Η Genesis επιδιώκει ταχεία επίλυση των διαφορών με τους πιστωτές και έξοδο από την πτώχευση τον Μάιο
Genesis

Η Genesis επιδιώκει ταχεία επίλυση των διαφορών με τους πιστωτές και έξοδο από την πτώχευση τον Μάιο

Ένας δικηγόρος της Genesis είναι αισιόδοξος ότι η εταιρεία δανεισμού κρυπτονομισμάτων μπορεί να επιλύσει τις διαφορές με τους πιστωτές πριν τελειώσει η εβδομάδα και να βγει από τη διαδικασία πτώχευσης εντός τεσσάρων μηνών.

Ο δικηγόρος της Genesis, Sean O’Neal, έκανε τα σχόλια σε μια πρώτη ακρόαση στις 23 Ιανουαρίου στο Πτωχευτικό Δικαστήριο των Ηνωμένων Πολιτειών για τη Νότια Περιφέρεια της Νέας Υόρκης, σύμφωνα με δημοσίευμα του Reuters .

Πρόσθεσε ότι η Genesis είχε «κάποιο βαθμό εμπιστοσύνης» ότι θα επιλύσει διαφορές με τους πιστωτές μέχρι το τέλος της εβδομάδας. Εάν χρειαζόταν, θα αναζητούσε ο δικαστής να εγκαταστήσει διαμεσολαβητή, είπε, προσθέτοντας:

«Καθισμένοι εδώ αυτή τη στιγμή, δεν νομίζω ότι θα χρειαστούμε διαμεσολαβητή. Είμαι πολύ αισιόδοξος.”

Η Genesis υπέβαλε αίτηση πτώχευσης για το Κεφάλαιο 11 στις 19 Ιανουαρίου. Εκείνη την εποχή είχε ήδη ένα σχέδιο αναδιάρθρωσης μαζί με μια πορεία που ακολουθούσε μια «πώληση, αύξηση κεφαλαίου και/ή μια συναλλαγή μετοχών», ώστε να μπορεί ενδεχομένως να «αναδυθεί υπό νέα ιδιοκτησία».

Η πτώχευση έρχεται σχεδόν δύο μήνες αφότου η Genesis ανέστειλε τις αναλήψεις τον Νοέμβριο, επικαλούμενη αναταραχή στην αγορά που προκλήθηκε από τη χρεοκοπία του της FTX.

Μια σειρά από προτάσεις «πρώτης ημέρας», τυπικές σε διαδικασίες πτώχευσης, εγκρίθηκαν από τον δικαστή Sean Lane, συμπεριλαμβανομένης της άδειας στην εταιρεία να πληρώνει υπαλλήλους και πωλητές.

Ο Lane πρόσθεσε ότι η Genesis δεν χρειαζόταν να αποκαλύψει ονόματα πελατών στη λίστα των πιστωτών της, επικαλούμενη ανησυχίες σχετικά με το απόρρητο. Ο Lane πρότεινε μάλιστα τον δανειστή να προειδοποιεί τους χρήστες για πιθανές απάτες phishing, εάν τα ονόματα δημοσιοποιηθούν αργότερα.

Η Genesis είπε ότι θα πουλήσει τα περιουσιακά της στοιχεία σε δημοπρασία με σχέδιο να βγει από τη χρεοκοπία σε λίγο λιγότερο από τέσσερις μήνες στις 19 Μαΐου.

Ανέφερε ότι έχει μόλις περισσότερα από 5 δισεκατομμύρια δολάρια σε περιουσιακά στοιχεία και υποχρεώσεις και οφείλει σε πάνω από 100.000 πιστωτές τουλάχιστον 3,4 δισεκατομμύρια δολάρια . Η αναστολή απόσυρσης της Genesis πέρυσι επηρέασε τους χρήστες ενός προϊόντος με απόδοση που διαχειριζόταν και ονομάζεται “Earn” από το ανταλλακτήριο Gemini.

Η Gemini είναι ο μεγαλύτερος πιστωτής του Genesis και του χρωστάει σχεδόν 766 εκατομμύρια δολάρια.

Ο μεγαλύτερος οφειλέτης της ήταν η μητρική της εταιρεία, Digital Currency Group (DCG), η οποία οφείλει στη Genesis περίπου 1,65 δισεκατομμύρια δολάρια — 575 εκατομμύρια δολάρια δανείων που λήγουν τον Μάιο και γραμμάτιο 1,1 δισεκατομμυρίων δολαρίων με λήξη σε 10 χρόνια.

Παρόλο που η DCG αντιμετωπίζει τα δικά της οικονομικά προβλήματα , η πτώχευση δεν περιελάμβανε την DCG. Ομοίως, οι οντότητες Genesis που διαχειρίζονται παράγωγα, spot trading, broker-dealer και θεματοφυλακή δεν αποτελούν μέρος της διαδικασίας και συνεχίζουν να λειτουργούν, σύμφωνα με το Genesis.

Εσάς ποια είναι η γνώμη σας για το συγκεκριμένο θέμα; Αφήστε μας το σχόλιο σας από κάτω γιατί πάντα μας ενδιαφέρει η γνώμη σας!

Author: Dimitrios Alexandridis

Article: https://cointelegraph.com/news/genesis-eyes-fast-resolution-to-creditor-disputes-and-bankruptcy-exit-in-may

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

X