Ο υπουργός του Ηνωμένου Βασιλείου δεσμεύεται για μεγαλύτερη δέσμευση της βιομηχανίας κρύπτο, καθώς ο νέος κανονισμός έρχεται
governments

Ο υπουργός του Ηνωμένου Βασιλείου δεσμεύεται για μεγαλύτερη δέσμευση της βιομηχανίας κρύπτο, καθώς ο νέος κανονισμός έρχεται

Ο νομοθέτης Andrew Griffith επέπληξε τις ρυθμιστικές αρχές επειδή ήταν πολύ αργοί, αλλά δεν υπάρχει ακόμα ίχνος της δικής του πολυαναμενόμενης διαβούλευσης για τα κρυπτονομίσματα.

Ο υπουργός Οικονομικών Υπηρεσιών του Ηνωμένου Βασιλείου Άντριου Γκρίφιθ δεσμεύτηκε την Τετάρτη για μεγαλύτερη δέσμευση με τον τομέα των κρυπτονομισμάτων, καθώς σχεδιάζει νέους νόμους μετά το Brexit.

Τον περασμένο Απρίλιο ο Rishi Sunak –τότε υπουργός Οικονομικών, τώρα πρωθυπουργός– είπε ότι ήθελε να κάνει τη χώρα κόμβο κρύπτο , αλλά μια διαβούλευση σχετικά με τον τρόπο διακυβέρνησης της χρηματοοικονομικής τεχνολογίας έχει πλέον καθυστερήσει.

«Η δέσμευσή μου είναι να έχω έξι στρογγυλά τραπέζια με τον κλάδο με διάφορους συμμετέχοντες του κλάδου κατά τη διάρκεια του 2023», είπε ο Γκρίφιθ, από το Συντηρητικό Κόμμα του Σουνάκ, στους νομοθέτες στη κοινοβουλευτική συζήτηση της Τετάρτης για τη ρύθμιση της κρύπτο.

«Θα προωθήσουμε έγκαιρες, λογικές και ισορροπημένες ρυθμίσεις για να επιτρέψουμε την ασφαλή χρήση αυτής της τεχνολογίας», διασφαλίζοντας παράλληλα κανονιστική σαφήνεια και διευκολύνοντας τις χρηματοοικονομικές-τεχνολογικές επενδύσεις, πρόσθεσε ο Griffith.

Ο Γκρίφιθ αρνήθηκε να ορίσει ημερομηνία για ένα έγγραφο πολιτικής σχετικά με τους κανόνες κρύπτο χρησιμοποιώντας νέες εξουσίες που περιέχονται στο νομοσχέδιο για τις χρηματοοικονομικές υπηρεσίες και τις αγορές, που είχε υποσχεθεί προηγουμένως πριν από τα Χριστούγεννα του 2022 . Είπε ότι θα είναι “θέμα σίγουρα εβδομάδων, όχι μηνών” και πρόσθεσε ότι “μερικές φορές αυτή η συμβουλευτική διαδικασία κάνει τα πράγματα λίγο περισσότερο από ό,τι θα ήθελε κανείς σε έναν ταχέως εξελισσόμενο τομέα”.

Η βιομηχανία κρύπτο του Ηνωμένου Βασιλείου, η οποία περιμένει ρυθμιστική σαφήνεια, επιθυμεί να γνωρίζει τους κανόνες βάσει των οποίων θα λειτουργεί. Ο Γκρίφιθ αναγνώρισε τη σημασία της ταχύτητας σε έναν ταχέως εξελισσόμενο τομέα, καθώς προσπάθησε να αντιμετωπίσει τις ανησυχίες σχετικά με τις αργές διαδικασίες εγγραφής από αξιωματούχους της Αρχής Οικονομικής Συμπεριφοράς.

«Με ενδιαφέρει πολύ, καθώς επιδιώκουμε να έχουμε ένα ευέλικτο αναλογικό χρηματοοικονομικό ρυθμιστικό σύστημα, οι ρυθμιστικές μας αρχές να κινούνται με τον σωστό ρυθμό», είπε. «Δεν μπορούμε να έχουμε ένα χρηματοπιστωτικό σύστημα που να είναι ανταγωνιστικό διεθνώς, εάν έχει αργό λανθάνον χρόνο, εάν δεν λειτουργεί με ταχύτητα».

Η Λίζα Κάμερον, βουλευτής από το αντίπαλο Εθνικό Κόμμα της Σκωτίας που προεδρεύει μιας διακομματικής κοινοβουλευτικής ομάδας κρύπτο, είπε ότι υποστήριξε το όραμα της κυβέρνησης, αλλά επιδίωξε περισσότερη σαφήνεια σχετικά με το χρονοδιάγραμμα.

«Θα ήθελα πραγματικά να προτρέψω το ρυθμιστικό πλαίσιο να προωθηθεί με ρυθμούς, γιατί πιστεύω ότι πρέπει πρώτα και κύρια να προστατεύσουμε τους καταναλωτές», είπε ο Κάμερον. «Έχει περάσει σχεδόν ένας χρόνος από τότε που η κυβέρνηση καθόρισε το όραμα ορόσημο να κάνει το Ηνωμένο Βασίλειο παγκόσμιο κόμβο για επενδύσεις σε κρύπτο».

Εσάς ποια είναι η γνώμη σας για το συγκεκριμένο θέμα; Αφήστε μας το σχόλιο σας από κάτω γιατί πάντα μας ενδιαφέρει η γνώμη σας!

Author: Dimitrios Alexandridis

Article: https://www.coindesk.com/policy/2023/01/25/uk-minister-commits-to-greater-crypto-industry-engagement-as-new-regulation-looms/

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

X