Οι αναλυτές προβλέπουν αστάθεια του Bitcoin πριν από την επικείμενη απόφαση για τα επιτόκια των ΗΠΑ

Το Bitcoin αντιμετωπίζει πιθανή καθοδική πίεση ενόψει της επικείμενης απόφασης για τα επιτόκια των ΗΠΑ, έχοντας πρόσφατα πέσει κάτω από το κρίσιμο επίπεδο στήριξης των 60.000 δολαρίων.

Η αναμενόμενη αστάθεια για το Bitcoin μπορεί να οδηγήσει σε ταραχώδεις κινήσεις των τιμών καθώς η Federal Reserve (Fed) προετοιμάζεται για την επόμενη ανακοίνωση των επιτοκίων στις 18 Σεπτεμβρίου. Οι αναλυτές της Bitfinex υπογράμμισαν ότι η απόφαση θα μπορούσε να επηρεάσει σημαντικά τη δυναμική των τιμών του κρυπτονομίσματος, λέγοντας:

«Η συμπεριφορά της αγοράς μπορεί να ποικίλλει μεταξύ ανοδικής αισιοδοξίας και προσεκτικής απομάκρυνσης κινδύνου, ανάλογα με το αν η μείωση των επιτοκίων είναι 25 ή 50 μονάδες βάσης, καθώς θα σήμαινε μια σημαντική μακροοικονομική μετατόπιση. Θα μπορούσαμε να δούμε αυτή την αστάθεια να εκδηλώνεται με τη μορφή κυμαινόμενων ροών εντός των ETF και των διαρκών αγορών».

Αυτή η προοπτική έρχεται μόλις μια ημέρα πριν η Fed αναμένεται να ανακοινώσει την πρώτη της μείωση των επιτοκίων από την έναρξη της πανδημίας COVID-19.

Πολλοί αναλυτές προβλέπουν ολοένα και περισσότερο μια έκρηξη για το Bitcoin τον Οκτώβριο, δυνητικά τροφοδοτούμενη από την αναμενόμενη μείωση των επιτοκίων της Fed.

Τα 52.000 δολάρια στο Bitcoin ήταν το κατώτατο σημείο της τιμής: αναλυτές της Bitfinex

Στις 14 Σεπτεμβρίου, το Bitcoin σκαρφάλωσε ξανά πάνω από το ψυχολογικό φράγμα των 60.000 δολαρίων για πρώτη φορά από τις 30 Αυγούστου, για να χάσει ξανά γρήγορα αυτό το επίπεδο υποστήριξης.

Ωστόσο, η πρόσφατη δραστηριότητα τιμών υποδηλώνει ότι το Bitcoin μπορεί να έχει φτάσει σε τοπικό πάτο γύρω στο επίπεδο των 52.000 $ . Οι αναλυτές της Bitfinex εξήγησαν:

«Η αρχική μας εκτίμηση ότι η πτώση του Bitcoin στα 52.756 δολάρια στις 6 Σεπτεμβρίου μπορεί να αντιπροσωπεύει ένα πιθανό τοπικό κατώτατο σημείο έχει επικυρωθεί. Από τότε, οι τιμές έχουν αυξηθεί πάνω από 15%, λόγω της σημαντικής αύξησης των καθαρών εισροών Bitcoin ETF, οι οποίες ανήλθαν συνολικά σε 403,9 εκατομμύρια δολάρια την περασμένη εβδομάδα».

Οι αναλυτές της Bitfinex είχαν προβλέψει προηγουμένως μια διόρθωση του Bitcoin στα χαμηλά $50.000, προσδιορίζοντας αυτό ως ένα «κρίσιμο σημείο» για την αγορά εν όψει της επόμενης μείωσης των επιτοκίων.

Οι αγορές αναμένουν μείωση των επιτοκίων κατά 50 μονάδες βάσης, αλλά οι αναλυτές διαφωνούν

Τα τρέχοντα δεδομένα από το εργαλείο CME FedWatch υποδεικνύουν πιθανότητα 33% για μείωση του επιτοκίου κατά 25 μονάδες βάσης, με πιθανότητα 67% για μια πιο σημαντική μείωση κατά 50 μονάδες βάσης.

Παρά το γεγονός ότι η αγορά κλίνει προς μια μεγαλύτερη μείωση των επιτοκίων, οι αναλυτές της Bitfinex πιστεύουν ότι μια μείωση κατά 25 μονάδες βάσης είναι πιο πιθανή. Σημείωσαν:

«Υπάρχουν σημάδια ισχυρότερου δομικού πληθωρισμού, που πιστεύουμε ότι θα ενθαρρύνουν τη Fed να προσεγγίσει προσεκτικά τις μειώσεις των επιτοκίων. Ως αποτέλεσμα, αναμένουμε μια μικρότερη περικοπή κατά 25 μονάδες βάσης αντί για μια πιο επιθετική μείωση κατά 50 μονάδες βάσης».

Εάν αυτή η μείωση των επιτοκίων ευθυγραμμιστεί με τα ιστορικά μοτίβα διαγραμμάτων, το Bitcoin θα μπορούσε να οριστεί για ένα ράλι τριών μηνών, δυνητικά ξεπερνώντας τα 92.000 $, δεδομένου ότι ο Οκτώβριος, ο Νοέμβριος και ο Δεκέμβριος είναι ιστορικά ισχυροί μήνες για το BTC.

Για περισσότερα ενημερωμένα νέα, βρείτε μας στο Twitter και στις Ειδήσεις ή εγγραφείτε στο κανάλι μας στο YouTube .

Ποια είναι η γνώμη σας για το συγκεκριμένο θέμα; Αφήστε μας το σχόλιο σας από κάτω! Πάντα μας ενδιαφέρει η γνώμη σας!

Αρθρογράφος: Dimitrios Alexandridis

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Προτεινόμενα άρθρα:

Ετικέτες:

Μοιράσου τη Δημοσίευση: