Το token dump μετά την εισαγωγή στην Binance εγείρει υποψίες για συναλλαγές εμπιστευτικών πληροφοριών
binance

Το token dump μετά την εισαγωγή στην Binance εγείρει υποψίες για συναλλαγές εμπιστευτικών πληροφοριών

Ο διευθυντής της Coinbase, Conor Grogan, υπέθεσε ότι θα μπορούσε να είναι είτε ένας απατεώνας υπάλληλος είτε ένας trader που μπορεί να έχει πρόσβαση στο χαμένο API.

Οι συναλλαγές εμπιστευτικών πληροφοριών έχουν γίνει ένα φλέγον θέμα στο οικοσύστημα κρύπτο, ειδικά υπό το φως της πρόσφατης καταδίκης του αδερφού ενός πρώην διαχειριστή της Coinbase . Οι χρεώσεις συναλλαγών εμπιστευτικών πληροφοριών πιστεύεται ότι ήταν οι πρώτες που αφορούσαν κρυπτονομίσματα και τώρα ένα άλλο σύνολο διευθύνσεων πορτοφολιού με ιστορικό συναλλαγών που συνδέεται με καταχωρίσεις της Binance έχει εγείρει υποψίες.

Ο Conor Grogan, διευθυντής της Coinbase, επισήμανε στο Twitter τη δραστηριότητα συναλλαγών μερικών ανώνυμων πορτοφολιών τους τελευταίους 18 μήνες. Τα ανώνυμα πορτοφόλια φέρεται να αγόρασαν πολλά μη εισηγμένα διακριτικά λίγα λεπτά πριν από την ανακοίνωση της καταχώρισής τους στο Binance και τα απέρριψαν αμέσως μετά την ανακοίνωση.

Η πρώτη τέτοια περίπτωση ήρθε με τη μορφή τοκενς Rar όπου ένα από αυτά τα πορτοφόλια αγόρασε 900.000 $ σε Rari δευτερόλεπτα πριν και τα πούλησε λίγα λεπτά μετά την καταχώρισή τους.

Ένα άλλο πορτοφόλι που ξεκινά με 0x20 αγόρασε περίπου 78.000 ERN μεταξύ 17 και 21 Ιουνίου και πουλήθηκε αμέσως μετά την ανακοίνωση της εισαγωγής. Ένα παρόμοιο token dump παρατηρήθηκε με το TORN token, όπου ένα από τα αναφερόμενα πορτοφόλια αγόρασε εκατοντάδες χιλιάδες από αυτά τα διακριτικά και τα πούλησε αμέσως μετά την ανακοίνωση της εισαγωγής τους.

Κίνηση των διακριτικών ERN μετά την καταχώριση Binance. Πηγή: Etherscan

Ένα παρόμοιο μοτίβο παρατηρήθηκε πριν από την καταχώριση διακριτικών RAMP στο Binance, όπου ένα από αυτά τα πορτοφόλια ξεκινώντας με 0xaf αγόρασε 500.000 $ RAMP μέσα σε λίγες ημέρες, πριν στείλει τα διακριτικά στην Binance λίγα λεπτά μετά την ανακοίνωση της καταχώρισης. Ο ιδιοκτήτης έκανε κέρδος 100.000 δολαρίων από το trade.

Μετακίνηση διακριτικών RAMP από ύποπτη καταχώριση στο πορτοφόλι Binance. Πηγή: Etherscan

Μια άλλη ημέρα πληρωμής 100.000 $ προήλθε από την καταχώριση GNO της Binance, με τον ιδιοκτήτη του πορτοφολιού να ρίχνει το νέο εισηγμένο token στην αγορά με τον ίδιο τρόπο.

Το token dump αμέσως μετά την εισαγωγή του στο Binance κέρδισε αυτά τα πορτοφόλια εκατοντάδες χιλιάδες δολάρια. Η ακρίβεια της συναλλαγής υποδεικνύει ότι ο κάτοχος του πορτοφολιού έχει πρόσβαση σε εμπιστευτικές πληροφορίες σε αυτές τις καταχωρίσεις.

Ο Grogan υπέθεσε ότι αυτό θα μπορούσε πιθανότατα να προέρχεται από «έναν απατεώνα υπάλληλο συνδεδεμένο με την ομάδα καταχωρίσεων που θα είχε λεπτομέρειες σχετικά με νέες ανακοινώσεις περιουσιακών στοιχείων ή έναν trader που βρήκε κάποιο είδος API ή διαρροή ανταλλαγών σταθμών/δοκιμών».

Η Binance αποκάλυψε πρόσφατα μια πολιτική πώλησης τοκενς 90 ημερών για τους υπαλλήλους , απαγορεύοντας σε αυτούς ή στα μέλη της οικογένειάς τους να πουλήσουν οποιοδήποτε νέο εισηγμένο διακριτικό στο αναφερόμενο χρονικό πλαίσιο.

Εσάς ποια είναι η γνώμη σας για το συγκεκριμένο θέμα; Αφήστε μας το σχόλιο σας από κάτω γιατί πάντα μας ενδιαφέρει η γνώμη σας!

Author: Dimitrios Alexandridis

Article: https://cointelegraph.com/news/token-dump-following-binance-listing-raises-insider-trading-suspicions

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

X