Ο Διευθύνων Σύμβουλος της Morgan Stanley λέει ότι ο πληθωρισμός έχει κορυφωθεί και η Κίνα έχει κάνει σημαντική περιστροφή
Πληθωρισμός

Ο Διευθύνων Σύμβουλος της Morgan Stanley λέει ότι ο πληθωρισμός έχει κορυφωθεί και η Κίνα έχει κάνει σημαντική περιστροφή

Ο Διευθύνων Σύμβουλος της Morgan Stanley, Τζέιμς Γκόρμαν, λέει ότι δύο αλλαγές συνέβησαν πρόσφατα που «πραγματικά έχουν σημασία» για την οικονομία. Το στέλεχος εξήγησε ότι ο πληθωρισμός έχει ξεκάθαρα κορυφωθεί και η Κίνα έχει κάνει μια «μεγάλη, σημαντική στροφή» οικονομικά.

Διευθύνων Σύμβουλος της Morgan Stanley για την Οικονομία και τον Πληθωρισμό των ΗΠΑ

Ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της παγκόσμιας επενδυτικής τράπεζας Morgan Stanley, Τζέιμς Γκόρμαν, συζήτησε την οικονομία των ΗΠΑ και τη σχέση της Κίνας με τις ΗΠΑ σε μια συνέντευξη στο CNBC την Πέμπτη στο Νταβός της Ελβετίας.

«Δύο πράγματα έχουν αλλάξει πρόσφατα και έχουν πραγματικά σημασία», άρχισε, σημειώνοντας ότι το πρώτο αφορά τον πληθωρισμό ενώ το δεύτερο αφορά την πρόσφατη οικονομική στροφή της Κίνας.

«Οι αριθμοί του πληθωρισμού είναι καλύτεροι», είπε ο επικεφαλής της Morgan Stanley, τονίζοντας:

Σαφώς, ο πληθωρισμός κορυφώθηκε. Αυτό δεν είναι πλέον θέμα. Είναι γεγονός.

Πρόσθεσε ότι το ερώτημα είναι εάν η Ομοσπονδιακή Τράπεζα των ΗΠΑ μπορεί να φτάσει στον στόχο της για πληθωρισμό 2% και «πόσο σκληρά θα προσπαθήσουν να φτάσουν στο 2% έναντι σταθεροποίησης γύρω στο 3%, 4%.

Σχετικά με την αύξηση στα επιτόκια αύξησης της Fed, ο Gorman επεσήμανε: «Ήμασταν σε τροχιά 75 bps. Στη συνέχεια περάσαμε γρήγορα στα 50». Στην επόμενη συνεδρίαση της Ομοσπονδιακής Επιτροπής Ανοικτής Αγοράς (FOMC), αναμένει από τη Fed να αυξήσει τα επιτόκια κατά 25 μονάδες βάσης, δηλώνοντας: «Μπορούσα να τις δω να κάνουν 25, ακολουθούμενες από 25, ακολουθούμενη από μια παύση. Θέλω να πω, αυτό δεν είναι απίθανο».

«Η Κίνα έχει κάνει μια μεγάλη, μεγάλη στροφή»

Ο Γκόρμαν εξήγησε ότι μια άλλη σημαντική αλλαγή που συνέβη πρόσφατα αφορά την Κίνα. Περιέγραψε:

Το δεύτερο πράγμα που συνέβη είναι ότι η Κίνα έχει κάνει μια σημαντική, μεγάλη στροφή. Τώρα το επίκεντρο ήταν η επαναλειτουργία που ήταν προφανώς κρίσιμη.

«Η πρόσφατη οικονομική στροφή, η απόψυξη της σχέσης με τις ΗΠΑ, η συνάντηση… με τον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης και την υπουργό Yellen — αυτό είναι μεγάλο θέμα», συνέχισε ο Διευθύνων Σύμβουλος της Morgan Stanley.

Η υπουργός Οικονομικών των ΗΠΑ Janet Yellen συναντήθηκε με τον αντιπρόεδρο της Κίνας Liu He την Τετάρτη «στο πλαίσιο των προσπαθειών για εμβάθυνση της επικοινωνίας και συνεργασίας για την αντιμετώπιση παγκόσμιων προκλήσεων», εξήγησε το υπουργείο Οικονομικών την περασμένη εβδομάδα. Τον Νοέμβριο του περασμένου έτους, ο πρόεδρος Τζο Μπάιντεν και ο Πρόεδρος Σι Τζινπίνγκ συναντήθηκαν επίσης στο Μπαλί και «συμφώνησαν να εξουσιοδοτήσουν βασικούς ανώτερους αξιωματούχους να ασχοληθούν με αυτά τα θέματα», σημείωσε περαιτέρω το Υπουργείο Οικονομικών.

«Σύμφωνα με το μάντρα του Προέδρου Xi για κοινή ευημερία, υπάρχουν δύο τρόποι για να επιτευχθεί αυτό», διευκρίνισε ο Γκόρμαν, καταλήγοντας:

Το ένα είναι με αναδιανομή της υπάρχουσας ευημερίας, έτσι ώστε όλοι να παίρνουν ένα κομμάτι από την πίτα. Το άλλο είναι με την ανάπτυξη της πίτας έτσι ώστε όλοι να πάρουν ένα κομμάτι από την πίτα. Έχουν περιστραφεί, νομίζω, από το πρώτο στο δεύτερο. Αυτά είναι καλά νέα για την παγκόσμια ανάπτυξη.

Εσάς ποια είναι η γνώμη σας για το συγκεκριμένο θέμα; Αφήστε μας το σχόλιο σας από κάτω γιατί πάντα μας ενδιαφέρει η γνώμη σας!

Author: Dimitrios Alexandridis

Article: https://news.bitcoin.com/morgan-stanley-ceo-says-inflation-has-peaked-and-china-has-made-a-major-pivot/

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

X