Το Bitcoin έχει επωφεληθεί από τη ρευστότητα του δολαρίου ΗΠΑ για τη στήριξη των τραπεζών: Morgan Stanley

Οι προσδοκίες για αύξηση της ρευστότητας σε δολάρια ΗΠΑ για τη στήριξη του τραπεζικού τομέα μετά από μια σειρά αναγκαστικών κλεισίματος έχει βοηθήσει το ράλι του bitcoin (BTC), αλλά και άλλοι παράγοντες παίζουν ρόλο, ανέφερε η Morgan Stanley (MS) σε ερευνητική έκθεση την Κυριακή.

Το Bitcoin, το μεγαλύτερο κρυπτονόμισμα στον κόσμο με βάση την κεφαλαιοποίηση της αγοράς, έχει κερδίσει 69% από την αρχή του έτους.

“Η ρευστότητα του βιβλίου εντολών διαπραγμάτευσης Bitcoin βρίσκεται στο χαμηλότερο επίπεδο του τελευταίου έτους, πράγμα που σημαίνει ότι οι χαμηλότεροι όγκοι μπορούν να οδηγήσουν σε μεγαλύτερες κινήσεις των τιμών από ό,τι στο παρελθόν”, έγραψαν οι αναλυτές με επικεφαλής τη Sheena Shah.

Οι traders στην Binance καθορίζουν πλέον την ημερήσια τιμή του bitcoin με το μερίδιο του ανταλλακτηρίου κρύπτο στον όγκο συναλλαγών να φτάνει το 80%, αναφέρει η έκθεση.

Η έκδοση του μεγαλύτερου stablecoin, του tether (USDT), έχει αυξηθεί 10% τον τελευταίο μήνα και 16% φέτος, αλλά αυτό δεν ήταν αρκετό για να αντισταθμίσει τη μείωση σε άλλα σταθερά νομίσματα όπως το Binance USD (BUSD) και το USD Coin ( USDC), ανέφερε το σημείωμα.

Το stablecoin είναι ένας τύπος κρυπτονομίσματος του οποίου η αξία είναι συνδεδεμένη με άλλο περιουσιακό στοιχείο, συνήθως το δολάριο ΗΠΑ. Οι ροές των Stablecoins είναι ενδεικτικές της εισόδου ή της εξόδου χρημάτων από το οικοσύστημα κρύπτο.

Η τράπεζα σημειώνει ότι πάνω από το ήμισυ της συνολικής έκδοσης tether – και το 70% της πρόσφατης έκδοσης – γίνεται στο blockchainTRON, η εταιρεία πίσω από την οποία είναι τώρα αντικείμενο αγωγής της SEC. Τα ανταλλακτήρια Kraken και Binance φαίνεται να είναι οι κύριοι αποδέκτες του νέου USDT, προστίθεται στο σημείωμα.

Για περισσότερα ενημερωμένα νέα, βρείτε μας στο Twitter και στις Ειδήσεις Crypto ή εγγραφείτε στο κανάλι μας στο YouTube .

Ποια είναι η γνώμη σας για το συγκεκριμένο θέμα; Αφήστε μας το σχόλιο σας από κάτω! Πάντα μας ενδιαφέρει η γνώμη σας!

Author: Dimitrios Alexandridis

Article

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Προτεινόμενα άρθρα:

Μοιράσου τη Δημοσίευση: