Ορίστηκε η ημερομηνία για τις προφορικές αγορεύσεις στην έφεση της Grayscale κατά της απόφασης της SEC για το Bitcoin ETF
Grayscale SEC

Ορίστηκε η ημερομηνία για τις προφορικές αγορεύσεις στην έφεση της Grayscale κατά της απόφασης της SEC για το Bitcoin ETF

Οι διαφωνίες θα ξεκινήσουν στις 7 Μαρτίου, νωρίτερα από ό,τι περίμενε η Grayscale.

Το Εφετείο της Περιφέρειας της Κολούμπια όρισε ημερομηνία για να αρχίσει η ακρόαση των προφορικών επιχειρημάτων στην έφεση της Grayscale Investment κατά της απόφασης της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς (SEC) να αρνηθεί τη μετατροπή του Grayscale Bitcoin Trust (GBTC) σε διαπραγματεύσιμο αμοιβαίο κεφάλαιο (ETF), σύμφωνα με δικαστική απόφαση που κατατέθηκε τη Δευτέρα, όπως αναφέρει το CNBC.

Οι διαφωνίες θα διεξαχθούν στις 9:30 π.μ. ET στις 7 Μαρτίου, που είναι νωρίτερα από ό,τι είχε προβλέψει η Grayscale.

Σε ένα tweet την Τρίτη , η Grayscale είπε ότι «προηγουμένως αναμέναμε τα προφορικά επιχειρήματα να γίνουν το 2ο τρίμηνο του 2023, επομένως η προγραμματισμένη έναρξη τους στις 7 Μαρτίου είναι ευπρόσδεκτη είδηση».

Ξεχωριστά, ο διευθύνων σύμβουλος της Grayscale, Michael Sonnenshein, επανέλαβε στο CNBC την Τρίτη ότι η εταιρεία θα εξετάσει το ενδεχόμενο υποβολής προσφοράς για την εξαγορά των μετοχών του καταπιστεύματος, εάν εξαντλήσει τις επιλογές για τη μετατροπή του καταπιστεύματος σε ETF.

«Εάν εξαντλήσουμε όλες τις δικαστικές επιλογές για να αμφισβητήσουμε τη στάση της SEC για αυτό το προϊόν, θα διασκεδάζαμε να συνεργαζόμαστε εποικοδομητικά με ρυθμιστικές αρχές και μετόχους για να προσφέρουμε μια προσφορά», δήλωσε ο Sonnenshein στο CNBC.

Η Sonnenshein δεν αποκάλυψε λεπτομέρειες της πιθανής δημοπρασίας, αλλά σε επιστολή προς τους μετόχους τον Δεκέμβριο , η Grayscale σημείωσε ότι μια επιλογή είναι να υποβληθεί προσφορά για έως και 20% των μετοχών της GBTC.

Η αίτηση της Grayscale για μετατροπή GBTC σε ETF απορρίφθηκε από την SEC τον περασμένο Ιούνιο . Στη συνέχεια, η Grayscale υπέβαλε μήνυση κατά της SEC, υποστηρίζοντας ότι η λογική της υπηρεσίας για την απόρριψη της αίτησης ήταν «ελαττωματική» και «εφαρμόστηκε ασυνεπώς.

Οι μετοχές του GBTC διαπραγματεύονται με έκπτωση στην τιμή του υποκείμενου περιουσιακού στοιχείου, το bitcoin, από τον Φεβρουάριο του 2021. Αυτή τη στιγμή διαπραγματεύεται με έκπτωση 41%, σύμφωνα με στοιχεία του TradeBlock.

Η Grayscale ανήκει στην Digital Currency Group, η οποία κατέχει επίσης το CoinDesk, και αντιμετωπίζει έλεγχο για την οικονομική της κατάσταση μετά την κατάρρευση της FTX καθώς προσπαθεί να αντλήσει κεφάλαια. Η Genesis Global Capital, η αδελφή εταιρεία του Grayscale, υπέβαλε αίτηση πτώχευσης την περασμένη εβδομάδα.

Εσάς ποια είναι η γνώμη σας για το συγκεκριμένο θέμα; Αφήστε μας το σχόλιο σας από κάτω γιατί πάντα μας ενδιαφέρει η γνώμη σας!

Author: Dimitrios Alexandridis

Article: https://www.coindesk.com/markets/2023/01/24/date-set-for-oral-arguments-in-grayscales-appeal-of-secs-bitcoin-etf-decision/

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

X