Η Sony λανσάρει το Sonyium Minato Testnet και το Web3 Developer Incubator

Στις 28 Αυγούστου, η Sony Block Solutions Labs (Sony BSL) παρουσίασε το δημόσιο δοκιμαστικό δίκτυο Soneium Minato και τo Soneium Spark incubator. Το layer-2 blockchain Soneium, που δημιουργήθηκε από τη Startale Labs, μια θυγατρική της Sony με έδρα τη Σιγκαπούρη, είχε την αρχική της κυκλοφορία μια εβδομάδα πριν, σηματοδοτώντας το πιο σημαντικό εγχείρημα της Sony στην αρένα του Web3 μέχρι σήμερα.

Bootstrapping, με τον τρόπο της Sony

Το Soneium Spark στοχεύει να ενδυναμώσει τους προγραμματιστές παρέχοντας μια σειρά από οφέλη, συμπεριλαμβανομένης της πιθανής χρηματοδότησης έως και 100.000 $ και πρόσθετων επενδυτικών ευκαιριών μέσω των συνεργατών του προγράμματος. Σύμφωνα με τη Sota Watanabe, διευθύντρια των Sony Block Solutions Labs, οι προγραμματιστές που πληρούν τις προϋποθέσεις θα λάβουν επίσης «επίσημη υποστήριξη από το Sony Group, το Astar Network και το Startale».

Το Astar Network, βασικός εταίρος στη νέα πρωτοβουλία blockchain, θα συνεργαστεί με άλλους παράγοντες του κλάδου όπως η Circle, ο εκδότης του USD Coin (USDC), η λύση Ethereum layer-2 Optimism, η πλατφόρμα προγραμματιστών Alchemy, ο πάροχος αποκεντρωμένης ευρετηρίασης The Graph και υπηρεσία Chainlink. Συγκεκριμένα, το Soneium είναι χτισμένο στη βάση κωδικών OP Stack από το Optimism.

Οι διάφορες θυγατρικές της Sony θα ενώσουν τις δυνάμεις τους στο πρόγραμμα Sonyium Spark. Αυτό περιλαμβάνει τα τμήματα μουσικής, κινηματογράφου και εκπαίδευσης, το ταμείο καινοτομίας και τον τομέα των ακουστικών gaming Inzone. Ο Jun Watanabe, πρόεδρος της Sony Block Solution Labs, δήλωσε:

“Έχουμε κυκλοφορήσει το testnet μας ως ένα θεμελιώδες βήμα για τη δημιουργία μιας κοινότητας θαυμαστών με επίκεντρο τους δημιουργούς, συνδέοντας διαφορετικές αξίες μέσω του Soneium. Ανυπομονούμε να συνεργαστούμε με συνεργάτες που ευθυγραμμίζονται με το όραμά μας και είναι ανοιχτοί να εργαστούν μαζί με τον Όμιλο Sony.”

Η Sony στο δρόμο για το Web3

Η συνεργασία της Sony με την Startale, τον προγραμματιστή πίσω από την Astar, ξεκίνησε τον Ιούνιο του 2023 μετά από επένδυση 3,5 εκατομμυρίων δολαρίων από τη Sony Network Communications, έναν πάροχο υπηρεσιών διαδικτύου οπτικών ινών. Στη συνέχεια, αυτή η θυγατρική μετονομάστηκε σε Sony BSL σε συνδυασμό με την κυκλοφορία του Soneium.

Εκτός από τον ρόλο του στη Sony BSL, ο Sota Watanabe είναι ο Διευθύνων Σύμβουλος της Startale και ο δημιουργός του Astar, μιας παρααλυσίδας που λειτουργεί στο οικοσύστημα Polkadot.

Η Sony, γνωστή για την κονσόλα παιχνιδιών PlayStation, επεκτείνει σταθερά την παρουσία της στην ψηφιακή σφαίρα. Τον Απρίλιο του 2021, η Sony επένδυσε στην Epic Games για να υποστηρίξει τις φιλοδοξίες της για μεταστροφές. Το επόμενο έτος, η Sony Music υποστήριξε το MakersPlace, μια αγορά NFT με επίκεντρο την ψηφιακή τέχνη, και εξασφάλισε ένα δίπλωμα ευρεσιτεχνίας για μια εφαρμογή NFT υπό την επωνυμία Columbia Records τον Σεπτέμβριο του 2022.

Επιπλέον, τον Απρίλιο, η Sony Bank αποκάλυψε ότι δοκίμαζε το δικό της stablecoin για επιχειρηματικές πληρωμές, αξιοποιώντας την πνευματική της ιδιοκτησία.

Για περισσότερα ενημερωμένα νέα, βρείτε μας στο Twitter και στις Ειδήσεις ή εγγραφείτε στο κανάλι μας στο YouTube .

Ποια είναι η γνώμη σας για το συγκεκριμένο θέμα; Αφήστε μας το σχόλιο σας από κάτω! Πάντα μας ενδιαφέρει η γνώμη σας!

Αρθρογράφος: Dimitrios Alexandridis

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Προτεινόμενα άρθρα:

Μοιράσου τη Δημοσίευση: