Η JPMorgan προειδοποιεί ότι οι αυξανόμενες γεωπολιτικές εντάσεις μπορεί να οδηγήσουν τους επενδυτές σε χρυσό και Bitcoin

Οι επενδυτές αναζητούν ολοένα και περισσότερο τον χρυσό και το Bitcoin ως μέρος ενός «debasement trade» ως απάντηση στις αυξανόμενες γεωπολιτικές εντάσεις και τους φόβους για ένα «καταστροφικό σενάριο», σύμφωνα με έκθεση της JPMorgan με ημερομηνία 3 Οκτωβρίου.

Η έκθεση υπογραμμίζει ότι οι επερχόμενες εκλογές στις ΗΠΑ και οι κλιμακούμενες παγκόσμιες συγκρούσεις είναι πιθανό να ενισχύσουν αυτό το «debasement trade», καθιστώντας τον χρυσό και το Bitcoin πιο ελκυστικά. Αυτός ο όρος αναφέρεται στην αυξημένη ζήτηση χρυσού που οφείλεται σε διάφορους παράγοντες, συμπεριλαμβανομένης της αυξημένης γεωπολιτικής αβεβαιότητας από το 2022, των επίμονων ανησυχιών για τον πληθωρισμό και των σημαντικών κρατικών ελλειμμάτων στις μεγάλες οικονομίες.

Federal Reserve, Πληθωρισμός, Χρηματοοικονομικά Παράγωγα, Donald Trump, Επιτόκιο, Bitcoin Futures

Η JPMorgan σημειώνει μια σημαντική άνοδο στο ανοιχτό ενδιαφέρον για συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης Bitcoin στο Χρηματιστήριο Εμπορευμάτων του Σικάγου (CME), υποδεικνύοντας ότι οι θεσμικοί επενδυτές, όπως τα αμοιβαία κεφάλαια κινδύνου, ενδέχεται να αντιλαμβάνονται τον χρυσό και το Bitcoin ως συγκρίσιμα περιουσιακά στοιχεία. Το καθαρό ανοιχτό ενδιαφέρον για συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης Bitcoin αυξήθηκε από περίπου 10.000 συμβόλαια στις αρχές του 2024 σε πάνω από 40.000 έως την 1η Οκτωβρίου.

Η έκθεση αναφέρει επίσης ότι οι ιδιώτες επενδυτές φαίνεται να βλέπουν το χρυσό και το Bitcoin παρόμοια, όπως αποδεικνύεται από τις ανανεωμένες εισροές σε χρηματιστήρια Bitcoin (ETFs) τον Σεπτέμβριο μετά από μια πτώση τον Αύγουστο. Τα ETF κρυπτονομισμάτων έχουν προσελκύσει εισροές άνω των 20 δισεκατομμυρίων δολαρίων το 2024, σύμφωνα με στοιχεία της Morningstar.

Federal Reserve, Πληθωρισμός, Χρηματοοικονομικά Παράγωγα, Donald Trump, Επιτόκιο, Bitcoin Futures

Η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς των ΗΠΑ (SEC) ενέκρινε spot Bitcoin και Ether ETF τον Ιανουάριο και τον Ιούλιο, αντίστοιχα, γεγονός που τροφοδότησε περαιτέρω το ενδιαφέρον.

Εάν ο Ντόναλντ Τραμπ κερδίσει τις επερχόμενες εκλογές, το «debasement trade» μπορεί να ενταθεί. Η έκθεση υποδηλώνει ότι μια νίκη Τραμπ θα μπορούσε να υποστηρίξει το Bitcoin μέσω ευνοϊκών κανονιστικών αλλαγών και να επιδεινώσει το υποτιμητικό εμπόριο μέσω των δασμών και των επεκτατικών δημοσιονομικών πολιτικών που σχετίζονται με το εθνικό χρέος.

Ο Τραμπ έχει εμπλακεί ενεργά με την κοινότητα των κρυπτονομισμάτων, υποσχόμενος να απομακρύνει τον πρόεδρο της SEC, Gary Gensler, και να τοποθετήσει τις ΗΠΑ ως την «crypto capital of the world».

Για περισσότερα ενημερωμένα νέα, βρείτε μας στο Twitter και στις Ειδήσεις ή εγγραφείτε στο κανάλι μας στο YouTube .

Ποια είναι η γνώμη σας για το συγκεκριμένο θέμα; Αφήστε μας το σχόλιο σας από κάτω! Πάντα μας ενδιαφέρει η γνώμη σας!

Αρθρογράφος: Dimitrios Alexandridis

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Προτεινόμενα άρθρα:

Ετικέτες:

Μοιράσου τη Δημοσίευση: