Τα στελέχη της Αυστραλίας διαψεύδουν το “επιχείρημα” να αντιμετωπίζουν τα κρυπτονομίσματα ως χρηματοοικονομικά προϊόντα
cryptocurrency governments

Τα στελέχη της Αυστραλίας διαψεύδουν το “επιχείρημα” να αντιμετωπίζουν τα κρυπτονομίσματα ως χρηματοοικονομικά προϊόντα

Ο Υπουργός Οικονομικών Υπηρεσιών της Αυστραλίας είπε ότι υπάρχει ένα “καλό επιχείρημα” για να αντιμετωπίζεται τα κρύπτο ως χρηματοοικονομικά προϊόντα σε μια συνέντευξη στις 22 Ιανουαρίου.

Αυστραλιανά στελέχη κρύπτο έχουν ζητήσει προσοχή σχετικά με τη συγκέντρωση όλων των ψηφιακών περιουσιακών στοιχείων στο ίδιο σκάφος με τα χρηματοοικονομικά προϊόντα, μετά από πρόσφατα σχόλια από τον βοηθό ταμία της Αυστραλίας σχετικά με

Μιλώντας στο Sydney Morning Herald στις 22 Ιανουαρίου, ο Βοηθός Ταμίας και Υπουργός Οικονομικών Υπηρεσιών Stephen Jones σχολίασε την κατάσταση της ρύθμισης των κρυπτονομισμάτων στη χώρα.

Επιβεβαίωσε ότι η κυβέρνηση βρισκόταν σε καλό δρόμο με την άσκηση «token mapping» φέτος για να καθορίσει ποια περιουσιακά στοιχεία κρύπτο θα ρυθμίσει, με μια διαδικασία διαβούλευσης που «θα ξεκινήσει σύντομα» με τον κλάδο, σύμφωνα με στέλεχος ανταλλαγής κρύπτο. 

Ωστόσο, ο Jones είπε ότι «δεν τον έλκυε και τόσο» η θέσπιση ενός εντελώς νέου συνόλου κανονισμών για κάτι που πιστεύει στην ουσία ότι είναι ένα χρηματοοικονομικό προϊόν.

«Δεν θέλω να προδικάσω τα αποτελέσματα της διαδικασίας διαβούλευσης που πρόκειται να ξεκινήσουμε. Αλλά ξεκινάω από τη θέση ότι αν μοιάζει με πάπια, περπατά σαν πάπια και ακούγεται σαν πάπια, τότε θα πρέπει να αντιμετωπίζεται σαν πάπια», είπε ο Jones.

«Άλλα νομίσματα ή άλλα τοκενς χρησιμοποιούνται ουσιαστικά ως αποθήκη αξίας για επενδύσεις και κερδοσκοπία. [Υπάρχει ένα] καλό επιχείρημα ότι πρέπει να αντιμετωπίζονται σαν ένα χρηματοοικονομικό προϊόν».

Η Αυστραλιανή Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς και Επενδύσεων (ASIC) και μία από τις «4 μεγάλες» τράπεζες της Αυστραλίας, η  Commonwealth Bank  φέρεται να υποστηρίζουν επίσης τη ρύθμιση των κρύπτο ως χρηματοοικονομικών προϊόντων, σύμφωνα με την SMH. 

Τα στελέχη των Crypto προειδοποιούν για «ευρεία» προσέγγιση

Ωστόσο, οι συμμετέχοντες στην αγορά κρυπτογράφησης έχουν ζητήσει προσοχή σχετικά με μια ευρεία προσέγγιση όσον αφορά τα περιουσιακά στοιχεία κρύπτο.

Μιλώντας στο Cointelegraph, ο δικηγόρος blockchain και ψηφιακών περιουσιακών στοιχείων και εταίρος της Piper Alderman, Michael Bacina, προειδοποίησε ότι “μια ευρεία προσέγγιση της ταξινόμησης μιας τεχνολογίας ως χρηματοοικονομικό προϊόν χωρίς σαφή και χρησιμοποιήσιμη οδό για την αδειοδότηση και τη συμμόρφωση θα στείλει πιθανότατα ακόμη περισσότερες επιχειρήσεις κρύπτο στο εξωτερικό και θα δημιουργήσει περισσότερους κινδύνους”.

Ο Adam Percy, Γενικός Σύμβουλος της Swyftx, επανέλαβε το συναίσθημα σε δηλώσεις του στο Cointelegraph, αναφέροντας:

“Το κόλπο είναι να προστατεύσουμε τους καταναλωτές χωρίς να ρυθμίσουμε τις καλά οργανωμένες εγχώριες επιχειρήσεις ψηφιακών περιουσιακών στοιχείων και να αναγκάσουμε τους ανθρώπους να χρησιμοποιούν εξωχώριες ανταλλαγές που υπόκεινται σε λιγότερο αυστηρούς ελέγχους και ισορροπίες”.

Εν τω μεταξύ, ο Holger Arians, Διευθύνων Σύμβουλος του παρόχου κρύπτο σε ράμπα Banxa μοιράστηκε τις ανησυχίες ότι η υπερβολική ρύθμιση θα μπορούσε να «επηρεάσει σοβαρά» τον πρωτοποριακό ρόλο που παίζει η Αυστραλία στα κρύπτο.

Η Caroline Bowler, Διευθύνουσα Σύμβουλος του αυστραλιανού ανταλλακτηρίου κρυπτογράφησης BTCMarkets προειδοποίησε επίσης για μια «υπερβολικά περιοριστική προσέγγιση» στη ρύθμιση.

«Αυτό μπορεί να βάλει την ψηφιακή μας οικονομία στο πίσω μέρος, με τον καιρό, πνίγοντας τη διεθνή ανταγωνιστικότητά μας».

Οι αυστραλιανές χρηματοπιστωτικές ρυθμιστικές αρχές δεν έχουν ακόμη διαμορφώσει επίσημα το ρυθμιστικό τους πλαίσιο, αλλά υπό το φως της κατάρρευσης του FTX τον Νοέμβριο, οι Αυστραλοί πολιτικοί και οι παγκόσμιοι ομόλογοί τους έχουν δει μεγαλύτερη επείγουσα ανάγκη για δράση.

Ο Jones είπε ότι η κατάρρευση του FTX «βάζει πέρα ​​από κάθε αμφιβολία» την ανάγκη για ρύθμιση κρύπτο.

Τον Σεπτέμβριο, ο Αυστραλός επιχειρηματίας κρύπτο και επενδυτής Fred Schebesta προειδοποίησε ότι η βιαστική χαρτογράφηση του token θα μπορούσε να είναι προβληματική για τον κλάδο .

Οι περιπλοκές της χαρτογράφησης των διακριτικών δεν είναι ξεκάθαρες και η «νεαρούσα» βιομηχανία κρύπτο της Αυστραλίας πρέπει να «ευθυγραμμιστεί με τις άλλες μεγάλες αγορές και τους κανονισμούς τους», πρόσθεσε.

Ο όμιλος Crypto lobby Blockchain Australia συμφώνησε, υποστηρίζοντας τότε ότι εάν όλα τα περιουσιακά στοιχεία κρύπτο αντιμετωπίζονταν ως χρηματοοικονομικά προϊόντα, θα έβλαπτε τις επενδύσεις και την καινοτομία στον τομέα των κρύπτο και θα είχε ως αποτέλεσμα την απώλεια θέσεων εργασίας που σχετίζονται με τη βιομηχανία.

Εσάς ποια είναι η γνώμη σας για το συγκεκριμένο θέμα; Αφήστε μας το σχόλιο σας από κάτω γιατί πάντα μας ενδιαφέρει η γνώμη σας!

Author: Dimitrios Alexandridis

Article: https://cointelegraph.com/news/aussie-execs-refute-argument-to-treat-crypto-as-financial-products

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

X