Ο Διευθύνων Σύμβουλος της Bybit προσφέρει σαφήνεια σχετικά με την έκθεση στη Genesis, αλλά η κοινότητα απαιτεί περισσότερα
Bybit Genesis

Ο Διευθύνων Σύμβουλος της Bybit προσφέρει σαφήνεια σχετικά με την έκθεση στη Genesis, αλλά η κοινότητα απαιτεί περισσότερα

Η κοινότητα αμφισβήτησε τη χρονική στιγμή που η Bybit αποκάλυψε την έκθεσή της, με πολλούς να ζητούν αποδείξεις για να υποστηρίξουν τη διαβεβαίωση του CEO.

Η Genesis Global Trading, ένας εξέχων δανειστής κρυπτονομισμάτων, υπέβαλε αίτηση για προστασία πτώχευσης του Κεφαλαίου 11 στη Νέα Υόρκη στις 20 Ιανουαρίου, και έγινε η τελευταία εταιρεία που κήρυξε πτώχευση μετά την κατάρρευση της FTX. Ωστόσο, το επίκεντρο της κοινότητας κρυπτονομισμάτων έχει μετατοπιστεί σε άλλες εταιρείες που είχαν έκθεση στην εταιρεία δανεισμού.

Μια αναφορά έδειξε ότι συνολικά εννέα εταιρείες κρύπτο είχαν έκθεση στο Genesis, συμπεριλαμβανομένων των Gemini, Bybit, VanEck, Decentraland και άλλων. Ο Διευθύνων Σύμβουλος της Bybit, Ben Zhou, έσπευσε να απαντήσει στις αναφορές και διευκρίνισε ότι η Bybit είχε όντως έκθεση 150 εκατομμυρίων δολαρίων στον χρεοκοπημένο δανειστή κρύπτο μέσω του επενδυτικού σκέλους Mirana.

Ο Zhou σημείωσε ότι η Mirana διαχειριζόταν μόνο ένα μέρος των περιουσιακών στοιχείων της Bybit και η αναφερόμενη έκθεση ύψους 151 εκατομμυρίων δολαρίων έχει περίπου 120 εκατομμύρια δολάρια σε εξασφαλισμένες θέσεις, τις οποίες η Mirana είχε ήδη ρευστοποιήσει. Διαβεβαίωσε επίσης ότι τα κεφάλαια των πελατών διαχωρίζονται και τα προϊόντα κέρδους της Bybit δεν χρησιμοποιούν το Mirana.

Ενώ πολλοί εκτίμησαν τη γρήγορη διευκρίνιση από τον συνιδρυτή, πολλοί άλλοι είχαν περισσότερες ερωτήσεις σχετικά με τη διευκρίνιση, ειδικά σχετικά με τα προϊόντα κέρδους της εταιρείας.

Ένας χρήστης ζήτησε  πλήρη αποκάλυψη σχετικά με τα προϊόντα κέρδους και τον τρόπο με τον οποίο δημιουργούνται οι αποδόσεις. Ένας άλλος χρήστης αμφισβήτησε τη σχέση τους με τη Mirana, ρωτώντας αν λειτουργούν σε παρόμοια στρατηγική με το FTX/Alameda.

Άλλοι μπερδεύτηκαν με το χρονοδιάγραμμα της αποκάλυψης, δεδομένων των γνωστών προβλημάτων του Genesis. Μερικοί από τους μεγαλύτερους δανειστές της, όπως ο Gemini, απαιτούν ενεργά δράση κατά της μητρικής εταιρείας του Genesis , του Digital Currency Group. Ένας χρήστης έγραψε,

“Το να τουιτάρεις “πλήρη αποκάλυψη” μόνο όταν σε πιάνουν με κατεβασμένα τα παντελόνια, αυτόματα καταρρίπτει τον ισχυρισμό σου.

Πολλοί άλλοι ζήτησαν απόδειξη των συναλλαγών μεταξύ της Bybit και της Marina για διασφάλιση, ενώ υπενθύμισαν στον  Zhou ότι παρόμοιες δηλώσεις έχουν γίνει στο παρελθόν από στελέχη της FTX.

Author: Dimitrios Alexandridis

Article: https://cointelegraph.com/news/bybit-ceo-offers-clarity-on-exposure-to-genesis-but-community-demands-more

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

X