Οι αμερικανικές τράπεζες στεγαστικών δανείων δάνεισαν δισεκατομμύρια δολάρια σε τράπεζες κρύπτο: Έκθεση
Banks

Οι αμερικανικές τράπεζες στεγαστικών δανείων δάνεισαν δισεκατομμύρια δολάρια σε τράπεζες κρύπτο: Έκθεση

Η Signature Bank και η Silvergate φέρονται να δανείστηκαν πάνω από 13 δισεκατομμύρια δολάρια από το ομοσπονδιακό σύστημα στεγαστικών δανείων.

Το Federal Home Loan Banks System (FHLB) των Ηνωμένων Πολιτειών δανείζει δισεκατομμύρια δολάρια σε δύο από τις μεγαλύτερες τράπεζες κρυπτονομισμάτων σε μια προσπάθεια να μετριάσει τις επιπτώσεις της αύξησης των αναλήψεων, σύμφωνα με έκθεση της Wall Street Journal στις 21 Ιανουαρίου. 

Η FHLB είναι μια κοινοπραξία 11 περιφερειακών τραπεζών σε όλες τις Ηνωμένες Πολιτείες που παρέχουν κεφάλαια σε άλλες τράπεζες και δανειστές. Ιδρύθηκε κατά τη διάρκεια της Μεγάλης Ύφεσης για να υποστηρίξει τη χρηματοδότηση της στέγασης, το σύστημα έχει 1,1 τρισεκατομμύρια δολάρια σε περιουσιακά στοιχεία και πάνω από 6.500 μέλη.

Η οντότητα φέρεται να δάνεισε σχεδόν 10 δισεκατομμύρια δολάρια στην εμπορική τράπεζα Signature Bank το τελευταίο τρίμηνο του 2022, καθιστώντας την μια από τις μεγαλύτερες δανειακές συναλλαγές από τράπεζα τα τελευταία χρόνια. Το 2018, η  Signature έλαβε έγκριση από το Τμήμα Χρηματοοικονομικών Υπηρεσιών της Νέας Υόρκης για την ψηφιακή πλατφόρμα που βασίζεται σε blockchain.

Η δεύτερη τράπεζα που ζήτησε κεφάλαια από το FHLB ήταν η Silvergate, λαμβάνοντας τουλάχιστον 3,6 δισεκατομμύρια δολάρια. Το τελευταίο τρίμηνο του 2022, η Silvergate παρουσίασε σημαντικές εκροές καταθέσεων και έλαβε μέτρα για τη διατήρηση της ρευστότητας σε μετρητά, συμπεριλαμβανομένης της πώλησης χρεογράφων. Η καθαρή ζημία που αποδίδεται στους κοινούς μετόχους την περίοδο ανήλθε σε 1 δισεκατομμύριο δολάρια, ανέφερε η Cointelegraph.

Σύμφωνα με την έκθεση της Silvergate, οι μέσες καταθέσεις πελατών ψηφιακών περιουσιακών στοιχείων το τέταρτο τρίμηνο του 2022 ήταν 7,3 δισεκατομμύρια δολάρια, ποσό σημαντικά χαμηλότερο σε σύγκριση με το προηγούμενο τρίμηνο, όταν οι καταθέσεις έφτασαν τα 12 δισεκατομμύρια δολάρια.

Η παραδοσιακή χρηματοδότηση παρέμεινε απρόσβλητη στη μετάδοση των κρυπτονομισμάτων μετά την κατάρρευση του FTX, αλλά τα δάνεια FHLB σε τράπεζες που εκτίθενται σε κρύπτο θα μπορούσαν να αυξήσουν αυτόν τον κίνδυνο, σημειώνει η έκθεση.

Σε σχόλια στο WSJ, η γερουσιαστής Ελίζαμπεθ Γουόρεν σημείωσε ότι «γι’ αυτό έχω προειδοποιήσει για τους κινδύνους της διαπλοκής των κρυπτονομισμάτων με το τραπεζικό σύστημα», υποστηρίζοντας ότι οι φορολογούμενοι δεν πρέπει «να αφήνουν να κρατούν την τσάντα για καταρρεύσεις στην κρύπτο βιομηχανία», την οποία αποκάλεσε μια αγορά γεμάτη «απάτη, ξέπλυμα χρήματος και παράνομη χρηματοδότηση».

Η κατάρρευση του ομίλου της FTX προκάλεσε κυματισμό σε όλη τη βιομηχανία κρύπτο, επηρεάζοντας πολλές εταιρείες. Στην πιο πρόσφατη εξέλιξη, ο δανειστής κρύπτο Genesis υπέβαλε αίτηση για προστασία από την πτώχευση του Κεφαλαίου 11 στις 19 Ιανουαρίου, με υποχρεώσεις που εκτιμώνται μεταξύ 1 και 10 δισεκατομμυρίων δολαρίων.

Εσάς ποια είναι η γνώμη σας για το συγκεκριμένο θέμα; Αφήστε μας το σχόλιο σας από κάτω γιατί πάντα μας ενδιαφέρει η γνώμη σας!

Author: Dimitrios Alexandridis

Article: https://cointelegraph.com/news/u-s-home-loan-banks-lent-billions-of-dollars-to-crypto-banks-report

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

X