έχουν λιγότερες επιλογές για έκθεση στο Bitcoin σε σύγκριση με την ευρύτερη επιλογή των 11 ETF που είναι διαθέσιμα στις Ηνωμένες Πολιτείες.

Παρόλο που υπήρξαν πρόσφατες εισροές, τα spot Bitcoin ETFs του Χονγκ Κονγκ έχουν υποαποδώσει σε σύγκριση με την αγορά των ΗΠΑ. Όταν αυτά τα ETF έκαναν το ντεμπούτο τους στις 30 Απριλίου, προσέλκυσαν σημαντικές εισροές ύψους 262 εκατομμυρίων δολαρίων κατά την πρώτη τους εβδομάδα, κυρίως από εγγραφές που πραγματοποιήθηκαν πριν από την έναρξη της διαπραγμάτευσης. Ωστόσο, οι πραγματικές εισροές μετά την έναρξη ήταν μέτριες 14 εκατομμύρια δολάρια, σε πλήρη αντίθεση με τα δισεκατομμύρια που εισέρρευσαν στα αμερικανικά spot Bitcoin ETFs κατά την έναρξή τους τον Ιανουάριο.

Η αντίθεση αυτή υπογραμμίζει τις προκλήσεις που αντιμετωπίζει το Χονγκ Κονγκ για να καθιερωθεί ως παγκόσμιος ηγέτης στις επενδύσεις σε κρυπτονομίσματα. Η αναλυτής του Bloomberg ETF Rebecca Sin σημειώνει ότι το μοντέλο δημιουργίας ETF σε είδος της πόλης παρουσιάζει μια μοναδική ευκαιρία για την ενίσχυση του AUM και του όγκου συναλλαγών, ωστόσο το Χονγκ Κονγκ εξακολουθεί να υστερεί σε σχέση με τις ΗΠΑ στην προσέλκυση επενδυτικού ενδιαφέροντος και κεφαλαίων.

Για περισσότερα ενημερωμένα νέα, βρείτε μας στο Twitter και στις Ειδήσεις ή εγγραφείτε στο κανάλι μας στο YouTube .

Ποια είναι η γνώμη σας για το συγκεκριμένο θέμα; Αφήστε μας το σχόλιο σας από κάτω! Πάντα μας ενδιαφέρει η γνώμη σας!

Αρθρογράφος: Dimitrios Alexandridis

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Προτεινόμενα άρθρα:

Μοιράσου τη Δημοσίευση: