OKX δημοσιεύει Proof-of-Reserves που δείχνει $7.5B σε “καθαρά περιουσιακά στοιχεία”
OKX

OKX δημοσιεύει Proof-of-Reserves που δείχνει $7.5B σε “καθαρά περιουσιακά στοιχεία”

Η έκθεση δείχνει ότι τα αποθέματα κατανέμονται σε μεγάλο βαθμό μεταξύ του bitcoin, του ethereum και του USDT.

Το OKX έχει 7,5 δισεκατομμύρια δολάρια σε αποθεματικά και αυτά τα αποθεματικά δεν περιέχουν το εγγενές του διακριτικό, σύμφωνα με έκθεση που δημοσιεύθηκε από το ανταλλακτήριο την Πέμπτη.

Αυτή είναι η τρίτη απόδειξη των αποθεματικών που δημοσιεύει το OKX, αλλά η πρώτη που δείχνει την ακριβή ανάλυση των περιουσιακών στοιχείων.

CoinDesk - Άγνωστο
OKX Proof of Reserves για τον Ιανουάριο 2023 (OKX)

Η έκθεση δείχνει ότι το ανταλλακτήριο είναι υπερκαλυμμένο με ποσοστό αποθεμάτων 105% για bitcoin (BTC), 105% για ether (ETH) και 101% για USDT.

Η OKX δημοσιεύοντας το ακριβές μείγμα περιουσιακών στοιχείων έρχεται ως απάντηση σε μια CryptoQuant που αναπτύσσει μια μετρική για τη μέτρηση της “καθαρότητας” των αποθεμάτων. Το CryptoQuant το ορίζει ως πόσο εξαρτώμενο είναι ένα ανταλλακτήριο από το εγγενές του διακριτικό. Τα δεδομένα της CryptoQuant δείχνουν ότι τα αποθέματα της OKX είναι 100% καθαρά. Η Binance, εν τω μεταξύ, είναι 87% καθαρα, η Bitfinex είναι 70% καθαρά και το Huobi είναι 60% καθαρά.

«Προσωπικά πιστεύω ότι όλοι θα μάθουν πολλά μέσα στους επόμενους έξι μήνες έως ένα χρόνο. Όλοι θα δοκιμάσουμε ο ένας την απόδειξη των αποθεματικών του άλλου, ελπίζουμε με εποικοδομητικό τρόπο», δήλωσε ο Haider Rafique, επικεφαλής μάρκετινγκ της OKX, σε συνέντευξή του στο CoinDesk. «Θα μάθουμε όλοι ο ένας από τον άλλον και θα κάνουμε τις δύσκολες ερωτήσεις – ελπίζουμε ότι οι περισσότεροι χώροι έχουν καλές προθέσεις».

Ο Rafique λέει ότι η OKX σκοπεύει να δημοσιεύει την έκθεση απόδειξης των αποθεματικών της κάθε μήνα. Το ανταλλακτήριο σχεδιάζει επίσης να ξεκινήσει ένα πρόγραμμα επιβράβευσης σφαλμάτων που θα επιτρέπει στους προγραμματιστές να «σπάνε» στην αναφορά για να δουν εάν υπάρχουν σφάλματα στο σύστημα ή οτιδήποτε άλλο πρέπει να αντιμετωπίσει η OKX.

Ένα διαφορετικό είδος εγγενούς διακριτικού

Η λεγόμενη καθαριότητα των αποθεμάτων είναι σημαντική λόγω της σχέσης μεταξύ της χρεοκοπημένης πλέον FTX και της αδελφής της εταιρείας Alameda Research. Όπως ανέφερε το CoinDesk τον Νοέμβριο , ένα σημαντικό μέρος του ισολογισμού της Alameda αποτελούταν από FTT – μια συνθετική δημιουργία του FTX. Από αυτό, προέκυψαν πολλά ερωτήματα σχετικά με το τι υποστήριξε την ικανότητα της Alameda να εμπορεύεται και να επενδύει.

Επιπλέον, στα τέλη Δεκεμβρίου, η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς των ΗΠΑ ανέφερε σε καταγγελία κατά της πρώην διευθύνουσας συμβούλου της Alameda, Caroline Ellison, ότι το FTT, και, λόγω του γεγονότος, άλλα τοκενς ανταλλαγής, είναι επενδυτικές συμβάσεις και επομένως τίτλος . Η Έλισον δεν αμφισβητεί τους ισχυρισμούς της SEC ως μέρος της συνολικής δήλωσης ενοχής της και συνεργάζεται με τους εισαγγελείς.

Σε αυτήν την καταγγελία, η SEC τόνισε ότι η FTX σχεδίαζε να χρησιμοποιήσει τα κεφάλαια από τις πωλήσεις FTT για τη δημιουργία, την προώθηση και τη διαχείριση της επιχείρησης FTX, με στόχο να καταστήσει την FTT μια «επένδυση» με δυνατότητες κέρδους.

«Δεν έχουμε χρησιμοποιήσει ποτέ εγγενές διακριτικό για να χρηματοδοτήσουμε την εταιρεία», είπε ο Rafique στο CoinDesk. «Το εγγενές διακριτικό δεν ήταν ποτέ μεγάλο μέρος της επιχείρησής μας ή του ταμείου μας. Το εγγενές διακριτικό μας σχεδιαζόταν πάντα για να προσελκύει τους πιο ενεργούς πελάτες μας και να τους δίνει έναν τρόπο να αναζητούν εκπτώσεις μέσω της δραστηριότητας στην πλατφόρμα.”

Διαχωρισμός μεταξύ νομίσματος και ανταλλαγής

Ενώ άλλα ανταλλακτήρια έχουν λανσάρει τα δικά τους stablecoins – και μαζί με αυτό ήρθαν τα δικά του προβλήματα – ο Rafique λέει ότι αυτό δεν είναι στην ημερήσια διάταξη για το OKX.

«Δεν πιστεύουμε ότι κανένας τόπος διαπραγμάτευσης, κεντρικός ή αποκεντρωμένος, έχει καμία επιχείρηση, λανσάροντας το δικό του περιουσιακό στοιχείο που διαπραγματεύεται, ακόμη και ένα σταθερό περιουσιακό στοιχείο στο οποίο εγκαθίστανται οι άνθρωποι», είπε ο Rafique. «Υπάρχουν πολλές συγκρούσεις συμφερόντων. Επιστρέφει στη φιλοσοφία μας σχετικά με τα εγγενή διακριτικά. Δεν χτίζουμε την εταιρεία μας γύρω από μια εγγενή προσφορά διακριτικών.”

Επένδυση με fiat

Η OKX διαχειρίζεται ένα επιχειρηματικό ταμείο που ονομάζεται OKX Ventures, αλλά, όπως εξήγησε ο Rafique, αυτή η εταιρεία έχει ξεχωριστό ισολογισμό και μια εκτελεστική ομάδα που το διαχειρίζεται.

Και όταν η OKX Ventures επενδύει, χρησιμοποιεί νόμισμα fiat.

«Είναι ένα πολύ παραδοσιακό ταμείο με πολύ παραδοσιακή μορφή», είπε ο Rafique.

Author: Dimitrios Alexandridis

Article: https://www.coindesk.com/markets/2023/01/19/okx-publishes-proof-of-reserves-report-showing-75b-in-clean-assets/

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

X