Η Binance κατέχει token collateral και κεφάλαια χρηστών στο ίδιο πορτοφόλι από λάθος
binance bitcoin

Η Binance κατέχει token collateral και κεφάλαια χρηστών στο ίδιο πορτοφόλι από λάθος

Η Binance είπε προηγουμένως ότι οι εταιρικές συμμετοχές της εταιρείας καταγράφονται σε ξεχωριστούς λογαριασμούς και δεν θα έπρεπε να αποτελούν μέρος των υπολογισμών απόδειξης αποθεματικών.

Το σημαντικό ανταλλακτήριο κρυπτονομισμάτων Binance φέρεται να παραδέχτηκε ότι αποθηκεύει κατά λάθος ορισμένα κεφάλαια πελατών στο ίδιο πορτοφόλι με την εξασφάλισή του για ορισμένα εσωτερικά tokens. Μετά την αποκάλυψη, η Binance ξεκίνησε τη διαδικασία μεταφοράς των εν λόγω περιουσιακών στοιχείων σε ειδικά πορτοφόλια εξασφαλίσεων.

Η Binance έβαλε κατά λάθος εξασφαλίσεις για ορισμένα από τα μάρκες που κόπηκαν από την Binance, ή B-Tokens, σε ένα πορτοφόλι που περιέχει επίσης περιουσιακά στοιχεία πελατών, ανέφερε το Bloomberg στις 24 Ιανουαρίου.

Τη Δευτέρα, η Binance κυκλοφόρησε μια απόδειξη ασφάλειας για τα B-Tokens, παρέχοντας πληροφορίες και για τα 94 tokens που εκδόθηκαν από την Binance. Η εταιρεία τόνισε προηγουμένως ότι τα B-Tokens είναι πάντα πλήρως εξασφαλισμένα και υποστηρίζονται 1:1.

Σύμφωνα με την απόδειξη της εξασφάλισης, τα αποθεματικά της Binance για σχεδόν το 50% όλων των B-Tokens αποθηκεύονται αυτήν τη στιγμή σε ένα μόνο πορτοφόλι που ονομάζεται “Binance 8”. Το πορτοφόλι διατηρεί σημαντικά περισσότερα κουπόνια στο αποθεματικό από αυτά που απαιτούνται για το ποσό των B-Tokens που έχει εκδώσει η Binance. Αυτό φέρεται να υποδηλώνει ότι η Binance συνδύαζε εξασφαλίσεις με coins πελατών αντί να αποθηκεύει αυτά τα περιουσιακά στοιχεία χωριστά.

Παρά το θέμα που αφορά μόνο τα B-Tokens, ένα τέτοιο σύστημα διαχείρισης πορτοφολιού προφανώς θα έρχεται σε αντίθεση με τις οδηγίες πορτοφολιού της Binance.

Σύμφωνα με τη σελίδα απόδειξης αποθεματικών (PoR) της Binance, οι εταιρικές διαθέσεις των χρηματιστηρίων καταγράφονται σε ξεχωριστούς λογαριασμούς και δεν αποτελούν μέρος των υπολογισμών απόδειξης αποθεματικών. Η Binance δήλωσε:

«Όταν ένας χρήστης καταθέτει ένα Bitcoin, τα αποθέματα της Binance αυξάνονται κατά τουλάχιστον ένα Bitcoin για να διασφαλιστεί ότι τα κεφάλαια των πελατών υποστηρίζονται πλήρως. Είναι σημαντικό να σημειωθεί ότι αυτό δεν περιλαμβάνει τις εταιρικές συμμετοχές της Binance, οι οποίες τηρούνται σε εντελώς ξεχωριστό ledger».

Σύμφωνα με το Bloomberg, η Binance παραδέχτηκε ότι αποθηκεύει κατά λάθος B-token αναμεμειγμένα με τα δικά της αποθέματα και κάνει ό,τι καλύτερο μπορεί για να διορθώσει το πρόβλημα σύντομα.

“Η Binance γνωρίζει αυτό το λάθος και βρίσκεται στη διαδικασία μεταφοράς αυτών των περιουσιακών στοιχείων σε πορτοφόλια αποκλειστικής ασφάλειας”, φέρεται να είπε ένας εκπρόσωπος της Binance. Ο εκπρόσωπος σημείωσε επίσης ότι το Binance 8 είναι ένα κρύο πορτοφόλι ανταλλαγής, προσθέτοντας ότι προηγουμένως περιουσιακά στοιχεία εξασφαλίσεων είχαν μεταφερθεί σε αυτό το πορτοφόλι κατά λάθος.

Όπως αναφέρθηκε προηγουμένως, η Binance ξεκίνησε μια διαδικασία PoR στα τέλη Νοεμβρίου για να κερδίσει περισσότερη εμπιστοσύνη του κοινού εν μέσω της αποτυχίας της FTX. Στις αρχές Δεκεμβρίου, η ανταλλαγή σημείωσε συνεργασία με τη λογιστική εταιρεία Mazars ως επίσημο ελεγκτή PoR.

Λίγο μετά την επιβεβαίωση ότι το Bitcoin της Binance ήταν πλήρως εξασφαλισμένα, η Mazars αφαίρεσε τους ελέγχους PoR της Binance από την ιστοσελίδα της χωρίς να δώσει καμία εξήγηση.

Εσάς ποια είναι η γνώμη σας για το συγκεκριμένο θέμα; Αφήστε μας το σχόλιο σας από κάτω γιατί πάντα μας ενδιαφέρει η γνώμη σας!

Author: Dimitrios Alexandridis

Article: https://cointelegraph.com/news/binance-holds-token-collateral-and-user-funds-on-same-wallet-by-mistake

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

X