Η Κεντροαφρικανική Δημοκρατία εξετάζει το νομικό πλαίσιο για την υιοθέτηση κρυπτονομισμάτων
governments

Η Κεντροαφρικανική Δημοκρατία εξετάζει το νομικό πλαίσιο για την υιοθέτηση κρυπτονομισμάτων

Μια 15μελής επιτροπή έχει επιφορτιστεί να επεξεργαστεί ένα νομικό πλαίσιο που θα επιτρέπει στα κρυπτονομίσματα να λειτουργούν στην Κεντροαφρικανική Δημοκρατία και θα επιταχύνει την ανάπτυξη της εθνικής οικονομίας.

Η Κεντροαφρικανική Δημοκρατία (CAR), μια αναπτυσσόμενη χώρα στην Κεντρική Αφρική, δημιούργησε μια 15μελή επιτροπή υπεύθυνη για τη σύνταξη ενός νομοσχεδίου σχετικά με τη χρήση κρυπτονομισμάτων και το tokenization στην περιοχή.

Σύμφωνα με τον Faustin-Archange Touadéra, τον πρόεδρο της CAR, τα κρυπτονομίσματα μπορούν ενδεχομένως να βοηθήσουν στην εξάλειψη των οικονομικών φραγμών της χώρας. Πίστευε στη δημιουργία ενός φιλικού προς τις επιχειρήσεις περιβάλλοντος που υποστηρίζεται από ένα νομικό πλαίσιο για τη χρήση κρυπτονομισμάτων. Μια πρόχειρη μετάφραση του επίσημου δελτίου τύπου λέει:

«Με την πρόσβαση στα κρυπτονομίσματα, τα νομισματικά εμπόδια που υπήρχαν μέχρι τώρα θα εξαφανιστούν, με κύριο στόχο των μέτρων που έλαβε η κυβέρνηση να είναι η ανάπτυξη της εθνικής οικονομίας».

Η επιτροπή που είναι αρμόδια για τη σύνταξη του νομοσχεδίου κρύπτο αποτελείται από 15 εμπειρογνώμονες από πέντε υπουργεία CAR — Υπουργείο Ορυχείων και Γεωλογίας, Υπουργείο Υδάτων, Δασών, Κυνηγιού και Αλιείας, Υπουργείο Γεωργίας και Αγροτικής Ανάπτυξης, Υπουργείο Πολεοδομίας, Αγροτικής Μεταρρύθμισης, Πόλεων και Στέγαση και Υπουργείο Δικαιοσύνης, Προαγωγή των Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων και Καλής Διακυβέρνησης.

Μέσω της συνεργασίας, τα μέλη έχουν την αποστολή να εργαστούν σε ένα νομικό πλαίσιο που θα επιτρέπει στα κρυπτονομίσματα να λειτουργούν στην Κεντροαφρικανική Δημοκρατία και θα επιταχύνουν την ανάπτυξη της εθνικής οικονομίας.

Οι πρωτοβουλίες κρύπτο από την αφρικανική ήπειρο σημείωσαν άλλο ένα ορόσημο καθώς το ανταλλακτήριο κρύπτο της Νιγηρίας Roqqu απέκτησε άδεια εικονικού νομίσματος για τον Ευρωπαϊκό Οικονομικό Χώρο μετά από δύο χρόνια αναμονής για άδεια από τις ρυθμιστικές αρχές.

Ο Διευθύνων Σύμβουλος της Roqqu, Benjamin Onomor, είπε στην Cointelegraph ότι οι υπεράκτιοι Αφρικανοί στέλνουν πίσω πάνω από 5 δισεκατομμύρια δολάρια στους συγγενείς τους και το τρέχον σύστημα εμβασμάτων επιβραδύνει τη διαδικασία.

«Είναι πολύ λογικό να λύσουμε αυτό το πρόβλημα χρησιμοποιώντας τα crypto ως όχημα. Τα Crypto είναι μια ταχύτερη και φθηνότερη διαδρομή που μπορεί να γεφυρώσει το χάσμα και να βοηθήσει στη μείωση των τελών για τη μεταφορά χρημάτων παγκοσμίως. Αυτός είναι ο πυρήνας του προβλήματος που θέλουμε να λύσουμε», πρόσθεσε.

Εσάς ποια είναι η γνώμη σας για το συγκεκριμένο θέμα; Αφήστε μας το σχόλιο σας από κάτω γιατί πάντα μας ενδιαφέρει η γνώμη σας!

Author: Dimitrios Alexandridis

Article: https://cointelegraph.com/news/central-african-republic-eyes-legal-framework-for-crypto-adoption

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

X