Το Ελ Σαλβαδόρ αποπληρώνει ομόλογο λήξης ύψους 800 εκατ. δολαρίων, λέει ο πρόεδρος Nayib Bukele
bitcoin governments

Το Ελ Σαλβαδόρ αποπληρώνει ομόλογο λήξης ύψους 800 εκατ. δολαρίων, λέει ο πρόεδρος Nayib Bukele

Η χώρα ήταν η πρώτη στον κόσμο που χρησιμοποίησε το bitcoin ως νόμιμο χρήμα.

Η έκδοση ομολόγου 800 εκατομμυρίων δολαρίων του Ελ Σαλβαδόρ που πρόκειται να λήξει την Τρίτη έχει αποπληρωθεί με τόκους, δήλωσε ο πρόεδρος Nayib Bukele στο Twitter.

Την ίδια είδηση ​​επιβεβαίωσε στον λογαριασμό του στο Twitter ο υπουργός Οικονομικών Αλεχάντρο Ζελάγια .

“Τον περασμένο χρόνο, σχεδόν όλα τα έγκυρα διεθνή ειδησεογραφικά πρακτορεία έλεγαν ότι εξαιτίας του “στοιχήματος bitcoin” μας, το Ελ Σαλβαδόρ θα χρεοκοπούσε το χρέος του μέχρι τον Ιανουάριο του 2023 (δεδομένου ότι είχαμε ένα ομόλογο 800 εκατομμυρίων δολαρίων που έληγε σήμερα)”, είπε ο Bukele. . “Κυριολεκτικά εκατοντάδες άρθρα.”

Ο Bukele σημείωσε ότι μπόρεσε να βρει μόνο ένα άρθρο (από μια κολομβιανή εφημερίδα) που δημοσιεύει νέα για την αποπληρωμή.

Το 2021, το Ελ Σαλβαδόρ έγινε η πρώτη χώρα στον κόσμο που υιοθέτησε το bitcoin ( BTC ) ως επίσημο νόμισμα και νωρίτερα αυτό το μήνα, η Νομοθετική Συνέλευση του Ελ Σαλβαδόρ ενέκρινε έναν νόμο που θα χρησιμεύσει ως νομικό πλαίσιο για την έκδοση του νομίσματος της χώρας. ομόλογο με υποστήριξη bitcoin με μεγάλη καθυστέρηση, γνωστό και ως ομόλογο Volcano.

Εσάς ποια είναι η γνώμη σας για το συγκεκριμένο θέμα; Αφήστε μας το σχόλιο σας από κάτω γιατί πάντα μας ενδιαφέρει η γνώμη σας!

Author: Dimitrios Alexandridis

Article: https://www.coindesk.com/policy/2023/01/24/el-salvador-pays-back-800m-maturing-bond-president-nayib-bukele-says/

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

X