“Κανένα νόημα” για τους κανόνες κρύπτο της ΕΕ, εκτός αν ο κόσμος ακολουθήσει το παράδειγμά της, λέει ανώτερος αξιωματούχος της ΕΕ
cryptocurrency governments

“Κανένα νόημα” για τους κανόνες κρύπτο της ΕΕ, εκτός αν ο κόσμος ακολουθήσει το παράδειγμά της, λέει ανώτερος αξιωματούχος της ΕΕ

Η κατάρρευση του FTX μπορεί να έχει προσθέσει καύσιμο για όσους αναζητούν αυστηρότερους κανόνες κρύπτο, αλλά ακόμη και τα καλά παιδιά μπορεί να το κάνουν λάθος, δήλωσε η επίτροπος οικονομικών υπηρεσιών Mairead McGuinness στο CoinDesk.

ΝΤΑΒΟΣ, Ελβετία – Οι νέοι κανόνες της Ευρωπαϊκής Ένωσης για τα κρύπτο είναι άσκοποι, εκτός εάν ο υπόλοιπος κόσμος ακολουθήσει το παράδειγμά του, δήλωσε στο CoinDesk ο κορυφαίος αξιωματούχος των χρηματοοικονομικών υπηρεσιών του μπλοκ.

Στην Ελβετία για να παρευρεθεί σε μια συγκέντρωση της παγκόσμιας οικονομικής ελίτ, η Ευρωπαία Επίτροπος Mairead McGuinness είπε ότι η πρόσφατη αναταραχή στην αγορά κρυπτονομισμάτων είχε δώσει επιπλέον πυρομαχικά σε όσους πιέζουν για ένα παγκόσμιο βιβλίο κανόνων, αλλά προειδοποίησε ότι οι μελλοντικές καινοτομίες κρύπτο πρέπει να επικεντρωθούν στους ανθρώπους.

“Είναι υπέροχο που μπορούμε να πούμε ότι” η ΕΕ είναι η πρώτη μεγάλη δικαιοδοσία στον κόσμο που ρυθμίζει τον τομέα με τον ορόσημο κανονισμό της για τις αγορές κρύπτο περιουσιακών στοιχείων (MiCA), είπε ο McGuinness στο CoinDesk μετά από μια επιτροπή κρύπτο στο Παγκόσμιο Οικονομικό Φόρουμ. «Αλλά δεν έχει νόημα η Ευρώπη να είναι μόνη της, γιατί αυτή είναι μια παγκόσμια εξέλιξη και δεν μπορούμε να βάλουμε εμπόδια σε αυτήν».

«Εάν αποτύχουμε να κάνουμε αυτή τη συνολική προσέγγιση, θα διαπιστώσουμε ότι υπάρχουν όλο και περισσότερα προβλήματα», δήλωσε ο McGuinness, ο οποίος είναι ο Ευρωπαίος Επίτροπος για τις χρηματοοικονομικές υπηρεσίες. «Η τεχνολογία είναι χωρίς σύνορα».

Οι σπόροι ενός πιθανού παγκόσμιου πλαισίου κρύπτο έχουν ήδη τεθεί από το Συμβούλιο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας, του οποίου ο πρόεδρος, Klaas Knot, μόλις είχε πει στο κοινό του Νταβός ότι θέλει να οριστικοποιήσει αμφιλεγόμενες προτάσεις πριν από το καλοκαίρι. Αλλά ο McGuinness ήταν ειλικρινής σχετικά με τις πρακτικές προκλήσεις της εφαρμογής των διεθνών κανόνων.

«Ελπίζω να υπάρχει» παγκόσμιος κανονισμός για τα κρυπτονομίσματα, είπε. «Αλλά ξέρετε, όταν πρόκειται για την κλιματική αλλαγή, όλοι θέλουμε να συμβούν παγκόσμια πράγματα, και δεν συμβαίνει – έτσι μερικές φορές κάποιος πρέπει να ξεκινήσει τη διαδικασία».

Το MiCA, το οποίο πρόκειται να εγκριθεί επίσημα από το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο τον Απρίλιο , ορίζει απαιτήσεις αποθεματικών για stablecoins – κρυπτονομίσματα που επιδιώκουν να διατηρήσουν την αξία έναντι fiat ή άλλων περιουσιακών στοιχείων – και κανόνες διακυβέρνησης για εταιρείες κρύπτο. Ο φόβος είναι ότι η MiCA θα υπονομευθεί εάν τα ανταλλακτήρια ή οι πάροχοι πορτοφολιών προσπαθήσουν να εξυπηρετήσουν πελάτες της ΕΕ από ρυθμιστικούς παραδείσους – τους οποίους ο McGuinness ανέφερε ως «ηλιόλουστα μέρη για σκιερά άτομα».

Author: Dimitrios Alexandridis

Article: https://www.coindesk.com/policy/2023/01/19/no-point-to-eus-crypto-rules-unless-world-follows-suit-senior-eu-official-says/

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

X