Ο Διευθύνων Σύμβουλος της Coinbase προτρέπει Bitcoin νόμιμο χρήμα για τη Βραζιλία, Αργεντινή – Αντίδραση
bitcoin coinbase

Ο Διευθύνων Σύμβουλος της Coinbase προτρέπει Bitcoin νόμιμο χρήμα για τη Βραζιλία, Αργεντινή – Αντίδραση

Ο Διευθύνων Σύμβουλος της Coinbase, Μπράιαν Άρμστρονγκ, έγραψε στο Twitter ότι το BTC μπορεί να είναι το «σωστό μακροπρόθεσμο στοίχημα» για τις δύο χώρες της Νότιας Αμερικής που επί του παρόντος αναζητούν ένα κοινό νόμισμα.

Καθώς η Βραζιλία και η Αργεντινή ξεκίνησαν τις προπαρασκευαστικές εργασίες για ένα πιθανό κοινό νόμισμα, ο Διευθύνων Σύμβουλος της Coinbase, Μπράιαν Άρμστρονγκ, υποστήριξε την ιδέα να κινηθούν οι δύο χώρες στο Bitcoin. Αυτό πυροδότησε διάφορες συζητήσεις σχετικά με τη βιωσιμότητα του BTC ως εθνικού νομίσματος. 

Στις 22 Ιανουαρίου, οι δύο χώρες της Νότιας Αμερικής ανακοίνωσαν την προετοιμασία τους για να συζητήσουν ένα σχέδιο για ένα κοινό νόμισμα που θα τρέχει παράλληλα με το πέσο Αργεντινής και το ρεάλ Βραζιλίας. Η κίνηση θα μπορούσε ενδεχομένως να δημιουργήσει το δεύτερο μεγαλύτερο νομισματικό μπλοκ στον κόσμο.

Καθώς κυκλοφόρησε η είδηση, ο Άρμστρονγκ ανέβηκε στο Twitter για να προτείνει ότι το BTC μπορεί να είναι η σωστή επιλογή για το έργο. Ο Διευθύνων Σύμβουλος της Coinbase περιέγραψε το BTC ως το «σωστό μακροπρόθεσμο στοίχημα» και αναρωτήθηκε αν οι δύο χώρες θα το έλαβαν υπόψη.

Ο ιδρυτής και διευθύνων σύμβουλος της Global Macro Investor Raoul Pal αντιτάχθηκε  στην ιδέα. Σύμφωνα με τον Pal, το να έχεις ένα εθνικό νόμισμα που «πέφτει 65% στο κάτω μέρος του οικονομικού κύκλου και αυξάνεται 10 φορές στον ανοδικό κύκλο» δεν είναι ιδανικό. Το στέλεχος επεσήμανε ότι οι επιχειρήσεις θα είχαν δυσκολίες στον προγραμματισμό και την αντιστάθμιση σε αυτή την κατάσταση.

Μερικά μέλη της κοινότητας υποστήριξαν το συναίσθημα του Παλ και υποστήριξαν την ιδέα του Άρμστρονγκ. Σύμφωνα με έναν χρήστη του Twitter, η μόνη περίπτωση χρήσης του BTC είναι ένα κατάστημα αξίας όπως ο χρυσός. Ανέβασαν στο Twitter:

Εν τω μεταξύ, ένας χρήστης του Twitter ανέφερε την ταχύτητα των συναλλαγών στο δίκτυο BTC και υποστήριξε ότι θα χρειαζόταν πολύς χρόνος για να έχουμε BTC για καθημερινή χρήση. Ωστόσο, αυτό αντιμετωπίστηκε αμέσως από ένα άλλο μέλος της κοινότητας που υποστήριξε ότι με το Bitcoin Lightning Network, το BTC γίνεται το «καλύτερο μέσο ανταλλαγής». 

Οι προτάσεις του Άρμστρονγκ μπορεί να βασίζονται στο Ελ Σαλβαδόρ, μια άλλη χώρα της Λατινικής Αμερικής, που αναγνώρισε το BTC ως νόμιμο χρήμα το 2021. Η κίνηση έφερε διάφορα οφέλη στη χώρα όπως η αύξηση του τουρισμού το 2022 , όπου 1,1 εκατομμύρια άνθρωποι επισκέφθηκαν τη χώρα. Επιπλέον, το Ελ Σαλβαδόρ μπόρεσε να χτίσει σχολεία και ένα κτηνιατρικό νοσοκομείο χρησιμοποιώντας τα κέρδη από τις αγορές Bitcoin.

Η Βραζιλία και η Αργεντινή δεν είναι ξένες με τα ψηφιακά στοιχεία. Στις 29 Νοεμβρίου, η Βουλή των Αντιπροσώπων της Βραζιλίας ενέκρινε νόμο που νομιμοποιεί τα κρύπτο ως μέθοδο πληρωμής στη χώρα. Ο πρόεδρος της χώρας υπέγραψε επίσης το νομοσχέδιο τον Δεκέμβριο και αναμένεται να τεθεί σε ισχύ τον Ιούνιο του 2023. Αν και ο νέος νόμος αναγνωρίζει τα κρύπτο ως μέθοδο πληρωμής, δεν καθιστά κανένα κρύπτο νόμιμο χρήμα εντός της χώρας.

Στις 16 Δεκεμβρίου, μια επαρχία στην Αργεντινή ενέκρινε νομοθεσία για την έκδοση ενός stablecoin συνδεδεμένου με το δολάριο ΗΠΑ. Το token θα είναι διαθέσιμο σε άτομα άνω των 18 ετών και θα καλύπτεται 100% από τα περιουσιακά στοιχεία της επαρχίας.

Εσάς ποια είναι η γνώμη σας για το συγκεκριμένο θέμα; Αφήστε μας το σχόλιο σας από κάτω γιατί πάντα μας ενδιαφέρει η γνώμη σας!

Author: Dimitrios Alexandridis

Article: https://cointelegraph.com/news/coinbase-ceo-urges-bitcoin-legal-tender-for-brazil-argentina-reaction

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

X