Η αγορά Crypto βυθίζεται σε “ακραίο φόβο”, καθώς οι ειδικοί προβλέπουν πτώση του Bitcoin κάτω από τα $50K

Η εμπιστοσύνη στην αγορά Crypto έχει πέσει, φτάνοντας στο χαμηλότερο σημείο της εδώ και πάνω από ένα μήνα, προκαλώντας συζητήσεις για μια επικείμενη πτώση της τιμής του Bitcoin κάτω από το όριο των 50.000 δολαρίων ενδεχομένως μέχρι αυτό το Σαββατοκύριακο.

Ο δείκτης Crypto Fear & Greed Index, ο οποίος αξιολογεί τη συνολική διάθεση στο περιβάλλον των κρυπτονομισμάτων, υποχώρησε στο 22, επίπεδο που δεν έχει παρατηρηθεί από τις αρχές Αυγούστου.

Ο Axel Adler, αναλυτής της CryptoQuant, τόνισε σε ανάρτησή του στις 6 Σεπτεμβρίου στο X ότι ο δείκτης είχε προηγουμένως πέσει στο 17 όταν η τιμή του Bitcoin έπεσε στα 49.000 δολάρια. Ο Adler σημείωσε ιστορικά χαμηλά του δείκτη, όπως το 10% κατά τη διάρκεια της απαγόρευσης εξόρυξης στην Κίνα και το 6% κατά τη διάρκεια του κραχ της Luna, τονίζοντας ένα μοτίβο φόβου κατά τη διάρκεια μεγάλων βυθίσεων της αγοράς.

Με την άφιξη του Σεπτεμβρίου, εντείνονται οι ανησυχίες για μια πιθανή διόρθωση κάτω από τα 50.000 δολάρια. Ο Arthur Hayes, πρώην διευθύνων σύμβουλος της BitMEX, προέβλεψε πτώση κάτω από αυτό το κρίσιμο όριο ήδη από αυτό το Σαββατοκύριακο, αναφέροντας: “Το BTC είναι βαρύ, προβλέπω για κάτω από $50k αυτό το Σαββατοκύριακο. Πήρα ένα μικρό short. Προσευχηθείτε για την ψυχή μου, γιατί είμαι degen”.

Βουτιά της τιμής του BTC τον Σεπτέμβριο σύμφωνα με τον κύκλο μείωσης κατά το halving

Ιστορικά, ο Σεπτέμβριος έχει αποδειχθεί ότι είναι ένας ταραχώδης μήνας για το Bitcoin, με μέσες αποδόσεις γύρω στο -4,69%, χαρακτηρίζοντάς τον τυπικά ως τον χειρότερο μήνα για την απόδοση του Bitcoin, με βάση τα δεδομένα της CoinGlass.

Ο αναλυτής Rekt Capital επεσήμανε σε ανάρτησή του στις 6 Σεπτεμβρίου X ότι η τρέχουσα πτώση του -6,19% για τον Σεπτέμβριο ευθυγραμμίζεται με τις μικρές πτώσεις που παρατηρήθηκαν τα προηγούμενα χρόνια. Τόνισε ότι αυτή η τάση ευθυγραμμίζεται με τους προηγούμενους κύκλους μείωσης του Bitcoin στο μισό και δεν είναι απροσδόκητη.

Η Rekt Capital συζήτησε επίσης μια πρόσφατη απόρριψη από ένα βασικό επίπεδο αντίστασης, τονίζοντας τη σημασία της διαρκούς διαπραγμάτευσης πάνω από αυτή την αντίσταση για την επιβεβαίωση μιας επερχόμενης τάσης. Πρότεινε ότι η αποτυχία να ξεπεραστεί αυτό θα μπορούσε να οδηγήσει σε περαιτέρω πτώση.

Επιπλέον, ορισμένοι αναλυτές πιστεύουν ότι αυτή η βουτιά θα μπορούσε να θέσει τις βάσεις για ένα σημαντικό ράλι. Ο Mags, ένας γνωστός crypto trader, μοιράστηκε στις 5 Σεπτεμβρίου ότι το Bitcoin σχηματίζει ένα σημαντικό μοτίβο cup-and-handle, υποδεικνύοντας πιθανή ανοδική δυναμική μπροστά.

Οι αναλυτές της Bitfinex υπαινίχθηκαν επίσης μια πιθανή πτώση κάτω από τα 50.000 δολάρια πριν από μια πραγματική ανοδική άνοδο, εξηγώντας ότι η μέγιστη απόδοση κάθε κύκλου μειώνεται κατά περίπου 60%-70%, με τη μέση διόρθωση να μειώνεται επίσης.

Για περισσότερα ενημερωμένα νέα, βρείτε μας στο Twitter και στις Ειδήσεις ή εγγραφείτε στο κανάλι μας στο YouTube .

Ποια είναι η γνώμη σας για το συγκεκριμένο θέμα; Αφήστε μας το σχόλιο σας από κάτω! Πάντα μας ενδιαφέρει η γνώμη σας!

Αρθρογράφος: Dimitrios Alexandridis

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Προτεινόμενα άρθρα:

Ετικέτες:

Μοιράσου τη Δημοσίευση: