Στον απόηχο της FTX, η Νέα Υόρκη υπενθυμίζει στις εταιρείες κρύπτο να διαχωρίζουν τα κεφάλαια των πελατών τους
cryptocurrency

Στον απόηχο της FTX, η Νέα Υόρκη υπενθυμίζει στις εταιρείες κρύπτο να διαχωρίζουν τα κεφάλαια των πελατών τους

Οι διαδικασίες πτώχευσης του ανταλλακτηρίου κρύπτο αποκάλυψαν ανεπαρκή διαχωρισμό των κεφαλαίων πελατών, επομένως η ρυθμιστική αρχή της Νέας Υόρκης υπενθυμίζει στους παρόχους υπηρεσιών να διατηρούν καθαρά αρχεία.

Η κορυφαία χρηματοοικονομική ρυθμιστική αρχή της Νέας Υόρκης δημοσίευσε τη Δευτέρα οδηγίες για τις εταιρείες κρύπτο προκειμένου να βελτιώσουν την προστασία των πελατών σε περίπτωση αφερεγγυότητας ή παρόμοιας διαδικασίας – συμπεριλαμβανομένης της απαίτησης για τις εταιρείες να διατηρούν χωριστά τα κεφάλαια των πελατών.

Το Υπουργείο Χρηματοοικονομικών Υπηρεσιών της Νέας Υόρκης (NYDFS) επανέλαβε τις απαιτήσεις του για τήρηση αρχείων, καθώς ορισμένες οντότητες κρύπτο, συμπεριλαμβανομένου του ανταλλακτηρίου FTX του Sam Bankman-Fried, υποβάλλονται σε διαδικασία πτώχευσης στις ΗΠΑ

Πρώην διοίκηση της FTX φέρεται να υπεξαιρέσει κεφάλαια πελατών, συμπεριλαμβανομένης της υποστήριξης της αδελφής εμπορικής εταιρείας του χρηματιστηρίου Alameda Research πριν από την κατάρρευσή του. Ο νέος διευθύνων σύμβουλος της FTX, John J. Ray III, επέκρινε επίσης την προηγούμενη διοίκηση της εταιρείας για την κακή τήρηση αρχείων .

“Ως διαχειριστές περιουσιακών στοιχείων άλλων, οι οντότητες εικονικού νομίσματος (“VCE”) που ενεργούν ως θεματοφύλακες (“VCE Custodians”) διαδραματίζουν σημαντικό ρόλο στο χρηματοπιστωτικό σύστημα και, ως εκ τούτου, ένα ολοκληρωμένο και ασφαλές ρυθμιστικό πλαίσιο είναι ζωτικής σημασίας για την προστασία των πελατών και διατηρώντας την εμπιστοσύνη», ανέφερε το NYDFS.

Η καθοδήγηση έχει σκοπό να προσφέρει “μεγαλύτερη σαφήνεια” σχετικά με τα πρότυπα και τις πρακτικές για να συμβάλει στη διασφάλιση ενός “υψηλού επιπέδου προστασίας των πελατών σε σχέση με τη φύλαξη περιουσιακών στοιχείων” στο πλαίσιο του καθεστώτος BitLicense του NYDFS , που δημιουργήθηκε το 2015.

Οι εταιρείες που ελέγχονται βάσει του καθεστώτος BitLicense οφείλουν να “τηρούν σωστά το εικονικό νόμισμα πελατών και να διατηρούν κατάλληλα βιβλία και αρχεία”, συμπεριλαμβανομένου του διαχωρισμού και της χωριστής λογιστικής για τα κεφάλαια των πελατών. Η ρυθμιστική αρχή απαιτεί επίσης από τις εταιρείες να τηρούν σαφή αρχεία και να “γνωστοποιούν σε κάθε πελάτη γραπτώς τους γενικούς όρους και προϋποθέσεις που σχετίζονται με τα προϊόντα, τις υπηρεσίες και τις δραστηριότητές του”.

Εσάς ποια είναι η γνώμη σας για το συγκεκριμένο θέμα; Αφήστε μας το σχόλιο σας από κάτω γιατί πάντα μας ενδιαφέρει η γνώμη σας!

Author: Dimitrios Alexandridis

Article: https://www.coindesk.com/policy/2023/01/23/nydfs-publishes-guidance-on-crypto-insolvency-targeting-separation-of-customer-funds/

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

X