Οι ΗΠΑ κλείνουν το ανταλλακτήριο κρύπτο Bitzlato, συλλαμβάνει τον ιδρυτή του
Exchange

Οι ΗΠΑ κλείνουν το ανταλλακτήριο κρύπτο Bitzlato, συλλαμβάνει τον ιδρυτή του

Το Υπουργείο Οικονομικών των ΗΠΑ και το Υπουργείο Δικαιοσύνης κατηγόρησαν την πλατφόρμα κρύπτο για ξέπλυμα κεφαλαίων που συνδέονται με παράνομη ρωσική χρηματοδότηση και ο ιδρυτής της συνελήφθη.

Το Υπουργείο Δικαιοσύνης των ΗΠΑ και το Υπουργείο Οικονομικών έχουν βάλει στο στόχαστρο την Bitzlato Limited με κατηγορίες για ξέπλυμα χρήματος και συνέλαβαν τον ιδρυτή της στο Μαϊάμι, δήλωσαν αξιωματούχοι σε συνέντευξη Τύπου την Τετάρτη.

Η πλατφόρμα Bitzlato με έδρα το Χονγκ Κονγκ έχει διακοπεί από τις αρχές και ο ιδρυτής Anatoly Legkodymov τέθηκε υπό κράτηση στις ΗΠΑ, τερματίζοντας την τροφοδοσία της για γνωστή εγκληματική δραστηριότητα που συνδέεται με τη Ρωσία, δήλωσε η αναπληρώτρια γενική εισαγγελέας Lisa Monaco. Περιέγραψε τις συντονισμένες ενέργειες επιβολής, οι οποίες περιελάμβαναν επίσης το Ομοσπονδιακό Γραφείο Ερευνών, τις γαλλικές αρχές και το Υπουργείο Οικονομικών των ΗΠΑ, λέγοντας ότι διέκοψαν «μια πολυσύχναστη γωνιά αυτού του εγκληματικού οικοσυστήματος».

Το Δίκτυο Επιβολής Οικονομικών Εγκλημάτων του Υπουργείου Οικονομικών (FinCEN) χαρακτήρισε επισήμως την εταιρεία ως «πρωταρχική ανησυχία για ξέπλυμα χρήματος», η οποία είναι μια από τις πιο σοβαρές κυρώσεις στο οικονομικό οπλοστάσιο της κυβέρνησης, συνήθως αποκόπτοντας μια επιχείρηση από το παγκόσμιο χρηματοπιστωτικό σύστημα.

Αυτή η ετικέτα ουσιαστικά ανακηρύσσει την ανταλλαγή “μια διεθνή παρία”, δήλωσε ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Wally Adeyemo.

Οι αμερικανικές αρχές συνέλαβαν τον Legkodymov, έναν Ρώσο υπήκοο και ανώτερο στέλεχος της Bitzlato που ζούσε στην Κίνα. Μετά τη σύλληψή του στο Μαϊάμι, ήταν προγραμματισμένο να οδηγηθεί σήμερα στο Περιφερειακό Δικαστήριο των ΗΠΑ για τη Νότια Περιφέρεια της Φλόριντα.

Η εταιρεία φιλοξενούσε πορτοφόλια εγκληματιών που αγόραζαν και πουλούσαν παράνομα αγαθά, σύμφωνα με αξιωματούχους του υπουργείου Δικαιοσύνης. Η FinCEN είπε ότι η εταιρεία διαδραμάτισε βασικό ρόλο στο χειρισμό παράνομων συναλλαγών για φορείς ransomware στη Ρωσία, συμπεριλαμβανομένων εκείνων που συνδέονται με τη ρωσική κυβέρνηση.

Οι συντονισμένες ενέργειες ήταν η πιο σημαντική δράση των ΗΠΑ εναντίον ενός εγκληματικού δικτύου κρύπτο μέχρι σήμερα, είπε το Μονακό.

Author: Dimitrios Alexandridis

Article: https://www.coindesk.com/policy/2023/01/18/us-disrupts-bizlato-crypto-exchange-arrests-founder/

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

X