Τα κρύπτο θα παίξουν σημαντικό ρόλο στο εμπόριο των ΗΑΕ, λέει ο υπουργός
cryptocurrency governments

Τα κρύπτο θα παίξουν σημαντικό ρόλο στο εμπόριο των ΗΑΕ, λέει ο υπουργός

Ο υπουργός Εξωτερικού Εμπορίου των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων (ΗΑΕ) λέει ότι τα κρυπτονομίσματα «θα διαδραματίσουν σημαντικό ρόλο για το εμπόριο των ΗΑΕ στο μέλλον». Τόνισε: «Το πιο σημαντικό είναι να διασφαλίσουμε την παγκόσμια διακυβέρνηση όσον αφορά τα κρυπτονομίσματα και τις εταιρείες κρύπτο».

Crypto για να παίξει σημαντικό ρόλο στα ΗΑΕ

Ο υπουργός Εξωτερικού Εμπορίου των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων, Thani Al Zeyoudi, μίλησε για τα κρυπτονομίσματα την Παρασκευή κατά τη διάρκεια συνέντευξης στο Bloomberg στο Νταβός της Ελβετίας.

Μοιράστηκε ότι ένας τομέας που τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα επιθυμούν να επεκτείνουν είναι τα κρυπτονομίσματα, προσθέτοντας:

Τα Crypto θα παίξουν σημαντικό ρόλο για το εμπόριο των ΗΑΕ στο μέλλον.

«Το πιο σημαντικό είναι να διασφαλίσουμε την παγκόσμια διακυβέρνηση όσον αφορά τα κρυπτονομίσματα και τις εταιρείες κρύπτο», περιέγραψε ο Al Zeyoudi.

«Ξεκινήσαμε να προσελκύουμε ορισμένες από τις εταιρείες στη χώρα με στόχο να οικοδομήσουμε μαζί τη σωστή διακυβέρνηση και νομικό σύστημα, που χρειάζονται», σημείωσε ο αξιωματούχος.

Ο Omar Sultan Al Olama, υπουργός Τεχνητής Νοημοσύνης, Ψηφιακής Οικονομίας και Εφαρμογών Απομακρυσμένης Εργασίας των ΗΑΕ, μίλησε επίσης για τη ρύθμιση των κρυπτονομισμάτων την περασμένη εβδομάδα σε μια συνεδρία του Παγκόσμιου Οικονομικού Φόρουμ με τίτλο «Εύρεση της σωστής ισορροπίας για κρύπτο» στο Νταβός. Επιβεβαίωσε ότι δεν έχει αδειοδοτηθεί καμία ανταλλαγή κρύπτο στα ΗΑΕ, τονίζοντας ότι τα ρυθμιστικά πλαίσια για τα κρυπτονομίσματα στα ΗΑΕ «δεν είναι light». Ο υπουργός είπε:

Τα ΗΑΕ δεν έχουν εκδώσει ούτε ένα αδειοδοτημένο ανταλλακτήριο κρύπτο στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, ούτε η Binance ούτε η FTX… κανείς δεν μπόρεσε να εγκαταστήσει πελάτες ακόμη και την περασμένη εβδομάδα.

Η Ρυθμιστική Αρχή Εικονικών Περιουσιακών Στοιχείων του Ντουμπάι (VARA), που ιδρύθηκε τον Μάρτιο, αναφέρει επίσης στον ιστότοπό της ότι δεν έχει χορηγήσει καμία άδεια λειτουργίας μέχρι σήμερα. Η VARA είναι υπεύθυνη για την αδειοδότηση και τη ρύθμιση του τομέα κρύπτο στο Εμιράτο του Ντουμπάι και στις περιοχές της ελεύθερης ζώνης του (εξαιρουμένου του DIFC) σύμφωνα με τη νομοθεσία των ΗΑΕ.

Ωστόσο, ορισμένα ανταλλακτήρια κρυπτονομισμάτων – συμπεριλαμβανομένων των Binance , FTX , Okx , Bitoasis και Coinmena – έχουν λάβει προσωρινή άδεια από τη VARA. Η ρυθμιστική αρχή διευκρίνισε πρόσφατα ότι αυτές οι πλατφόρμες συναλλαγών κρυπτονομισμάτων βρίσκονται στο πρώτο στάδιο μιας διαδικασίας έγκρισης τεσσάρων σταδίων.

Σύμφωνα με την έκθεση «Digital Lifestyle» 2022 που δημοσιεύτηκε από τη Ρυθμιστική Αρχή Τηλεπικοινωνιών και Ψηφιακής Κυβέρνησης των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων (TDRA), περίπου το 11,4% των κατοίκων των ΗΑΕ κατέχουν ή έχουν επενδύσει σε κρυπτονομίσματα.

Εσάς ποια είναι η γνώμη σας για το συγκεκριμένο θέμα; Αφήστε μας το σχόλιο σας από κάτω γιατί πάντα μας ενδιαφέρει η γνώμη σας!

Author: Dimitrios Alexandridis

Article: https://news.bitcoin.com/crypto-will-play-a-major-role-in-uae-trade-going-forward-minister-says/

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

X