Ο πρώην επικεφαλής της SEC καταγγέλλει “ψευδή” φράση: “Ρύθμιση μέσω επιβολής”
cryptocurrency SEC

Ο πρώην επικεφαλής της SEC καταγγέλλει “ψευδή” φράση: “Ρύθμιση μέσω επιβολής”

Ο δικηγόρος και πρώην στέλεχος της SEC John Reed Stark υπερασπίστηκε τις προσπάθειες επιβολής της SEC στον χώρο των κρυπτονομισμάτων.

Ένας πρώην αξιωματούχος της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς (SEC) κατηγόρησε τους “λομπίστες των κρυπτονομισμάτων” για τον χαρακτηρισμό των ενεργειών επιβολής της SEC ως “ρύθμιση μέσω επιβολής” – αποκαλώντας τον όρο “ψευδής φράση παγίδας των Μεγάλων Κρύπτο”.

Ο Τζον Ριντ Σταρκ, πρώην επικεφαλής του Γραφείου Επιβολής του Διαδικτύου της SEC και σκεπτικιστής των κρυπτονομισμάτων, γνωμοδότησε σε μια ανάρτηση στις 22 Ιανουαρίου ότι το επιχείρημα είναι «πολύ λανθασμένο» καθώς ακριβώς λειτουργούσαν οι κανονισμοί για τις κινητές αξίες.

«Οι δικαστικές διαφορές και η επιβολή της SEC είναι στην πραγματικότητα ο τρόπος με τον οποίο λειτουργεί η ρύθμιση των τίτλων», υποστήριξε. «Η ευελιξία των νομοθετικών όπλων της SEC είναι χαρακτηριστικό γνώρισμα της SEC, που επιτρέπει στην επιβολή της SEC να κρατά υπό έλεγχο την απάτη».

«Στην πραγματικότητα, η επαναλαμβανόμενη χορωδία του RBE [ρύθμιση μέσω επιβολής] δεν είναι μόνο μια άστοχη, εκτροπή προσπάθεια που έχει σχεδιαστεί για να αξιοποιήσει συμπαθητικά ελευθεριακά και αντιρυθμιστικά ήθη – είναι επίσης απόλυτη ανοησία».

Σύμφωνα με τον Stark, όταν δημιουργήθηκε το Γραφείο Επιβολής Διαδικτύου της SEC το 1998, υπήρξαν επικριτές που είπαν ότι οι κανονισμοί της SEC ήταν πολύ ασαφείς και ότι η ρύθμιση από την επιβολή θα εμπόδιζε την ανάπτυξη του Διαδικτύου.

«Εκ των υστέρων, βασιζόμενος στην ευελιξία της ρύθμισης των τίτλων για την αστυνόμευση του Διαδικτύου εξάλειψε τις πιο κραυγαλέες περιπτώσεις πρώιμης διαδικτυακής απάτης επί τίτλων», υποστήριξε.

«Επιπλέον, οι έντονες διαδικτυακές προσπάθειες επιβολής της SEC άνοιξαν επίσης το δρόμο για την άνθηση των νόμιμων τεχνολογικών καινοτομιών, καθιστώντας τις αγορές πιο αποτελεσματικές και διαφανείς, δίνοντας έτσι στους επενδυτές περισσότερες ευκαιρίες για επιτυχία», είπε.

Τα τελευταία χρόνια, η  SEC έχει κινήσει περισσότερες από μερικές υποθέσεις υψηλού προφίλ εναντίον εταιρειών κρυπτογράφησης όπως η Ripple και η LBRY, ωθώντας ορισμένους επικριτές να υποστηρίξουν ότι η SEC χρησιμοποιεί μέτρα επιβολής για την ανάπτυξη του νόμου για κάθε περίπτωση. βάση και όχι τη δημιουργία σαφών κανονισμών. 

Ο Γενικός Σύμβουλος του Ripple, Stuart Alderot y, αμφισβήτησε επίσης την προσέγγιση σε μια ανάρτηση στις 28 Νοεμβρίου, αναφέροντας την υψηλού προφίλ  κατάρρευση του FTX και τη σχετική μετάδοση που ισχυρίστηκε ότι το BlockFi δεν λειτουργεί.

Κατά τη γνώμη του Stark, ωστόσο, η SEC ακολουθεί το νόμο με τις ενέργειές της — και  ανέφερε νομικές νίκες όπου τα δικαστήρια έκριναν υπέρ της.

«Πράγματι, τα δικαστήρια έχουν επικυρώσει ένα ευρύ φάσμα υποθέσεων SEC που αφορούν προσφορές που σχετίζονται με κρύπτο. Στην πραγματικότητα, στις 127 αγωγές επιβολής που σχετίζονται με κρύπτο που έχουν ήδη κατατεθεί από την SEC, η SEC δεν έχει χάσει ούτε μία υπόθεση», είπε ο Stark.

“Η προσέγγιση της SEC είναι σπάνια ακατάλληλα επεκτατική, ούτε περιλαμβάνει αδίστακτες προσπάθειες επιβολής της SEC.”

«Μάλλον, η SEC υιοθετεί συνήθως μια αιτιολογημένη, κοινή λογική εφαρμογή των βασικών απαιτήσεων της ομοσπονδιακής νομοθεσίας περί κινητών αξιών σε νέες και εξελισσόμενες συνθήκες και τεχνολογίες της αγοράς», πρόσθεσε.

Ο Timothy Cradle, πρώην υπάλληλος της Celsius και νυν διευθυντής ρυθμιστικών υποθέσεων στο Blockchain Intelligence Group, απάντησε στην ανάρτηση του Stark, αμφισβητώντας εάν οι σαφείς κανονισμοί θα ήταν τελικά καλύτερη πολιτική από τη ρύθμιση μέσω επιβολής.

“Συμφωνώ με το επιχείρημα, ωστόσο, θα ήταν υπερβολικό να ζητήσουμε από την SEC και την CFTC να εκδίδουν οδηγίες με τον ίδιο τρόπο που έκανε το FinCEN το 2019;” αυτός είπε.

«Εάν τα μεγάλα κρυπτονομίσματα λένε ότι χρειάζονται σαφείς κανόνες, δεν θα είχε νόημα οι ρυθμιστικές αρχές να διευκρινίσουν σε μια επίσημη επικοινωνία, όπως καθοδήγηση, ότι οι κανόνες τους ισχύουν για τα κρυπτονομίσματα;» Προστέθηκε λίκνο.

Ο Chris Hayes, πρώην μέλος του συμβουλευτικού συμβουλίου του Συνασπισμού PA [Pennsylvania] Blockchain, σχολίασε επίσης, υποστηρίζοντας ότι «μια λογική ρυθμιστική προσέγγιση θα ήταν για την SEC να εκδώσει ένα αίτημα για σχολιασμό σχετικά με το πώς τα ψηφιακά στοιχεία ενδέχεται να μην είναι σε θέση να ανταποκριθούν στην εγγραφή υποχρεώσεις λόγω της ψηφιακής τους φύσης στο blockchain».

“Λάβετε αυτές τις πληροφορίες και, στη συνέχεια, προτείνετε έναν κανόνα σχετικά με τον τρόπο με τον οποίο αυτά τα διακριτικά μπορούν να συμμορφωθούν βάσει του νόμου 33, λαμβάνοντας υπόψη τις τεχνολογικές διαφορές που επηρεάζουν τη φύλαξη, τις δευτερεύουσες πωλήσεις και τον χρόνο/δομή διακανονισμού σε σύγκριση με τους παραδοσιακούς τίτλους.”

Εσάς ποια είναι η γνώμη σας για το συγκεκριμένο θέμα; Αφήστε μας το σχόλιο σας από κάτω γιατί πάντα μας ενδιαφέρει η γνώμη σας!

Author: Dimitrios Alexandridis

Article: https://cointelegraph.com/news/former-sec-chief-blasts-bogus-catchphrase-regulation-by-enforcement

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

X