Επίτροπος CFTC: Τα ανταλλακτήρια κρύπτο δεν πρέπει να «αυτοπιστοποιούν» tokens
cryptocurrency

Επίτροπος CFTC: Τα ανταλλακτήρια κρύπτο δεν πρέπει να «αυτοπιστοποιούν» tokens

Η Επίτροπος Christy Goldsmith Romero θέλει να αποκλείονται τα ανταλλακτήρια από την αυτοπιστοποίηση κρυπτονομισμάτων και προϊόντων κρύπτο πριν από τη μετάδοση στις πλατφόρμες τους.

Επίτροπος από την Επιτροπή Συναλλαγών Μελλοντικής Εκπλήρωσης Εμπορευμάτων των Ηνωμένων Πολιτειών (CFTC) κάλεσε το Κογκρέσο να σταματήσει να επιτρέπει στα ανταλλακτήρια κρυπτονομισμάτων να «αυτοπιστοποιούνται» και να καταγράφουν διακριτικά χωρίς επίβλεψη.

Η επίτροπος της CFTC, Christy Goldsmith Romero, είπε σε ένα ακροατήριο σε εκδήλωση του Πανεπιστημίου της Πενσυλβάνια στις 18 Ιανουαρίου που επικεντρώθηκε στο FTX ότι η τρέχουσα διαδικασία δεν ήταν επαρκής για να διασφαλίσει τη σωστή επίβλεψη, λέγοντας:

«Προτρέπω το Κογκρέσο να αποφύγει να επιτρέψει σε νέα ρυθμιζόμενα ανταλλακτήρια κρύπτο να αυτοπιστοποιούν προϊόντα για εισαγωγή, σύμφωνα με την τρέχουσα διαδικασία που περιορίζει την επίβλεψη του CFTC».

«Είναι κρίσιμο να δημιουργηθούν προστατευτικά κιγκλιδώματα έναντι του ρυθμιστικού αρμπιτράζ, και αυτό περιλαμβάνει την απαγόρευση της χρήσης της διαδικασίας αυτοπιστοποίησης», πρόσθεσε.

Επί του παρόντος, τα ανταλλακτήρια κρύπτο μπορούν να «αυτοπιστοποιήσουν» την ασφάλεια του προϊόντος τους πριν από την εισαγωγή τους, εκτός εάν το CFTC αποκλείσει την καταχώριση εντός 24 ωρών.

Επίτροπος CFTC, Christy Goldsmith Romero. Πηγή: Twitter

Είπε ότι αυτή η διαδικασία, που χρησιμοποιείται για τη λίστα προϊόντων όπως τα συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης κρύπτο, δεν είναι επαρκής για αυτό το είδος περιουσιακών στοιχείων.

Ο Goldsmith Romero πρόσθεσε ότι οι επιχειρήσεις κρύπτο που επιθυμούν να εκδώσουν tokens θα μπορούσαν να χρησιμοποιήσουν το ρυθμιστικό πλαίσιο κρύπτο του CFTC για να παρακάμψουν την εγγραφή στην Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς (SEC).

Προτάσεις για να δοθεί στην CFTC αυξημένος ρόλος στην επίβλεψη της βιομηχανίας κρύπτο παρουσιάστηκαν στο Κογκρέσο το 2022.

Author: Dimitrios Alexandridis

Article: https://cointelegraph.com/news/cftc-commissioner-crypto-exchanges-shouldn-t-self-certify-tokens

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

X