Το XRP αυξάνει κατά 26% καθώς οι ηγέτες του Ripple γιορτάζουν το πρόστιμο $125 εκατομμυρίων ως «νίκη»

Η αξία του XRP εκτοξεύθηκε κατά 26% αφού ομοσπονδιακός δικαστής της Νέας Υόρκης σημείωσε σημαντική πρόοδο προς την ολοκλήρωση μιας μακροχρόνιας αγωγής κινητών αξιών κατά της Ripple Labs. Στελέχη της Ripple προαναγγέλλουν την εξέλιξη αυτή ως σημαντική νίκη για τον κλάδο.

Στις 7 Αυγούστου, ο δικαστής υποχρέωσε την Ripple Labs να καταβάλει αστικό πρόστιμο ύψους 125 εκατομμυρίων δολαρίων και επέβαλε μόνιμη διαταγή κατά της εταιρείας, αποτρέποντας κάθε μελλοντική παραβίαση των νόμων περί κινητών αξιών των Ηνωμένων Πολιτειών. Η οδηγία αυτή αποτελεί μέρος της εν εξελίξει υπόθεσης που ξεκίνησε από την Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς (SEC).

H απόφαση αυτή σηματοδοτεί πιθανότατα την ολοκλήρωση της δικαστικής διαμάχης της Ripple με την Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς, η οποία ξεκίνησε τον Δεκέμβριο του 2020.

Μετά την είδηση, η τιμή του XRP αυξήθηκε κατά 26% και έφτασε τα 0,63 δολάρια, ανακτώντας μεγάλο μέρος του εδάφους που χάθηκε κατά την πρόσφατη πτώση της αγοράς κρυπτονομισμάτων από τις 5 Αυγούστου, σύμφωνα με τα στοιχεία του CoinMarketCap.

Από την τελευταία ενημέρωση, το XRP διαπραγματεύεται στα 0,59 δολάρια.

Σε ανάρτησή του στο X, ο διευθύνων σύμβουλος της Ripple Labs Brad Garlinghouse δήλωσε: “Αυτό σηματοδοτεί μια νίκη για την Ripple, τη βιομηχανία και το κράτος δικαίου. Η καταπιεστική στάση της SEC απέναντι στην κοινότητα του XRP τελείωσε”.

Ο συνιδρυτής της Ripple Labs, Chris Larsen, επανέλαβε αυτό το συναίσθημα σε μια άλλη ανάρτηση στο X, λέγοντας: “Η ανελέητη εκστρατεία της SEC εναντίον μας έφτασε επιτέλους στο τέλος της. Ας ελπίσουμε ότι αυτό σηματοδοτεί το τέλος της αντι-κρυπτο στάσης αυτής της διοίκησης”.

Ωστόσο, το ενδιαφέρον άλλων αναλυτών κρυπτονομισμάτων επικεντρώθηκε κυρίως στη δραματική αύξηση της τιμής του XRP μετά τη δικαστική απόφαση.

Ο δικηγόρος κρυπτονομισμάτων και ιδρυτής της Hodl Law, Fred Rispoli, σχολίασε σε ανάρτησή του στις 7 Αυγούστου: “Συνολικά, μια τεράστια νίκη για την Ripple. Παρά το εκπληκτικό πρόστιμο των 125 εκατ. δολαρίων, τα κέρδη της Ripple από το άλμα της τιμής του XRP τα τελευταία λεπτά ξεπερνούν κατά πολύ αυτό το ποσό”.

Ο ερευνητής κρυπτονομισμάτων Van Winkle δήλωσε ενθουσιασμένος στους 108.400 οπαδούς του X: “Το XRP είναι έτοιμο να πετάξει. NO MORE HOLDING IT BACK! ΤΈΡΜΑ Η ΚΑΤΑΠΊΕΣΗ ΤΩΝ ΤΙΜΏΝ! Η ΑΓΩΓΉ ΤΕΛΕΊΩΣΕ!!!”

Η άνοδος των τιμών αιφνιδίασε επίσης τους futures traders, εξαλείφοντας 40% περισσότερες θέσεις short από ό,τι θέσεις αγοράς μέσα σε μόλις τέσσερις ώρες.

Τα στοιχεία της CoinGlass αποκαλύπτουν ότι λόγω της αύξησης της τιμής ρευστοποιήθηκαν short θέσεις αξίας άνω των 5,4 εκατομμυρίων δολαρίων. Εάν η ανοδική δυναμική συνεχιστεί και το XRP φτάσει τα 0,65 δολάρια, θα μπορούσαν να ρευστοποιηθούν επιπλέον θέσεις short ύψους 20 εκατομμυρίων δολαρίων.

Για περισσότερα ενημερωμένα νέα, βρείτε μας στο Twitter και στις Ειδήσεις ή εγγραφείτε στο κανάλι μας στο YouTube .

Ποια είναι η γνώμη σας για το συγκεκριμένο θέμα; Αφήστε μας το σχόλιο σας από κάτω! Πάντα μας ενδιαφέρει η γνώμη σας!

Αρθρογράφος: Dimitrios Alexandridis

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Προτεινόμενα άρθρα:

Ετικέτες:

Μοιράσου τη Δημοσίευση: