Αυτή η αναφορά λέει ότι τa Crypto είναι το δεύτερο περιουσιακό στοιχείο που κατέχουν γυναίκες
cryptocurrency

Αυτή η αναφορά λέει ότι τa Crypto είναι το δεύτερο περιουσιακό στοιχείο που κατέχουν γυναίκες

Οι γυναίκες στη σημερινή εποχή εξακολουθούν να μην κατέχουν παραδοσιακά περιουσιακά στοιχεία λόγω της έλλειψης ευρύτερης υιοθέτησης, αλλά αυτό δεν συμβαίνει με την κρυπτογράφηση, προτείνει μια έκθεση από το eToro. Η έκθεση με τίτλο «Retail Investor Beat» έδειξε ότι τα κρυπτονομίσματα τυχαίνει να είναι το δεύτερο περιουσιακό στοιχείο που κατέχουν γυναίκες μετά το νόμισμα fiat ή τα μετρητά.

Τα Crypto είχαν αναμφίβολα τη χειρότερη χρονιά της το 2022, με τη συνολική παγκόσμια ιδιοκτησία να αυξάνεται από μόλις 36% σε 39% σε ένα τρίμηνο, παρά το γεγονός ότι η υιοθέτηση αυτής της συγκεκριμένης κατηγορίας περιουσιακών στοιχείων αυξήθηκε σημαντικά μεταξύ των γυναικών.

Η έκθεση δείχνει ότι η γυναικεία ιδιοκτησία ψηφιακών περιουσιακών στοιχείων αυξήθηκε από 29% το τρίτο τρίμηνο του 2022 σε 34% το τελευταίο τρίμηνο του 2022. Αυτό σημαίνει ότι κάπου, η επένδυση σε κρυπτονομίσματα είχε πιο νόημα για τις γυναίκες παρά η επένδυση ή η κατοχή παραδοσιακών οικονομικών περιουσιακά στοιχεία.

Η έκθεση δημοσιεύθηκε αφού η ομάδα eToro ερεύνησε σχεδόν 10.000 παγκόσμιους ιδιώτες επενδυτές σε 13 διαφορετικές χώρες. Η έρευνα επικεντρώθηκε επίσης στο εύρημα ότι οι γυναίκες είναι πιο πιθανό να κατέχουν κρυπτονομίσματα.

Αντίθετα, οι άνδρες μετά βίας αύξησαν την κατοχή κρύπτο σε σύγκριση με τις γυναίκες, καθώς η ανδρική ιδιοκτησία παρουσίασε αύξηση 1% την προαναφερθείσα χρονική περίοδο.

Ποιος θα μπορούσε να είναι ο λόγος πίσω από την αυξημένη γυναικεία ιδιοκτησία κρύπτο

Η αυξανόμενη ιδιοκτησία ψηφιακών περιουσιακών στοιχείων από τις γυναίκες απλώς καταδεικνύει ότι οι παραδοσιακές χρηματοπιστωτικές αγορές απέτυχαν να συμπεριλάβουν περισσότερο τις γυναίκες. Για όσους ενδιαφέρονται να επενδύσουν σε κρύπτο, ο κύριος λόγος είναι να επιτύχουν υψηλότερες αποδόσεις σε μικρότερο χρονικό διάστημα.

Crypto
Η γυναικεία ιδιοκτησία κρυπτογράφησης αυξήθηκε στο 34% το τελευταίο τρίμηνο του 2022

Μερικοί έχουν επίσης δείξει πίστη και πίστη στη δύναμη του blockchain, καθώς τα κρύπτο θα μπορούσε να έχουν τη δύναμη να λειτουργεί ως μετασχηματιστική κατηγορία περιουσιακών στοιχείων στο μέλλον. Και για όσους έχουν αποφύγει να επενδύσουν σε κρύπτο, ο μεγαλύτερος φόβος τους πίσω από αυτή την απόφαση είναι λόγω των αντιληπτών κινδύνων και της αστάθειας που συνδέονται με τον κλάδο.

Ορισμένοι έχουν επίσης δηλώσει ότι η κανονιστική ασάφεια τους έχει κρατήσει μακριά από τις επενδύσεις στην κατηγορία περιουσιακών στοιχείων. Αυτό θα μπορούσε απλώς να σημαίνει ότι οι γυναίκες είναι πιο ριψοκίνδυνες επειδή έχουν επενδύσει σε αυτήν την κατηγορία περιουσιακών στοιχείων παρά τους κινδύνους και τις αβεβαιότητες του κλάδου.

Άλλοι πληθυσμοί που ενδιαφέρονται για το Blockchain

Τα στοιχεία αποκαλύπτουν επίσης ότι, μαζί με τις γυναίκες που αναλαμβάνουν κινδύνους και είναι υπέρ των ψηφιακών περιουσιακών στοιχείων, οι μεγαλύτεροι επενδυτές έχουν επίσης δείξει έντονο ενδιαφέρον για την αγορά της πτώσης.

Η έκθεση προτείνει ότι οι μικροεπενδυτές που κατέχουν κρύπτο μεταξύ 35 και 44 ετών και 45 έως 54 ετών έχουν παρουσιάσει αύξηση 5%, γεγονός που δείχνει ότι ο μεγαλύτερος πληθυσμός έχει συσσωρεύσει αυτήν την κατηγορία περιουσιακών στοιχείων.

Όσον αφορά τις επιχειρήσεις, εκτός από τους ιδιώτες επενδυτές, πολλές επιχειρήσεις έχουν ήδη αρχίσει να παίρνουν στα σοβαρά τις επενδύσεις κρύπτο. Μια άλλη πρόσφατη αναφορά που δημοσιεύτηκε από την εταιρεία blockchain CasperLabs σε συνεργασία με το Zogby Analytics αντανακλούσε το ενδιαφέρον για τη χρήση του blockchain από επιχειρήσεις ειδικά.

Η έρευνα σε περισσότερους από 600 υπεύθυνους λήψης εταιρικών αποφάσεων στις Ηνωμένες Πολιτείες, το Ηνωμένο Βασίλειο και την Κίνα έδειξε ότι οι επιχειρήσεις αρχίζουν να επενδύουν στην τεχνολογία blockchain, εκτός από τους ιδιώτες επενδυτές που το κάνουν ήδη.

Το 87% αυτών των οργανισμών δήλωσε ότι σχεδίαζε να επενδύσει στην τεχνολογία blockchain το επόμενο έτος. Και μεταξύ των εθνών που συμμετείχαν στην έρευνα, τα ευρήματα έτειναν προς την Κίνα, με περισσότερους από τους μισούς ερωτηθέντες να δείχνουν ενδιαφέρον για επενδύσεις σε blockchain.

Crypto
Το Bitcoin τιμολογήθηκε στα 21.146 $ στο διάγραμμα μιας ημέρας | Πηγή: BTCUSD στο TradingView

Author: Dimitrios Alexandridis

Article: https://bitcoinist.com/crypto-is-second-most-owned-asset-by-women/

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

X