Η επιτροπή τεχνολογίας της CFTC συγκεντρώθηκε στην Ουάσινγκτον για να μιλήσει για το DeFi – Δείτε τι συζητήθηκε

Η ρυθμιστική αρχή των Ηνωμένων Πολιτειών για τα εμπορεύματα έλαβε ένα ταχύρρυθμο μάθημα για την αποκεντρωμένη χρηματοδότηση (DeFi) στις 22 Μαρτίου. Στελέχη των κρύπτο ενημέρωσαν τη ρυθμιστική αρχή για βασικά ζητήματα που επηρεάζουν τον χώρο, συμπεριλαμβανομένων των εκμεταλλεύσεων, της αποκέντρωσης και των ψηφιακών ταυτοτήτων.

Ως μέρος μιας προγραμματισμένης πρώτης συνάντησης της Συμβουλευτικής Επιτροπής Τεχνολογίας (TAC) της CFTC στην Ουάσιγκτον, μέλη από τον χώρο των κρυπτονομισμάτων έκαναν παρουσιάσεις στο κανονικό πρόγραμμα με σκοπό να καλύψουν κρίσιμα ζητήματα που επηρεάζουν επί του παρόντος το DeFi.

Η επίτροπος του CFTC, Christy Goldsmith Romero, άνοιξε τη συνάντηση με προετοιμασμένες παρατηρήσεις , λέγοντας ότι «η κατανόηση του τρόπου λειτουργίας του DeFi» είναι «σημαντική», καθώς «οι αποφάσεις πολιτικής που σχετίζονται με το DeFi» λαμβάνονται επί του παρόντος από ρυθμιστικές αρχές και νομοθέτες.

Το πάνελ ξεκίνησε με μια επεξήγηση για το DeFi και την τεχνολογία blockchain από τον Ari Redbord, επικεφαλής νομικών και κυβερνητικών υποθέσεων στην εταιρεία πληροφοριών blockchain TRM Labs.

Περιέγραψε τα ισχυριζόμενα οφέλη των blockchains, δηλαδή τη διαφάνεια, την αμετάβλητη και την ιδιωτικότητα, λέγοντας ότι θα μπορούσε να επιτρέψει στις ρυθμιστικές αρχές να εξισορροπήσουν το «δικαίωμα στην ιδιωτική ζωή με την ανάγκη για ασφάλεια».

Ο Redbord και ο Νίκος Ανδρικογιαννόπουλος, ιδρυτής της εταιρείας αναλύσεων Metrika, περιέγραψαν από κοινού τα οφέλη και τα προβλήματα που αντιμετωπίζει σήμερα η αποκέντρωση, καταλήγοντας στο συμπέρασμα ότι τα οφέλη “υπερτερούν κατά πολύ” των προκλήσεων, οι οποίες πιστεύουν ότι θα “αυτοεπιλυθούν”.

«Έχουμε φτάσει σε ένα χρονικό σημείο όπου δεν μπορούμε πλέον να αγνοούμε την αποκέντρωση», είπε ο Ανδρικογιαννόπουλος. «Όχι μόνο πρέπει να το αγκαλιάσουμε, αλλά νομίζω ότι είναι καθήκον μας να το οδηγήσουμε στη σωστή κατεύθυνση».

Ο Redbord τόνισε τη συνολική τιμή που εισήχθη στο DeFi τα τελευταία δύο χρόνια, λέγοντας ότι «υπήρξε δοκιμασία πίεσης κατά τη διάρκεια της FTX […] και δεν απέτυχε. Το DeFi είναι απολύτως εδώ για να μείνει.”

Η συνολική κλειδωμένη αξία του DeFi είναι περίπου 49,1 δισεκατομμύρια δολάρια, σύμφωνα με το DefiLlama, αυξανόμενη από περίπου 15 δισεκατομμύρια δολάρια στις αρχές Ιανουαρίου 2021.

Η Carole House, στέλεχος της εταιρείας επιχειρηματικών συμμετοχών Terranet Ventures, και η Jill Gunter, επικεφαλής στρατηγικής της εταιρείας υποδομής blockchain Espresso Systems, παρείχαν στη συνέχεια μια επισκόπηση των τρεχουσών λύσεων για την ψηφιακή ταυτότητα και τα πορτοφόλια χωρίς κράτηση, χρησιμοποιώντας τα παραδείγματα της υπηρεσίας ονομάτων Ethereum και Πορτοφόλι MetaMask.

Στη συνέχεια, ο ιδρυτής της Fireblocks, Michael Shaulov και ο ιδρυτής του Trail of Bits, Dan Guido, παρουσίασαν τα exploits και τα τρωτά σημεία που έχουν, και συνεχίζουν, να λαμβάνουν χώρα στην αγορά.

«Όλες οι εισβολές, είναι εξαιρετικά δημόσιες, και συνήθως οι χρήστες σας και άλλες εξωτερικές εταιρείες τα μαθαίνουν πριν από εσάς», παρατήρησε ο Guido, κάτι που είπε ότι ενσταλάζει την «ανάγκη για τελειότητα» στις εταιρείες κρύπτο.

Καθ’ όλη τη διάρκεια του 2022, μόνο οι 10 κορυφαίες εκμεταλλεύσεις στα κρύπτο χάθηκαν πάνω από 2 δισεκατομμύρια δολάρια , με το DeFi να λαμβάνει 113 εκμεταλλεύσεις από τις 167 που πραγματοποιήθηκαν κατά τη διάρκεια του έτους.

Στη συνέχεια, ο Shaulov εξήγησε εν συντομία τα κατορθώματα που έγιναν κατά της γέφυρας Ronin, του BadgerDAO και της πρόσφατης εκμετάλλευσης της Euler Finance.

Το τμήμα DeFi της συνεδρίασης έληξε με τα μέλη να ψηφίζουν ομόφωνα υπέρ της δημιουργίας Υποεπιτροπής Ψηφιακών Περιουσιακών Στοιχείων και Τεχνολογίας Blockchain.

Η υποεπιτροπή θα επικεντρωθεί στο «γιατί του DeFi», τα προβλήματα που επιλύει, τις περιπτώσεις χρήσης, τα τρωτά σημεία και τα προτεινόμενα νομικά πλαίσια και πλαίσια πολιτικής.

Για περισσότερα ενημερωμένα νέα, βρείτε μας στο Twitter και στις Ειδήσεις Crypto ή εγγραφείτε στο κανάλι μας στο YouTube .

Ποια είναι η γνώμη σας για το συγκεκριμένο θέμα; Αφήστε μας το σχόλιο σας από κάτω! Πάντα μας ενδιαφέρει η γνώμη σας!

Author: Dimitrios Alexandridis

Article

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Προτεινόμενα άρθρα:

Μοιράσου τη Δημοσίευση: