Η αγορά κρύπτο έχει φτάσει στον πάτο; Παρακολουθήστε αυτά τα 5 βασικά σήματα

Σύμφωνα με την εταιρεία ερευνών crypto – Santiment, πέντε συγκεκριμένες λέξεις-κλειδιά μπορεί να υποδηλώνουν ένα πάτο στην αγορά crypto.

Η τιμή του Bitcoin μειώθηκε κατά 3% τις τελευταίες 24 ώρες εν μέσω κλιμάκωσης των γεωπολιτικών εντάσεων στη Μέση Ανατολή. Με τις αυξανόμενες ανησυχίες για το πώς η σύγκρουση μπορεί να επηρεάσει τα περιουσιακά στοιχεία κινδύνου, οι traders κρυπτονομισμάτων παρακολουθούν στενά τα πιθανά προειδοποιητικά σημάδια.

Σε μια ανάρτηση ιστολογίου στις 2 Οκτωβρίου, ο διευθυντής μάρκετινγκ της Santiment, Brian Quinlavin, εξήγησε ότι όταν ορισμένες λέξεις που σηματοδοτούν το κάτω μέρος χρησιμοποιούνται συχνά στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, μπορεί να υποδεικνύουν ότι η αγορά είναι υπερβολικά φοβισμένη, γεγονός που θα μπορούσε στην πραγματικότητα να δημιουργήσει το σκηνικό για ένα ξεσπάσματα .

«Όταν το κλίμα της αγοράς υποχωρεί, υπάρχει μια αξιοσημείωτη άνοδος στη χρήση συγκεκριμένων λέξεων «φόβου»», είπε ο Quinlavin. Αυτοί οι λεγόμενοι όροι FUD (Φόβος, Αβεβαιότητα, Αμφιβολία) μπορεί παραδόξως να είναι ένα σημάδι ότι η αγορά είναι έτοιμη να ανακάμψει».

Η πρώτη λέξη-κλειδί που πρέπει να προσέξετε είναι “crash“. Όταν τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης πλημμυρίζουν από συζητήσεις σχετικά με ένα crash, συνήθως σημαίνει ότι οι τιμές έχουν ήδη πέσει και οι traders βρίσκονται σε κατάσταση πανικού. Παραδόξως, είναι συχνά περίπου αυτή τη στιγμή που οι τιμές αρχίζουν να ανακάμπτουν.

Η δεύτερη και η τρίτη λέξη είναι « sell » και « dead ». Ακριβώς όπως με το “crash”, όταν οι traders αρχίζουν να χρησιμοποιούν το “sell” και το “dead” σε αφθονία, συχνά σηματοδοτεί ότι μια ανάκαμψη θα μπορούσε να είναι στον ορίζοντα. Αυτές οι στιγμές παρουσιάζουν ευκαιρίες για τολμηρούς εμπόρους να κεφαλαιοποιήσουν, όπως επισημαίνει η Quinlavin.

Η τέταρτη λέξη-κλειδί που σχετίζεται με τον φόβο είναι «crackdown», που αναφέρεται σε ρυθμιστικές πιέσεις ή νομικά ζητήματα. Όταν οι traders ανησυχούν για κυβερνητικές καταστολές ή πιθανές νομικές συνέπειες, οι τιμές μπορεί να πέσουν. Ωστόσο, αυτές οι στιγμές πανικού συχνά παρέχουν κορυφαίες ευκαιρίες αγοράς όταν οι φόβοι υπερεκτιμώνται.

Τέλος, ο πέμπτος όρος είναι «liquidation». Αυτή η λέξη μπορεί να έχει διαφορετικές επιπτώσεις ανάλογα με τις συνθήκες της αγοράς. Η ρευστοποίηση αναφέρεται σε εξαναγκασμό των traders να εγκαταλείψουν τις θέσεις τους κατά τη διάρκεια απότομων κινήσεων τιμών, οι οποίες μπορεί να συμβούν είτε η αγορά είναι ανοδική είτε πτωτική. Στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, οι traders χρησιμοποιούν συχνά τo «liquidation» όταν πανηγυρίζουν άλλους, ιδιαίτερα τους short-seller, που αναγκάζονται να εγκαταλείψουν τις θέσεις τους. Η Quinlavin σημειώνει ότι οι περίοδοι υψηλής σύντομης ρευστοποίησης δημιουργούν ιστορικά εξαιρετικά σημεία εισόδου για τους αγοραστές.

Η Quinlavin καταλήγει συμβουλεύοντας τους εμπόρους να υιοθετήσουν μια αντίθετη άποψη όσον αφορά το συναίσθημα των μέσων κοινωνικής δικτύωσης, τονίζοντας ότι το να ακολουθείς το πλήθος δεν είναι πάντα η πιο σοφή κίνηση.

«Όταν όλοι φαίνεται να είναι ευθυγραμμισμένοι με τα πτωτικά ή ανοδικά τους αισθήματα – κατά τη διάρκεια ακραίων γεγονότων όπως η κατάρρευση του FTX ή μεγάλες μειώσεις επιτοκίων – είναι συχνά ένα σημάδι ότι η αγορά προετοιμάζεται για μια στροφή», είπε.

Για περισσότερα ενημερωμένα νέα, βρείτε μας στο Twitter και στις Ειδήσεις ή εγγραφείτε στο κανάλι μας στο YouTube .

Ποια είναι η γνώμη σας για το συγκεκριμένο θέμα; Αφήστε μας το σχόλιο σας από κάτω! Πάντα μας ενδιαφέρει η γνώμη σας!

Αρθρογράφος: Dimitrios Alexandridis

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Προτεινόμενα άρθρα:

Μοιράσου τη Δημοσίευση: