Πτώχευση Genesis. Όλες οι λεπτομέρειες.
Genesis

Πτώχευση Genesis. Όλες οι λεπτομέρειες.

Η κατάρρευση της FTX στα τέλη του 2022 ήταν η τελευταία σταγόνα για τη Genesis, η οποία νωρίτερα εκείνο το έτος φέρεται να υπέστη ζημιές αρκετών εκατοντάδων εκατομμυρίων δολαρίων λόγω της έκθεσής της στο αποτυχημένο hedge fund κρύπτο Three Arrows Capital.

Η Genesis Global Holdco LLC, η μητρική εταιρεία του προβληματικού δανειστή κρυπτονομισμάτων Genesis Global Capital, υπέβαλε αίτηση πτώχευσης για την προστασία του Κεφαλαίου 11, μετά από δύο από τις μεγαλύτερες καταρρεύσεις του κλάδου του 2022.

Genesis Global Holdco, LLC και οι θυγατρικές της Genesis Asia Pacific Pte. Ltd και η Genesis Global Capital, LLC υπέβαλαν μια τριάδα εθελοντικών αναφορών στο πτωχευτικό δικαστήριο. Και τα τρία υπάγονται στην ομπρέλα της Digital Currency Group, η οποία κατέχει επίσης το CoinDesk. Το Genesis έχει κινηθεί για από κοινού διαχείριση των περιπτώσεων.

Στην κατάθεσή της, η Genesis Global Capital, η εταιρεία συνεργάτης του ανενεργού προγράμματος Earn του Gemini, υπολόγισε περισσότερους από 100.000 πιστωτές και μεταξύ 1 δισεκατομμυρίου και 10 δισεκατομμυρίων δολαρίων σε υποχρεώσεις, καθώς και περιουσιακά στοιχεία. Οι δύο άλλες οντότητες υπολόγισαν τα περιουσιακά στοιχεία και τις υποχρεώσεις τους στο εύρος των 100 εκατομμυρίων δολαρίων και 500 εκατομμυρίων δολαρίων, αντίστοιχα.

Η Genesis οφείλει πάνω από 3,5 δισεκατομμύρια δολάρια στους 50 κορυφαίους πιστωτές της, μεταξύ των οποίων περιλαμβάνονται το Crypto Exchange Gemini, ο εμπορικός γίγαντας Cumberland, η Mirana, η MoonAlpha Finance και το VanEck’s New Finance Income Fund, σύμφωνα με την αίτηση πτώχευσης που δημοσιεύθηκε αργά την Πέμπτη.

Αυτές οι εταιρείες περιλαμβάνουν τη δραστηριότητα δανεισμού κρυπτογράφησης της Genesis, η οποία κλονίστηκε πέρυσι από τις εκρήξεις του hedge fund Three Arrows Capital και του ανταλλακτηρίου FTX. Άλλες θυγατρικές της Genesis που εμπλέκονται σε παράγωγα και spot εμπορίας και θεματοφυλακής, καθώς και η Genesis Global Trading δεν συμπεριλήφθηκαν στην κατάθεση και συνεχίζουν τις συναλλαγές πελατών, σύμφωνα με δελτίο τύπου.

Στην κατάθεσή της, η Genesis Global Capital είπε ότι αναμένει ότι μέσω της διαδικασίας αναδιάρθρωσης, θα απομείνουν χρήματα για να πληρωθούν οι ακάλυπτοι πιστωτές – ένας όμιλος που μπορεί να αφανιστεί σε περιπτώσεις πτώχευσης εάν η κατάσταση είναι εξαιρετικά τραγική.

Λίγο αφότου η FTX κατέρρευσε στη δική της υπόθεση πτώχευσης τον Νοέμβριο, η Genesis Global Capital αναγκάστηκε να αναστείλει τις αναλήψεις πελατών, γεγονός που έπληξε τους πελάτες ενός προϊόντος απόδοσης που προσφέρεται από το ανταλλακτήριο κρύπτο Gemini.

Η Genesis προσπαθούσε να συγκεντρώσει νέο κεφάλαιο ή να καταλήξει σε συμφωνία με τους πιστωτές. – μαζί με τη μητρική εταιρεία Digital Currency Group (DCG), η οποία κατέχει επίσης το CoinDesk – βρισκόταν υπό αυξανόμενη πίεση να αποπληρώσει 900 εκατομμύρια δολάρια κλειδωμένων καταθέσεων.

Η πτώχευση “είναι ένα κρίσιμο βήμα για να μπορέσουμε να ανακτήσουμε τα περιουσιακά σας στοιχεία” , έγραψε στο Twitter ο Cameron Winklevoss του Gemini λίγο μετά την ανακοίνωση της κατάθεσης. Στην ίδια σειρά tweet, ο Διευθύνων Σύμβουλος Gemini απείλησε να μηνύσει τον CEO της DCG, Barry Silbert, για την αποπληρωμή του δανείου. Το tweet έρχεται αφότου ο Winklevoss διεξήγαγε έναν πόλεμο στο Twitter εναντίον της DCG για να ανακτήσει το δάνειο εν μέσω των αγώνων του ίδιου του ανταλλακτηρίου.

Η Genesis στα τέλη του περασμένου έτους διατήρησε την επενδυτική τράπεζα Moelis & Co. για να βοηθήσει στην εξερεύνηση επιλογών.

Προτού η FTX δώσει ένα πλήγμα στη Genesis, η αποτυχία του crypto hedge fund Three Arrows Capital είχε προκαλέσει ζημιές εκατοντάδων εκατομμυρίων δολαρίων για την εταιρεία, ανέφερε για πρώτη φορά το CoinDesk πέρυσι .

Νωρίτερα αυτό το μήνα, η Genesis ανακοίνωσε ότι απολύει το 30% του προσωπικού της, μειώνοντάς το σε 145 υπαλλήλους.

Η αίτηση πτώχευσης της Πέμπτης θα μπορούσε να έχει ευρύτερες επιπτώσεις για το bitcoin καθώς η Genesis και ο διευθυντής ψηφιακών περιουσιακών στοιχείων Grayscale μοιράζονται την ίδια μητρική εταιρεία στο DCG. Η Grayscale διαχειρίζεται το Grayscale Bitcoin Trust (GBTC), το οποίο έχει υπό διαχείριση περιουσιακά στοιχεία άνω των 10 δισεκατομμυρίων δολαρίων και διαπραγματευόταν στα τέλη του περασμένου έτους με έκπτωση ρεκόρ στην καθαρή αξία ενεργητικού, αν και αυτή η έκπτωση έχει περιοριστεί πρόσφατα . Υπάρχουν φόβοι της αγοράς ότι οι επιπτώσεις της χρεοκοπίας του Genesis θα μπορούσαν με κάποιο τρόπο να οδηγήσουν στην εκκαθάριση των συμμετοχών της GBTC 600.000+ bitcoin.

Author: Dimitrios Alexandridis

Article: https://www.coindesk.com/business/2023/01/20/genesis-global-files-for-bankruptcy-protection/

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

X