Η κυβέρνηση των ΗΠΑ θέλει να ξέρετε ότι καταστρέφει τα Crypto
cryptocurrency governments

Η κυβέρνηση των ΗΠΑ θέλει να ξέρετε ότι καταστρέφει τα Crypto

Μπιτζλάτο; Γελάστε αν θέλετε, αλλά η αμερικανική κυβέρνηση μετά το FTX είναι πρόθυμη να αποδείξει ότι είναι σκληρή για το έγκλημα κρύπτο.

Τα αστεία έγραφαν μόνα τους.

Την Τετάρτη, το Υπουργείο Δικαιοσύνης των ΗΠΑ δήλωσε δυσοίωνα ότι θα πραγματοποιήσει ζωντανή συνέντευξη Τύπου το μεσημέρι για να ανακοινώσει μια «Δράση Διεθνούς Επιβολής Κρυπτονομισμάτων».

ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ!
https://www.youtube.com/watch?v=_8cGoHqELJU&list=RDCMUCshaC3_4I0MT3kBWXxSIk3A&start_radio=1

Το Crypto Twitter πανικοβλήθηκε, όπως και οι τιμές κρύπτο. Το Bitcoin και το Ethereum σημείωσαν πτώση σχεδόν 5% το καθένα μέσα σε λίγα μόνο λεπτά, ισοδυναμώντας με ένα flash κραχ. Ποιος μεγάλος παίκτης πιάστηκε στο στόχαστρο του DOJ; Το Binance ήταν ένα δημοφιλές στοίχημα και ο CZ δεν βοήθησε τα πράγματα γράφοντας μόνο το “4”, το οποίο ανακοίνωσε  στις 2 Ιανουαρίου ότι είναι το νέο του σήμα για εισερχόμενα “FUD, fake news, επιθέσεις κ.λπ.”.

Στη συνέχεια έγινε η συνέντευξη Τύπου. Δεν ήταν το Binance. Δεν ήταν το Celcius, ούτε το Voyager, ούτε το Blockfi ή οποιοσδήποτε άλλος χρεοκοπημένος δανειστής κρύπτο που στρίμωξε τους πελάτες του. Ήταν ένα ανταλλακτήριο κρύπτο με έδρα το Χονγκ Κονγκ, ρωσικής ιδιοκτησίας που ονομάζεται Bitzlato.

Μπιτς-τι; Bitzlatte; Γράφω για τα crypto από το 2011 και δεν το έχω ακούσει ποτέ.

Το Bitzlato, είπε το DOJ , επεξεργάστηκε περισσότερα από 700 εκατομμύρια δολάρια σε παράνομα κεφάλαια, συμπεριλαμβανομένων εκατομμυρίων εσόδων από ransomware.

Εντάξει. Αλλά από τις 18 Ιανουαρίου, τα πορτοφόλια πελατών Bitzlato είχαν… 11.000 δολάρια, σύμφωνα με έναν διευθυντή λειτουργιών της Coinbase . Στο αποκορύφωμα του Bitzlato, τα πορτοφόλια των πελατών είχαν 6 εκατομμύρια δολάρια — ένα ασήμαντο.

Και όμως η αναπληρώτρια γενική εισαγγελέας του Υπουργείου Δικαιοσύνης, Λίζα Μονακό, υποστήριξε τη δράση επιβολής ως «σημαντικό πλήγμα για το οικοσύστημα του κρυπτοεγκλήματος». Είπε ότι ο Bitzlato «τροφοδότησε έναν άξονα κρυπτοεγκλήματος υψηλής τεχνολογίας».

Η αγορά κρυπτονομισμάτων ανέκαμψε γρήγορα .

Θα μπορούσα να ενσωματώσω ένα σωρό περισσότερα από τα καλύτερα μιμίδια σε αυτό, αλλά ας προχωρήσουμε στο Γιατί και στο Τι σημαίνει αυτό.

Το Υπουργείο Δικαιοσύνης προσπαθεί να υποχωρήσει.

Οι άνθρωποι στα κρύπτο γέλασαν με αυτό, αλλά όσοι ήταν εκτός κρύπτο μάλλον δεν το έκαναν. Η κυβέρνηση των ΗΠΑ θέλει να καταστήσει ξεκάθαρο -ειδικά μετά τη μαζική εξονυχιστική κατάρρευση του FTX- ότι έχει επίγνωση του CRYPTO CRIME (!) και λαμβάνει αποφασιστικά μέτρα.

Το Υπουργείο Δικαιοσύνης φέρεται να ερευνά το Binance από το 2018 και σύμφωνα με το Reuters είναι διχασμένο για το αν θα απαγγελθούν κατηγορίες. Φημολογείται ότι το Υπουργείο Δικαιοσύνης ερευνά επίσης την Digital Currency Group , ιδιοκτήτη της Genesis, η οποία υπέβαλε αίτηση πτώχευσης αυτή την εβδομάδα.

Και το Υπουργείο Δικαιοσύνης δεν είναι μόνο: η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς κατηγόρησε τόσο τη Genesis όσο και την Gemini την περασμένη εβδομάδα για παραβίαση της νομοθεσίας περί χρεογράφων.

Η Επίτροπος SEC, Hester Peirce, σε μια συνέντευξη στο podcast μας στο gm τον περασμένο μήνα, ήταν απρόθυμη να πει ξεκάθαρα ότι η κατάρρευση του FTX θα οδηγήσει άμεσα σε περισσότερη ρύθμιση των κρυπτονομισμάτων. Αλλά είναι σαφές ότι τουλάχιστον έχει ήδη οδηγήσει σε περισσότερη στάση. Και η Peirce είπε ότι ελπίζει ότι δεν θα οδηγήσει τους συμμαθητές της να αντιδράσουν υπερβολικά με βιαστικούς περιορισμούς.

«Πιστεύω ότι όλοι θα πρέπει να είμαστε σε επιφυλακή για ρυθμιστικά πλαίσια που αναπτύσσονται στο πλαίσιο της δράσης επιβολής, γιατί είναι πολύ δελεαστικό για τις ρυθμιστικές αρχές να το κάνουν αυτό», είπε ο Peirce. «Και απλώς αποκόπτει όλους τους άλλους από τη διαδικασία».

Λέω συχνά ότι οι άνθρωποι στα κρύπτο έχουν έναν παράλογο φόβο για την ίδια τη λέξη “ρύθμιση”. Υποθέτουν ότι η ρύθμιση σημαίνει εντελώς κλείσιμο, όταν η ρύθμιση θα μπορούσε -σε ένα ιδανικό σενάριο για όλους- να σημαίνει απλώς τη δημιουργία νέων διασφαλίσεων για τους ιδιώτες επενδυτές.

Τούτου λεχθέντος, αυτό που έχει δημιουργήσει ο Sam Bankman-Fried είναι ένα νέο κλίμα στο οποίο οι ρυθμιστικές αρχές και οι πολιτικοί αισθάνονται πιο πιεσμένοι από ποτέ για να δείξουν ότι είναι σοβαροί να απαλλάξουν τα κρύπτο από τους bad actors. Και αυτό θα μπορούσε να οδηγήσει σε υπέρβαση. Το είδαμε ήδη πέρυσι με το Tornado Cash .

Η επόμενη μεγάλη ενέργεια επιβολής μπορεί να μην είναι εναντίον κάποιου μικρού παίκτη.

Εσάς ποια είναι η γνώμη σας για το συγκεκριμένο θέμα; Αφήστε μας το σχόλιο σας από κάτω γιατί πάντα μας ενδιαφέρει η γνώμη σας!

Author: Dimitrios Alexandridis

Article: https://decrypt.co/119706/us-government-crypto-crackdown-is-coming

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

X