Η Αυστραλία κατατάσσεται στην 3η θέση στις εγκαταστάσεις Bitcoin ATM μετά τις ΗΠΑ και τον Καναδά
bitcoin

Η Αυστραλία κατατάσσεται στην 3η θέση στις εγκαταστάσεις Bitcoin ATM μετά τις ΗΠΑ και τον Καναδά

Η Αυστραλία διαθέτει πλέον 234 bitcoin ATM, γεγονός που την τοποθετεί στην τρίτη θέση παγκοσμίως μετά τις Ηνωμένες Πολιτείες και τον Καναδά.

Παρά τη bear market και τη δυναμική ρεκόρ των νέων εγκαταστάσεων ATM Bitcoin σε όλο τον κόσμο, η Αυστραλία μπαίνει στις τρεις πρώτες χώρες παγκοσμίως με τον αριθμό των ATM. Ήταν μόνο τις πρώτες μέρες του Ιανουαρίου όταν οι Αυστραλοί έφτασαν στην τέταρτη θέση — από τότε εγκατέστησαν 16 ακόμη μηχανήματα. 

Σύμφωνα με τα στοιχεία του Coinatmradar , η Αυστραλία απολαμβάνει πλέον 234 ATM , γεγονός που την τοποθετεί στην τρίτη θέση παγκοσμίως μετά τις Ηνωμένες Πολιτείες και τον Καναδά. Σε τρεις εβδομάδες ξεπέρασε την Ισπανία, η οποία διαθέτει 222 ATM.

Όλα έχουν να κάνουν με τη δυναμική — η Αυστραλία ανέπτυξε 99 ΑΤΜ , που είναι σχεδόν το ήμισυ του συνολικού της αριθμού, μόνο τους τελευταίους τρεις μήνες του 2022. Και δεν επιβραδύνει. Από την 1η Ιανουαρίου, η Αυστραλία έχει εγκαταστήσει 16 νέα μηχανήματα, ενώ η Ισπανία έχει χάσει στην πραγματικότητα 4 και το Ελ Σαλβαδόρ, που κατέχει την πέμπτη παγκόσμια θέση, δεν έχει καταγράψει ούτε ένα νέο ΑΤΜ.

Διανομή Crypto ATM ανά ηπείρους και χώρες. Πηγή: CoinATMRadar

Συνολικά, οι αριθμοί της Αυστραλίας, καθώς και της Ισπανίας και του Ελ Σαλβαδόρ, δύσκολα θα μπορούσαν να ταιριάξουν με το τεράστιο ποσοστό των ΑΤΜ στις ΗΠΑ. Οι ΗΠΑ φιλοξενούν 33.387 ή 86,9% όλων των μηχανημάτων στον κόσμο. Μαζί με τον Καναδά (2.556) τη στιγμή της γραφής, κατέχουν το εκπληκτικό 94,4% όλων των ΑΤΜ .

Μια χρόνια bear market το 2022, συνοδευόμενη από γεωπολιτικές εντάσεις και παγκόσμιο πληθωρισμό, είχε ως αποτέλεσμα τη δραματική επιβράδυνση των εγκαταστάσεων των ΑΤΜ . Μόνο 94 ΑΤΜ Bitcoin προστέθηκαν από τον Ιούλιο έως το τέλος του 2022 στο παγκόσμιο δίκτυο σε αντίθεση με 4.169 ΑΤΜ κατά το πρώτο εξάμηνο του 2022.

Τον Ιανουάριο του 2023, η αυστραλιανή πόλη Coolangatta απέκτησε το πρώτο της Bitcoin ATM με ενσωματωμένες δυνατότητες Lightning Network . Λειτουργεί παρόμοια με τα παραδοσιακά ATM , αλλά εξοικονομεί σημαντικό χρόνο χάρη στη λύση Lightning layer-2. Και επιτρέπει επίσης την αγορά πολύ μικρών ποσοτήτων BTC.

Εσάς ποια είναι η γνώμη σας για το συγκεκριμένο θέμα; Αφήστε μας το σχόλιο σας από κάτω γιατί πάντα μας ενδιαφέρει η γνώμη σας!

Author: Dimitrios Alexandridis

Article: https://cointelegraph.com/news/australia-ranks-3rd-in-crypto-atm-installations-after-us-and-canada

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

X