Οι νομοθέτες της ΕΕ επιβάλλουν “απαγορευτικές” απαιτήσεις για τα κρύπτο των τραπεζών
Banks governments

Οι νομοθέτες της ΕΕ επιβάλλουν “απαγορευτικές” απαιτήσεις για τα κρύπτο των τραπεζών

Η ψηφοφορία στην Επιτροπή Οικονομικών και Νομισματικών Υποθέσεων του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου αποσκοπεί στην πρόβλεψη των διεθνών κανόνων τραπεζικού κεφαλαίου.

Η Επιτροπή Οικονομικών και Νομισματικών Υποθέσεων του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου ψήφισε την επιβολή αυστηρών περιορισμών στις τράπεζες που επιδιώκουν να διατηρούν κρύπτο.

Τα μέτρα, μια έκδοση των οποίων διέρρευσε τη Δευτέρα, είναι μια προσπάθεια να προλάβουν τους διεθνείς κανόνες που θα περιορίσουν το ποσό των μη εξασφαλισμένων περιουσιακών στοιχείων, όπως το bitcoin (BTC) και το ethereum (ETH) που μπορούν να κατέχουν οι δανειστές πριν η Ευρωπαϊκή Επιτροπή προτείνει πιο εκτεταμένους κανόνες.

Εν τω μεταξύ, «οι τράπεζες θα υποχρεωθούν να διατηρούν ένα ευρώ ίδιο κεφάλαιο για κάθε ευρώ που διαθέτουν σε κρύπτο», δήλωσε ο Markus Ferber, οικονομικός εκπρόσωπος της μεγαλύτερης πολιτικής ομάδας του κοινοβουλίου, σε δήλωση. «Τέτοιες απαγορευτικές κεφαλαιακές απαιτήσεις θα βοηθήσουν αποτρέψει την εξάπλωση της αστάθειας στον κόσμο των κρυπτονομισμάτων στο χρηματοπιστωτικό σύστημα».

«Τα τελευταία δύο χρόνια, είδαμε ότι τα περιουσιακά στοιχεία κρύπτο είναι επενδύσεις υψηλού κινδύνου», είπε.

Η Ένωση Χρηματοπιστωτικών Αγορών στην Ευρώπη (AFME), μια ομάδα λόμπι που εκπροσωπεί παραδοσιακούς χρηματοπιστωτικούς οργανισμούς όπως οι τράπεζες επενδύσεων, εξέφρασε ανησυχίες ότι το πεδίο εφαρμογής της τροπολογίας μπορεί να είναι πολύ ευρύ.

«Δεν υπάρχει ορισμός των περιουσιακών στοιχείων κρύπτο στη [νομοθεσία] και ως εκ τούτου η απαίτηση μπορεί να ισχύει για τίτλους με διακριτικά, καθώς και για μη παραδοσιακά περιουσιακά στοιχεία κρύπτο στα οποία στοχεύει η ενδιάμεση μεταχείριση», ανέφερε η AFME σε δήλωση που εστάλη μέσω email, ζητώντας τη σύνταξη. ζητήματα που θα αντιμετωπιστούν αργότερα στη νομοθετική διαδικασία.

Η κίνηση μιμείται τους κανόνες που καθορίστηκαν από την Επιτροπή της Βασιλείας για την Τραπεζική Εποπτεία , τον διεθνή ρυθμιστή προτύπων για τον κλάδο, η οποία πρότεινε ότι οι κατοχές μη υποστηριζόμενων κρυπτονομισμάτων θα πρέπει να έχουν τη μεγαλύτερη δυνατή στάθμιση κινδύνου και επίσης να περιορίζονται ως ποσοστό της τράπεζας συνολική έκδοση βασικών χρηματοοικονομικών μέσων.

Για να περάσουν σε νόμο, τα μέτρα χρειάζονται ακόμη έγκριση από το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο και πρέπει επίσης να αποτελέσουν αντικείμενο διαπραγμάτευσης με τους εθνικούς υπουργούς Οικονομικών που συνεδριάζουν στο Συμβούλιο της Ευρωπαϊκής Ένωσης (ΕΕ), ως μέρος μιας πληρέστερης δέσμης μεταρρυθμίσεων τραπεζικού κεφαλαίου.

Εσάς ποια είναι η γνώμη σας για το συγκεκριμένο θέμα; Αφήστε μας το σχόλιο σας από κάτω γιατί πάντα μας ενδιαφέρει η γνώμη σας!

Author: Dimitrios Alexandridis

Article: https://www.coindesk.com/policy/2023/01/24/eu-lawmakers-impose-prohibitive-requirements-on-banks-crypto/

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

X