Η Grayscale θα ιδρύσει US XRP Trust, θέτοντας τις βάσεις για πιθανό ETF

Η Grayscale Investments, ένας εξέχων παίκτης στον χώρο των επενδύσεων σε κρυπτονομίσματα, παρουσίασε ένα νέο trust αφιερωμένο στο κρυπτονόμισμα XRP. Στις 12 Σεπτεμβρίου, η Grayscale προέβη σε δημόσια ανακοίνωση σχετικά με το λανσάρισμα του Grayscale XRP Trust, το οποίο έχει σχεδιαστεί για να προσφέρει στους επενδυτές ένα μονοπάτι για να επενδύσουν στο XRP.

Το Grayscale XRP Trust δέχεται τώρα καθημερινές εγγραφές από ειδικούς μεμονωμένους και θεσμικούς διαπιστευμένους επενδυτές. Αυτό το trust λειτουργεί παρόμοια με τα άλλα επενδυτικά προϊόντα μεμονωμένων περιουσιακών στοιχείων της Grayscale και επενδύει αποκλειστικά στο token που τροφοδοτεί το XRP Ledger (XRPL).

Πώς ένα crypto trust διαφέρει από ένα crypto ETF

Μια έκθεση του Fox Business δείχνει ότι η εισαγωγή του Grayscale XRP Trust μπορεί να οδηγήσει στην ανάπτυξη ενός διαπραγματεύσιμου αμοιβαίου κεφαλαίου (ETF) XRP, το οποίο αντιπροσωπεύει έναν ξεχωριστό τύπο προϊόντος.

Η δημοσιογράφος του Fox Business, Eleanor Terrett, εξηγεί: “Ένα ETF απαιτεί έγκριση από την Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς, καθώς απευθύνεται άμεσα σε μικροεπενδυτές, ενώ ένα trust, που απευθύνεται σε διαπιστευμένους επενδυτές, αντιμετωπίζει λιγότερο αυστηρό ρυθμιστικό έλεγχο”.

Επιπλέον, η Grayscale έχει περιγράψει έναν κύκλο ζωής προϊόντος τεσσάρων φάσεων για το XRP trust, υπονοώντας μια πιθανή μελλοντική μετάβαση σε ένα XRP ETF. Σύμφωνα με την Grayscale, “Κάθε προϊόν προορίζεται να ακολουθήσει έναν κύκλο ζωής τεσσάρων σταδίων – με απώτερο στόχο την εξέλιξη του προϊόντος σε ETF”. Αυτή η διαδικασία έχει σχεδιαστεί για να ενισχύσει την πρόσβαση των επενδυτών και τη διαφάνεια καθώς το προϊόν ωριμάζει.

Το XRP έχει μια “σημαντική περίπτωση χρήσης στον πραγματικό κόσμο”, λέει η Grayscale

Στην ανακοίνωση για το λανσάρισμα, ο Rayhaneh Sharif-Askary, επικεφαλής προϊόντος και έρευνας της Grayscale, τόνισε ότι το Grayscale XRP Trust προσφέρει στους επενδυτές την ευκαιρία να ασχοληθούν με ένα πρωτόκολλο που διαθέτει “μια σημαντική περίπτωση χρήσης στον πραγματικό κόσμο”. Σημείωσε: “Με την ικανότητά του να ολοκληρώνει διασυνοριακές πληρωμές εντός δευτερολέπτων, το XRP θα μπορούσε να αλλάξει ριζικά την παραδοσιακή χρηματοπιστωτική υποδομή”.

Το XRP Ledger λειτουργεί ως ένα αποκεντρωμένο, δημόσιο blockchain που συντηρείται από ένα παγκόσμιο δίκτυο επιχειρήσεων και προγραμματιστών, προσφέροντας λύσεις για διασυνοριακές πληρωμές, tokenization και αποκεντρωμένη χρηματοδότηση.

Η Grayscale Investments κατέχει σημαντική θέση στην παγκόσμια αγορά κρυπτονομισμάτων, διαχειριζόμενη 222.300 BTC (12,8 δισεκατομμύρια δολάρια) μέσω του Grayscale Bitcoin Trust ETF (GBTC). Από την έναρξη του GBTC τον Ιανουάριο μαζί με δέκα άλλους εκδότες, η Grayscale έχει γίνει ένας από τους κορυφαίους πωλητές Bitcoin, διαχειριζόμενη τακτικά εκροές πολλών δισεκατομμυρίων δολαρίων από τα κεφάλαιά της.

Μετά το επιτυχημένο λανσάρισμα δύο spot ETFs Ether τον Ιούλιο, η Grayscale ανέφερε σημαντικές εκροές και από αυτές τις νέες προσφορές.

Για περισσότερα ενημερωμένα νέα, βρείτε μας στο Twitter και στις Ειδήσεις ή εγγραφείτε στο κανάλι μας στο YouTube .

Ποια είναι η γνώμη σας για το συγκεκριμένο θέμα; Αφήστε μας το σχόλιο σας από κάτω! Πάντα μας ενδιαφέρει η γνώμη σας!

Αρθρογράφος: Dimitrios Alexandridis

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Προτεινόμενα άρθρα:

Ετικέτες:

Μοιράσου τη Δημοσίευση: